| کد مطلب: ۳۶۱۹۱

فاطمه محمدبیگی نماینده قزوین، آبیک و البرز: با برخورد ذلیلانه حتماً سقوط می‏‌کنیم

برخی از کارشناسان معتقدند یکی از بهترین راه‌های محقق شدن شعار سال مبنی بر «سرمایه‌گذاری برای تولید» مذاکرات است که دولت باید آن را به جد پیگیری کند و به نتیجه رسیدن آن را به نوعی زیرمجموعه منافع ملی تعریف می‌کنند.

فاطمه محمدبیگی نماینده قزوین، آبیک و البرز: با برخورد ذلیلانه حتماً سقوط می‏‌کنیم

برخی از کارشناسان معتقدند یکی از بهترین راه‌های محقق شدن شعار سال مبنی بر «سرمایه‌گذاری برای تولید» مذاکرات است که دولت باید آن را به جد پیگیری کند و به نتیجه رسیدن آن را به نوعی زیرمجموعه منافع ملی تعریف می‌کنند.

به نتیجه رسیدن مذاکره ایران و آمریکا حتماً به کاهش بخشی از تحریم‌ها می‌انجامد و در پی آن احتمالاً سرمایه‌گذاران خارجی نیز به ایران روی خوش نشان می‌دهند. با وجود تحریم‌ها نه‌تنها سرمایه‌گذاران خارجی بلکه سرمایه‌گذاران ایرانی خارج از کشور هم نمی‌توانند سرمایه خود را وارد ایران کنند. 

اما برخی نمایندگان معتقدند که سرمایه‌های داخل کافی است و دولت باید مشارکت مردمی را جذب کند. فاطمه محمدبیگی، نماینده قزوین، آبیک و البرز و عضو فراکسیون انقلاب مجلس دوازدهم از جمله این افراد است که درباره روند مذاکره ایران و آمریکا با هم‌میهن گفت‌وگو کرد که در زیر آمده است:

‌شما به عنوان یکی از چهره‎هایی که در فراکسیون انقلاب هستید، به نظرتان دولت در حال حاضر راه درستی برای مذاکرات در پیش گرفته است؟ 

توان داخلی ما در مذاکرات خوب است. البته مشروح مذاکرات برای ما بسیار مهم است. مذاکرات باید بر اساس عزت باشد و هرگونه ذلت، خواری، امتیاز دادن به دشمن، عقب‌نشینی از خطوط قرمز نظام و منافع ملی و همچنین پا گذاشتن روی استقلال، تمامیت ارضی و دارایی‌هایی کشور خطرساز است. ما اجازه نمی‌دهیم که این اتفاق بیفتد.

دولت باید مشروح و نتایج مذاکرات را به اطلاع نمایندگان و ملت عزیز ایران برساند. قاعدتاً با توجه به تجربه و حوادث تلخی که از گذشته در ارتباط با آمریکا داشتیم، ما اصلاً اعتمادی به آمریکا نداریم و رک و پوست‌کنده عرض کنم که آمریکا دنبال فشار آوردن بیشتر به ایران است.

ما اجازه نمی‌دهیم فشار به ایران ادامه یابد. ما همیشه در طول تاریخ ثابت کرده‌ایم که اهل گفت‌وگو و مذاکره هستیم اما به هیچ عنوان اهل معامله بر سر منافع ملت ایران و دین مبین اسلام نیستیم.

‌گفته شد که چارچوب تیم مذاکره‌کننده راهنمایی‌هایی رهبری بوده است... 

قطعاً باید رهنمودهای مقام معظم رهبری سرلوحه تمام مذاکرات و تیم مذاکره‌کننده باشد. اما با تجاربی مانند ماجرای بی‌فرجام برجام و... تا گزارشی به ما ارائه نشود نمی‌توانیم در این زمینه اظهارنظر کنیم. بسیاری از اوقات رهبر معظم انقلاب خط و مشی را تعیین کرده‌اند، حتی در مورد برجام فرمودند: «خسارت محض است.» یا در مورد مذاکره با آمریکا فرمودند: «عزتمندانه و شرافتمندانه نیست»، اما شاهدیم که عده‌ای مدام فشار می‌آورند که حتماً مذاکرات به هر شکل برگزار شود و امید واهی به مذاکرات دارند.

‌به چه کسی فشار می‌آورند؟ 

به نظر می‌آید که انواع فشارهای سیاسی و برخی جریان‌های خاص که نگاه غربگرایانه دارند، در جریان رسانه‌ای دشمن بازی و مرتب به جامعه القا می‌کنند که راه‌حل مشکلات صرفاً مذاکره است. درحالی‌که مذاکره یکی از ده‌ها اقدام وزارت خارجه است. این غوغاسالاری‌ها نباید منجر به این شود که منافع ملت را معامله کنیم و قاعدتاً منتظر هستیم که گزارش صحیح و دقیقی را به نمایندگان ملت ارائه کنند.

‌منظور شما این است که این فشارهای سیاسی روی رهبری است؟ 

نگاه رهبری عزیز همواره مقتدرانه، جامع و مانع و تمام‌کننده و دقیق است و فصل‌الخطاب موضع‌گیری مسئولان  و تعیین‌کننده خط مشی ماست و براساس فرامین ایشان جلو می‌رویم. اما آمریکا از طریق فشار روانی بر افکار عمومی و روایت‌سازی رسانه‌ای درجامعه ما دنبال القای ناکارآمدی نظام است. از طرفی بعضی در داخل کشور هم با اربابان غربی خود همراهی می‌کنند.

بخشی از علل گرانی یا افزایش قیمت ارز، ربطی به موضوع ایران و آمریکا و ترامپ ندارد بلکه ناشی از سوءمدیریت و ناترازی‌های داخلی و گاه تعمدی است. لذا بهتر است قوای خود را در داخل کشور متحد کنیم و با وفاق واقعی، عملی و اتحاد، به مبارزه با فساد اقتصادی، حمایت واقعی از تولید و ارتقاء دیپلماسی اقتصادی بپردازیم تا بتوانیم بسیاری از موانع را برطرف کنیم.

اینکه معیشت مردم را به مذاکره گره بزنیم یا اینکه زندگی مردم و مایحتاج و زیرساخت‌های مورد نیاز کشور را معطل قیمت دلار نماییم، سیاست بسیار غلطی است. اینکه قیمت دلار عامدانه افزایش می‌یابد و صرفاً با دو جلسه مذاکره که هنوز نتیجه‌های آن مشخص نیست سریع پایین می‌آید، نشان می‌دهد که برخی در پشت پرده دست مهمی در افزایش قیمت دلار دارند و کاسبان تحریم و گروه‌های فشار خاص از این موقعیت‌ها سوءاستفاده می‌کنند.

هنوز مذاکرات به نتیجه نرسیده است اما کاهش زودهنگام قیمت دلار نشان می‌دهد که دست‌های دیگری پشت پرده است که باید برای ملت عزیز رو شود. چشمم خیلی از این مذاکرات آب نمی‌خورد؛ آن‌هم از این بابت که آمریکا دنبال منافع خود است و  نمی‌خواهد امتیازی به ایران بدهد. ما این موضوع را قبلاً هم تجربه کرده‌ایم. به قول حضرت آقا دلیل تجربه است.

‌می‌گویید این مذاکرات به نتیجه نمی‌رسد چه چیزی را جای آن به دولت پیشنهاد می‌کنید؟

فعلاً نه خوش‌بین هستیم و نه بدبین، البته  دولت باید با مجلس همراهی و تمام قوانین مصوب مجلس را اجرایی کند. بر تنظیم بازار نظارت داشته باشد و آقایی دلار را کنار بگذارد. سیاست‌های اقتصاد مقاومتی سال ۹۲ مقام معظم رهبری را سرلوحه کار خود قرار دهد و به قانون جهش تولید مسکن، قانون جهش تولید دانش‌بنیان، قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، قانون مالکیت صنعتی، رفع ناترازی برق و... بپردازد.

تمام این موضوعات هم قانون دارد و دولت یازدهم فعالیت بسیاری داشته و قانون‌های زیادی را تصویب کرده است. اگر دولت قانون اجرایی کند ما چیز دیگری از آن نمی‌خواهیم. عملاً بسیاری از قوانین اجرا نمی‌شود و میانگین اجرای قوانین بسیار پایین است.

راندمان اجرایی قوانین پایین است و دولت به جای آنکه تمام تخم‌مرغ‌های خود را در سبد مذاکره بگذارد، باید با کار و تلاش موضوعات اقتصاد، برق، صنعت، سرمایه‌گذاری، ارتباط‌های دوجانبه و سه‌جانبه با سایر کشورها (مانند اجرایی کردن پیمان شانگهای و پیمان بریکس) را در دستور کار خود قرار دهد و ارزش پول ملی را حفظ کند. 

‌تحریم‌ها اجازه ورود سرمایه‌گذار و پول به کشور را می‌دهد؟

تحریم دلیل اصلی این امر نیست چراکه تحریم‌ها علیه روسیه بسیار بیشتر از ایران است. روسیه در حال جنگ هم هست، چرا ارزش پولش حفظ شده است؟ برای اینکه سیاست منسجم داخلی دارند. با فرض حل شدن مشکلات خارجی آیا دولت برای حل ناترازی‌های داخلی و سوءمدیریت‌ها برنامه‌ای ویژه تدارک دیده است؟

‌وقتی سرمایه‌گذار نمی‌تواند پولی وارد ایران کند، چطور سرمایه‌گذاری کند؟ 

اگر در برابر تحریم‌ها ذلیلانه برخورد کنیم، حتماً سقوط می‌کنیم. ما در طول سال‌ها یاد گرفته‌ایم که تحریم را دور بزنیم و مقاومت کنیم. سیاست اقتصاد مقاومتی در سال ۹۲ ابلاغ شده و مسئولین باید آن را اجرا کنند. اعتقاد مسئولین به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مهم‌ترین عامل پیروزی ماست. شک نکنید که عامل پیروزی ما مذاکره با آمریکا نیست، چون آمریکا کدخدا نیست بلکه بدهکارترین کشور دنیا است.

اگر آمریکا بلد است ناترازی‌های داخل کشورش را مدیریت کند نه اینکه روی ارزش پول کشورهای دیگر سوار شود و با غارت ثروت کشورها جهان را اداره کند، اینکه هنر نیست. هنر آمریکا حمایت از کودک‌کشی و صدور دستور ترور بزرگانی چون حاج قاسم سلیمانی است.

دخالت در امور داخلی کشورها کار آمریکاست و بعضی‌ها دنبال این هستند که پای آمریکا به این کشور باز شود. درحالی‌که بسیاری از کشورها به این نتیجه رسیده‌اند که باید با آمریکا مقابله کنند. ما باید مقتدرانه مقابلش بایستیم. ما گفت‌وگو و مذاکره غیرمستقیم می‌کنیم اما مصالح ملت را به تاراج نمی‌دهیم و اجازه عدول از انقلاب و معیارهای رهبری را به هیچ عکس نمی‌دهیم.

‌اما آقای رئیس‌جمهور اعلام کردند که «رهبری با سرمایه‌گذاری آمریکایی‌ها در کشور مشکلی ندارند.» مذاکره می‌تواند سرمایه‌گذاران را به ایران سوق دهد...

تاکید رهبری عزیز استفاده از سرمایه داخلی و مشارکت مردم ایران در سرمایه‌گذاری برای تولید است. بقیه موارد براساس منافع ملی کشور باید تنظیم شود.

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه سیاست
پربازدیدترین
آخرین اخبار