| کد مطلب: ۲۹۹۷۹

رویترز: اروپا احتمال اعزام نیرو به اوکراین را بررسی می کند

خبرگزاری انگلیسی به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش کرد که اروپا در حال بررسی احتمال اعزام نیرو به اوکراین «در صورت آتش‌بس یا صلح» است.

رویترز: اروپا  احتمال اعزام نیرو به اوکراین را بررسی می کند

به گزارش هم میهن آنلاین، مقامات و دیپلمات‌ها می گویند که کشورهای اروپایی درباره اعزام نیرو به اوکراین در صورت آتش‌بس یا توافق صلح بحث می کنند.

طبق گزارش خبرگزاری انگلیسی «رویترز» تحرکات تازه اروپا برای بررسی احتمال اعزام نیرو به اوکراین، «اظهارات آشکار دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا درباره عدم اعزام نیرو از سوی آمریکا به اوکراین برای تضمین امنیت آن» است.

این خبرگزاری نوشت: «مذاکراتی که توسط امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه هدایت می‌شود، در مراحل اولیه است، اما آن‌ها قبلاً شکاف‌هایی را در مورد اهداف و مأموریت احتمالی چنین مأموریتی و حتی حکمت طرح این موضوع در حال حاضر آشکار کرده اند.»

رویترز افزود :«رهبران اروپایی می‌خواهند در حالی که کی‌یف درحال شکست در جنگ است، از ایجاد این تصور برای ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه که زمان گفت‌وگو فرا رسیده است و او می‌تواند دستاوردهای میدان نبرد خود را حفظ کند، اجتناب کنند. آنها اصرار دارند که بر افزایش کمک های نظامی و اقتصادی به اوکراین متمرکز هستند و هیچ نشانه ای از آمادگی پوتین برای مذاکره نمی بینند.»

با این حال، طبق گزارش خبرگزاری انگلیسی برخی از مقامات در حال بررسی این موضوع هستند که چگونه کشورهای اروپایی ممکن است از طریق اعزام نیروی ده‌ها هزار سرباز به اوکراین، امنیت این کشور را تضمین کنند.

به اذعان رویترز، حضور نیروی کشورهای اروپایی در اوکراین خطر رویارویی مستقیم ناتو با روسیه را افزایش می‌دهد و ارتش‌های اروپایی را که ذخایر تسلیحاتی آن‌ها به دلیل کمک‌های نظامی به اوکراین تمام شده است و به شدت به حمایت آمریکا برای مأموریت‌های اصلی خود متکی هستند، گسترش می‌دهد.

اما «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا در دیدار اخیر خود با ماکرون و «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین، اعلام کرد که آمریکا هیچ نیرویی برای تضمین امنیت اوکراین به این کشور اعزام نخواهد کرد و «اروپایی‌ها باید خودشان این مسئله را حل کنند.»

در همین راستا، رویترز به نقل از یک یک مقام بلندپایه اروپایی گزارش کرد: «حتی اگر تضمین امنیتی ناتو وجود داشته باشد، انگیزه در زمین از کجا می‌آید؟ این امر اروپایی خواهد بود، بنابراین روسای ارتش ما از قبل برنامه‌هایی را برای رهبران اروپایی آماده می‌کنند تا در آینده بررسی کنند.»

دیگر مقامات به خبرگزاری انگلیسی گفتند که کشورهای بزرگ اروپایی مانند فرانسه، آلمان، ایتالیا، لهستان و انگلیس می توانند بخش عمده ای از این نیرو را تشکیل دهند.

شکست اولیه ماکرون

با توجه به حساسیت سیاسی اعزام نیرو اروپایی به اوکراین، طبق گزارش رویترز، ماکرون برای پیشبرد این موضوع با شکست مواجه شده است.

«دونالد تاسک» نخست وزیر لهستان پس از گفتگو با ماکرون اعلام کرد که ورشو هیچ برنامه ای برای پیوستن به چنین نیرویی ندارد. «بوریس پیستوریوس»، وزیر دفاع آلمان روز دوشنبه گفت که برلین احتمالاً نقشی در تأمین آتش‌بس ایفا خواهد کرد، اما هنوز خیلی زود است که بگوییم این ایفای نقش چگونه خواهد بود.

زلنسکی گفته است که این موضوع می تواند هنگامی که «مارک روته»، دبیرکل ناتو، عصر چهارشنبه در بروکسل میزبان رئیس جمهور اوکراین و دیگر رهبران اروپایی خواهد بود مطرح شود. اما روته هفته گذشته گفت که از همکارانش در ناتو و اوکراین خواسته است در بحث درباره سناریوهای آینده «تا حدودی سکوت کنند.»

در چنین شرایطی، خبرگزاری انگلیسی گزارش کرد که این مسئله نشان دهنده سردرگمی سران اروپایی درباره ماهیت اعزام نیرو به اوکراین خواهد بود. «آیا این نیروها حافظ صلح خواهند بود یا در جهت ایجاد بازدارندگی دربرابر روسیه به اوکراین اعزام خواهند شد.»

تحلیلگران و مقامات تخمین‌های متفاوتی از اندازه چنین نیرویی ارائه کرده‌اند و تاکید می‌کنند که تعداد نیروها به ماهیت مأموریت آن‌ها بستگی خواهد داشت. به باور برخی، ۴۰ هزار نیرو به اوکراین اعزام خواهد شد.

از طرفی، «فرانتس اشتفان گادی»، یک برنامه ریز نظامی سابق اتریشی که اکنون در موسسه بین المللی مطالعات راهبردی مشغول به کار است به رویترز گفت که تحت یک طرح چرخشی که همچنین واحدهایی را برای استقرار و بازسازی پس از استقرار آماده می کند، حدود ۱۰۰ هزار سرباز می‌توانند در هر زمان در این ماموریت شرکت کنند.

یک مقام امنیتی اروپا که نخواست نامش فاش شود نیز به خبرگزاری انگلیسی گفت: «ممکن است به ۱۰۰ هزار نیرو نیاز باشد.»

اروپا، آمریکا و سایر متحدان خود در دهه ۱۹۹۰ حدود ۶۰ هزار سرباز در بوسنی و ۵۰ هزار سرباز در کوزوو مستقر کردند، اما این ماموریت‌ها اکنون بسیار کوچکتر شده است.

به گفته تحلیلگران، اروپایی‌ها احتمالاً باید ایالات متحده را متقاعد کنند که حداقل با کمک‌های اطلاعاتی و عملیاتی دیگر، به نحوی درگیر شود.

و قوانین بالقوه تعامل از جمله بسیاری از مسائل حیاتی است که نامشخص باقی مانده است.

اما با توجه به خطرات چنین اقدامی، یک مقام نظامی فرانسوی که هویت او فاش نشده است به رویترز گفت: «در صورت انجام چنین ماموریتی، اگر یک سرباز اروپایی زخمی شود یا گلوله بخورد، آن موقع چه خواهد شد؟»

منبع: ایسنا

دیدگاه

ویژه بین‌الملل
پربازدیدترین