| کد مطلب: ۲۹۱۵۱

رئیس‌جمهوری خبر داد:

برنامه‌های جدید برای پنل‌های خورشیدی

افزایش آلودگی هوا این‌روزها موجب اظهارنظرهای مختلفی میان مسئولان هم شده؛ نمونه‌اش دیروز مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری که گفت ادارات به پنل‌های خورشیدی تولید برق مجهز می‌شوند.

برنامه‌های جدید  برای پنل‌های خورشیدی

تهران دیروز آلوده‌ترین شهر جهان بود. این خبر را بیشتر سایت‌های خبری منتشر کردند و نوشتند: «براساس اطلاعات شرکت سوئیسی IQAir، تهران درحال‌حاضر آلوده‌ترین شهر جهان محسوب می‌شود. طبق گزارش این شرکت، تهران با شاخص ۲۰۷، صدر جدول آلودگی هوا را در سرتاسر جهان از آنِ خود کرده است. رتبه دوم، به شهر کلکته در هند اختصاص دارد.» این خبر بعد از آن منتشر شد که در روزهای اخیر، هوای تهران به‌شدت آلوده بود و دولت تصمیم گرفت در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه بسیاری از ادارات و مشاغل را تعطیل کند. 

افزایش آلودگی هوا این‌روزها موجب اظهارنظرهای مختلفی میان مسئولان هم شده؛ نمونه‌اش دیروز مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری که گفت ادارات به پنل‌های خورشیدی تولید برق مجهز می‌شوند. او گفت که دولت آمادگی دارد تا مجوزهای لازم به بخش خصوصی برای فعالیت در تولید انرژی پاک را صادر کند: «برنامه‌های زیادی برای تولید برق از طریق پنل خورشیدی و نیروگاه‌های بادی داریم که یکی از آنها تجهیز ادارات دولتی به پنل‌های خورشیدی است و تا تابستان سال آینده انجام می‌شود.»

او ادامه داد: «باید تمام دستگاه‌ها و مسئولان ذی‌ربط تلاش کنند ناترازی انرژی به جایی نرسد که مجبور شویم برق صنایع را قطع کنیم. تعطیل شدن صنایع به‌خاطر نرساندن خوراک گاز و برق به‌معنای کمبود اقلام و کالاها در آینده است و نباید اجازه دهیم چنین اتفاقی بیفتد. اگر صرفاً دو درجه کاهش دما را داشته باشیم، می‌توان تا 50 میلیون مترمکعب در مصرف گاز صرفه‌جویی کرد. تمام دستگاه‌های تبلیغاتی از صداوسیما تا امامان جمعه می‌توانند مردم را دعوت کنند که این اتفاق بیفتد.» 

دیگر اظهارنظر دیروز درباره وضعیت آلودگی هوا مربوط به شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست بود. او با بیان اینکه در این حوزه انباشت قوانین داریم، گفت که متاسفانه همین قوانین هم درست اجرا نمی‌شوند: «همچنین به‌جای برنامه‌های بلندمدت و میان‌مدت به برنامه‌های کوتاه‌مدت روی آورده‌ایم و با تغییرات مدیریتی اجرای برنامه‌ها نیز متوقف می‌شود.»

او ادامه داد: «اگر بخواهیم درباره موضوع نشست بر چند محور تمرکز کنیم، یکی از موضوعات مورداشاره، امنیت انرژی  است. همانطور که می‌دانید در کشور با ناترازی انرژی مواجه هستیم. ما اگر می‌خواهیم در مقوله امنیت انرژی، دسترسی بدون وقفه به انرژی داشته باشیم، سیاست‌گذار حتماً باید امنیت انرژی را با ملاحظات محیط‌زیستی در نظر بگیرد تا خروجی آن‌ سیاست‌ها به‌شکلی باشد که انرژی را تامین کند، اما نه به قیمتی که به محیط‌زیست آسیب برسد و در میان‌مدت و بلندمدت سلامتی مردم را با آسیب مواجه کند.

بنابراین سیاست‌گذار باید در سند امنیت انرژی دید همه‌جانبه‌نگر داشته باشد.» معاون رئیس‌جمهوری ادامه داد: «لزوم حکمرانی یکپارچه در صنعت، انرژی و محیط‌زیست باید مورد تاکید قرار بگیرد. البته سیاست‌های حمایتی دولت‌ها در دهه‌های گذشته جهت حفظ سطح تولید صنعتی به هر قیمتی باعث انباشت مسائل و بروز مشکلاتی در حوزه محیط‌زیست شده است.

سیاست‌هایی در حوزه تولید انرژی باعث تشدید آلاینده‌ها و ازجمله آلودگی هوا شده است.» او با بیان اینکه نیازمند بازنگری در سیاست‌های مربوطه و حکمرانی یکپارچه در این زمینه هستیم، گفت: «موضوع بعدی درباره ناترازی انرژی است که اثرات آن در محیط‌زیست باعث تشدید آلایندگی هوا شده است. وقتی صنایع به استفاده از سوخت‌های سنگین نظیر نفت کوره روی می‌آورند، باعث ایجاد گازهای آلاینده در هوا می‌شوند. موضوع دیگر ناترازی بنزین است. بخشی از بنزین مصرفی منابع متحرک ازجمله خودروها با استانداردهای مصوب ملی در سازمان ملی استاندارد، مطابقت ندارد.»

انصاری با بیان اینکه ناترازی انرژی به فصل تابستان هم کشیده شده، گفت: «صنایع تحت تبعات ناترازی انرژی، با محدودیت فعالیت و تولید مواجه می‌شوند که اثرات منفی اقتصادی در پی دارد. بنابراین باتوجه به مشکلات زیادی که با آن مواجه هستیم، راهکار برون‌رفت این است که همه دستگاه‌ها مشارکت داشته باشند. استفاده از انرژی تجدیدپذیر، ارتقای کیفی سوخت مایع، افزایش راندمان نیروگاه‌ها، گوگردزدایی از سوخت مازوت، همچنین استاندارد شدن معیار مصرف سوخت در خودرو‌های سواری از راهکارهای برون‌رفت از ناترازی موجود است.»

دیدگاه

ویژه جامعه
پربازدیدترین
آخرین اخبار