| کد مطلب: ۲۵۵۷۰
اگر سران کشور نسبت به هم نفرت‏‌پراکنی نکنند محبت و وفاق شکل‎ می‎‌‌گیرد

رحیم ابوالحسنی استاد علوم سیاسی:

اگر سران کشور نسبت به هم نفرت‏‌پراکنی نکنند محبت و وفاق شکل‎ می‎‌‌گیرد

رحیم ابوالحسنی، استاد علوم سیاسی معتقد است که مشکل بی‌اعتمادی در بین مردم ما بسیار زیاد است و رئیس‌جمهور باید با صداقت، صراحت و شفافیت با مردم گفت‌وگو کند.

رحیم ابوالحسنی، استاد علوم سیاسی معتقد است که مشکل بی‌اعتمادی در بین مردم ما بسیار زیاد است و رئیس‌جمهور باید با صداقت، صراحت و شفافیت با مردم گفت‌وگو کند. او در گفت‌وگو با هم‌میهن توضیحاتی درباره رویکرد پزشکیان در نیانداختن تقصیرها به گردن دولت پیش از خود ارائه داده است که در ادامه می‌خوانید. 

‌آقای پزشکیان از زمانی که روی کار آمدند، رویکرد دولت‌های قبلی در اینکه مشکلات را به گردن دولت پیش از خود می‌انداختند در پیش نگرفتند. این رویکرد ایشان را چطور ارزیابی می‌کنید؟

این حرکت آقای پزشکیان بسیار کار پسندیده‌ای است چراکه اگر می‌خواهیم در عرصه خارجی موفق باشیم و قدرت داشته باشیم، باید در داخل از یک همبستگی و وفاق برخوردار باشیم و این جز با احترام و رعایت حرمت طرف مقابل شکل نمی‌گیرد. در حقیقت در داخل بیش از وفاق به رفاقت نیازمندیم و باید از وفاق عبور کنیم.

آقای فارابی بحثی دارد و معتقد است که قدرت مبتنی بر تعاون است، خواجه نصیر نیز معتقد است قدرت مبتنی بر محبت است و ابن‌خلدون نیز گفته است قدرت مبتنی بر عصبیت است و این معیارهایی که این افراد به آنها اشاره کرده‌اند را اگر کنار هم قرار دهیم و در جامعه از آن تعبیری که سیاست به معنی تضاد و جنگ قدرت است دور شویم و به دنبال وفاق داخلی باشیم، هم به فرهنگ دینی خود نزدیک شده‌ایم و هم در عرصه بین‌الملل قدرت داریم.

در جامعه ما عده‎ای طرفدار دولت قبلی هستند و ممکن است سران دولت‌های قبلی عداوت‌های ریشه‌داری داشته باشند اما اکثر افراد اینگونه نیستند و در پیش گرفتن این شرایط می‌تواند اثر مثبتی در جامعه داشته باشد. زمانی که سران کشور نسبت به همدیگر نفرت‌پراکنی نکنند در جامعه نیز نوعی محبت و وفاق شکل خواهد گرفت. زمانی که آقای احمدی‌نژاد سیاست بسیار زشت نفاق و تفرقه را پیش گرفت، شاهد بودیم که چقدر شکاف در جامعه زیاد شد و به سمت رادیکالیسم رفتیم و این شرایط ممکن است در موارد حاد به جایی برسد که افراد با خشونت طرف مقابل را از عرصه سیاست حذف کنند.

همه هم می‌دانند که مشکلات یک کشور طی یک یا دو سال شکل نگرفته و طبیعی است که مشکلات کنونی در دولت آقای پزشکیان از دولت قبل از او به ارث رسیده است، و دولت‌های قبلی نیز به همین ترتیب  بخشی از مشکلات را از دولت قبل به ارث برده بودند. مردم می‌فهمند که اگر الان مشکل برق و تورم داریم، متعلق به دو سه ماه اخیر نیست، اما گفتن این مسئله چیزی جز افزایش شکاف و تضاد در پیش نخواهد داشت. این کار را بسیار پسندیده می‌دانم و امیدوارم که دیگران نیز درس بگیرند و این راه را ادامه دهند؛ به‌ویژه که این اخلاق آرامشی را در جامعه به وجود می‌آورد چراکه افزایش انتقاد از دولت‌های پیشین نوعی ناآرامی ایجاد می‌کند.

‌این رویکرد چه تاثیری در اعتماد مردم به دولت‌ها خواهد داشت؟

معتقدم که آقای پزشکیان مَنشی را در پیش گرفت که اگر آن را رعایت کند موفق خواهد شد و آن صداقت، صراحت و شفافیت است. اما از طرفی متاسفانه ایشان صحبت‌های زیادی با مردم نداشتند، به جز یک گفت‌وگوی تلویزیونی، و پیشنهاد من این است که خودشان با مردم شفاف گفت‌وگو کنند تا آرامش به جامعه بازگردد چراکه در کشور ما بیش از مشکلات مادی، مشکل بی‌اعتمادی است که بیداد می‌کند و از ضعف سرمایه اجتماعی رنج می‌بریم و این مشکل جز با گفت‌وگو و همدلی با مردم حل نخواهد شد. 

دیدگاه

ویژه سیاست
پربازدیدترین
یادداشت
آخرین اخبار