مخالفان فیلترینگ درخواست مجوز تجمع کردند
هفته گذشته و در روزهایی که مسئولان دولت چهاردهم به صراحت اعلام کرده بودند که پایان دوران فیلترینگ در ایران از راه رسیده و بهزودی فیتلر شبکههای مجازی برداشته خواهد شد، مدافعان فیلترینگ و محدودسازی ارتباطات دست به کار شده و اقدام به انتشار فراخوانی برای تجمع مقابل ساختمان شورای عالی فضای مجازی در روز چهارشنبه کردند.
هفته گذشته و در روزهایی که مسئولان دولت چهاردهم به صراحت اعلام کرده بودند که پایان دوران فیلترینگ در ایران از راه رسیده و بهزودی فیتلر شبکههای مجازی برداشته خواهد شد، مدافعان فیلترینگ و محدودسازی ارتباطات دست به کار شده و اقدام به انتشار فراخوانی برای تجمع مقابل ساختمان شورای عالی فضای مجازی در روز چهارشنبه کردند.
تجمع با سخنرانی «حسین اللهکرم»، چهره شناختهشده انصار حزبالله و حضور جمعیتی بین 30 تا 50 نفر برگزار شد. تجمعکنندگان درخواست خود برای عدم برداشته شدن فیلترینگ و البته اعمال محدودیتهای بیشتر در اینترنت را مطرح کرده و ساعاتی پس از تجمع، فیلمهایی از اظهارنظرهای برخی تجمعکنندگان در فضای مجازی وایرال شد تا نظرات آنها به سمع و نظر مردم برسد.
پس از برگزاری این تجمع، اظهارنظر درباره حرکت صورتگرفته در فضای مجازی پیرامون این درخواست از سوی تندروهای اصولگرا آغاز شد و چهرههایی شاخص به این ماجرا واکنش نشان دادند، واکنشهایی که آنها را میتوان به دو دسته تقسیم کرد:
1 مهمترین و به عبارت دیگر سیاسیترین حرکتی که در این مسیر انجام شد، درخواست اقدام متقابلی بود که اصلاحطلبان مطرح کردند؛ به عبارتی حرکت اللهکرم و دوستان بهانهای برای در آزمون قرار گرفتن اصل برابری همه در برابر قانون توسط دولت مسعود پزشکیان شد. ابتدا آذر منصوری، دبیرکل حزب اتحاد ملت و رئیس جبهه اصلاحات ایران در صفحه توئیتر خود نوشت: «امروز موافقان فیلترینگ در کمال آرامش تجمع اعتراضی برگزار کردند و هر چه خواستند گفتند و شعار دادند. آیا چنین امکانی برای مخالفان فیلترینگ هم وجود دارد؟»
ساعاتی بعد، دبیرکل مجمع ایثارگران نامهای رسمی را خطاب به اسکندر مومنی نوشت و درخواستی قانونی را مطرح کرد. در بخشی از این نامه آمده است: «فراخوان مخالفان رفع فیلترینگ در کانالهای تلگرامی و سایر اپلیکیشنهای فضای مجازی! به احقاق حق آنها و تجمع در مقابل سازمان فناوری اطلاعات ایران منجر شد. به اطلاع میرساند مطابق اصل ۲۷ قانون اساسی، حزب مجمع ایثارگران بنا دارد در هفته آتی در مکان مذکور تجمعی برگزار کند و در راستای حمایت از وعدههای رئیسجمهور و مطالبات اکثریت جامعه، رفع فیلترینگ را خواستار شود. خواهشمند است مانند حقی که برای منتقدان رفع فیلترینگ قائل شدید، حق منتقدان را بهرسمیت شناخته و تمهیدات لازم را جهت برگزاری این تجمع فراهم آورید.»
اما پس از انتشار متن و تصویر این نامه در فضای مجازی، یکی از واکنشهای جالب به درخواست مجمع ایثارگران توسط سیدمحمد صحفی انجام شد. معاون مطبوعاتی سابق وزارت ارشاد در دولت سیدمحمد خاتمی، نکته دیگری را هم به این نامه اضافه کرد و در توئیتر خود نوشت: «در ضمن برای رعایت دقیق عدالت در دولت نهجالبلاغه اقتضاء میکند صورت و محل تامین هزینه وسائل موجود در نمایش خیابانی«حسین اللهکرم» اعم از سیستم پرتابل صوتی، باندهای قوی، دوربینهای صداوسیما، تامین گاری و سن متحرک، نیسان آبی، واحدهای موتوری، پرچمها و پلاکاردها اعلام شود.»
اما علاوه بر این نامه، در واکنشهای دیگر مطرحشده میتوان به دو توئیت اشاره کرد. حسین سلاحورزی، رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران نوشت: «وفاق ملی یعنی شنیدن صدای همه، نه فقط گروههای فشار. شایسته نیست وزارت کشور دولت پزشکیان به حامیان فیلترینگ اجازه تجمع دهد اما منتقدان قانونی را نادیده بگیرد.»
علی مجتهدزاده، وکیل و حقوقدان هم این واکنش را نشان داد: «تحقق عدالت و تجدیدنظر در فیلترینگ از اصلیترین شعارهای رئیسجمهوری در انتخابات بودند. تاکنون که هیچ قدم مثبتی در حوزه اینترنت برداشته نشده. اگر دولت پزشکیان نگذارد مخالفان فیلترینگ مانند موافقان آن در آزادی و امنیت تجمع کنند، باید فاتحه این دولت را در همین ۱۰۰روز اول خواند.»
2 به غیر از درخواست اقدام متقابل، واکنشهای دیگری هم در این ارتباط از سوی چهرههای شاخص صورت گرفت. برای مثال رضا رشیدپور، مجری سابق صداوسیما کمپین «نه به فیلترینگ» را در توئیتر به راه انداخت و یا مازیار بالایی، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی هم نکتهای پیرامون وفاق ملی را به مسعود پزشکیان یادآوری کرد و نوشت: «گویا امروز ۱۰۰-۱۵۰ نفر ننگ بیآبرویی را به جان خریده و در دفاع از فیلترینگ تجمع برگزار کردند! سردسته این جماعت هم چماقدار مشهور دهه ۷۰ و استاد دانشگاه دهه ۹۰ بوده! حُسن بزرگ این تجمع برای رئیس دولت چهاردهم این است که برایش مکشوف شد تا به دنبال وفاق با این واپسگرایان نباشد.»