معاون اول رئیسجمهور در بازدید از غرفه فولاد مبارکه خواستار شد:گسترش فرصتهای صادراتی به آفریقا
در هفتمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران(اکسپو)، محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهوری دربازدید از غرفه فولاد مبارکه خواستار بررسی فرصتهای صادراتی صنایع معدنی و فولادی به قاره آفریقا شد.

در هفتمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران(اکسپو)، محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهوری دربازدید از غرفه فولاد مبارکه خواستار بررسی فرصتهای صادراتی صنایع معدنی و فولادی به قاره آفریقا شد.
نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران(اکسپو) فرصت بسیار مهمی برای صنایع و شرکتهای تولیدی بود تا ضمن معرفی ظرفیتها و دستاوردهای ایران، زمینه صادرات محصولات تولیدی را با طرفهای خارجی فراهم کرده و زمینه فروش محصولات خودواریزآوری برای کشور را فراهم کنند. در این راستا شرکت فولاد مبارکه با حضوری فعال موفق شد ضمن معرفی محصولات تولیدی با نمایندگانی از کشورهای مختلف جهان وارد مذاکرات فروش محصولات فولادی شود؛ در این نمایشگاه حضور مسئولین کشورمان نقطه قوتی بود برای صنایع و تولیدکنندگان که با قدرت بیشتری برای رسیدن به اهداف خود تلاش کنند.
محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور در حاشیه بازدید از هفتمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۵) با حضور در غرفه فولاد مبارکه گفت: طبیعتاً اولویت صنایع فولادی و شرکتهای تولیدی تامین نیازهای داخل است که این اتفاق هم میافتد و سهمیهها در این زمینه به صورت کامل پرداخت میشود و مابقی محصولات به بازارهای منطقهای و کشورهایی که با آنها تعامل داریم، صادر میشود. در خصوص همکاری با کشورهای آفریقایی در همه بخشها از جمله صنایع معدنی و فولادی زمینه همکاری وجود دارد.
مدیر عامل فولاد مبارکه: به ۵۰ کشور دنیا صادرات داریم
سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، در جریان بازدید محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور از غرفه گروه فولاد مبارکه در گزارشی از وضعیت صادرات فولاد مبارکه گفت: فولاد مبارکه تقریباً بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در کشور است و امسال هدفگذاری یک میلیارد دلار برای صادرات داریم. در گروه فولاد مبارکه به دلیل تأمین نیاز بازار داخلی، سهم بازار داخلی بیشتر شده و ما طرحهایی را ارائه دادهایم که بتوانیم بازار صادراتی را تقویت کنیم.
مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با بیان اینکه در حال حاضر، محصولات ورق و حدود ۲ میلیون تن اسلب فولاد مبارکه به حدود ۵۰ کشور صادر میشود، افزود: حضور بیشتر در کشورهای همسایه در دستور کار فولاد مبارکه است و کارشناسان این شرکت برای فروش محصولاتی مانند ورق گرم، ورق سرد، قلع اندود و گالوانیزه به بازارهای جدید برنامهریزی دارند.
وی با تاکید بر اینکه کیفیت و قیمت ورق فولاد مبارکه در سطح منطقه شناختهشده است و مشتریان خاص خود را دارد، ادامه داد: اگر بتوانیم نیاز بازار داخلی را پوشش دهیم، حتی اگر تولید خود را دو تا سه برابر افزایش دهیم، بازارهای صادراتی کشش لازم را برای جذب این محصولات دارند. زرندی تصریح کرد: در حال حاضر، فولاد مبارکه حدود ۲۰۰ هزار تن ورق گرم صادر میکند و این امکان وجود دارد که این میزان تا ۶۰۰ هزار تن نیز افزایش داده شود.
مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در پاسخ به سوال معاون اول رئیسجمهور در خصوص آخرین وضعیت بهرهبرداری از نیروگاههای ۶۰۰ مگاواتی خودتأمین فولاد مبارکه اظهار کرد: تاکنون ۸۰ مگاوات برق خورشیدی وارد مدار شده و هفته آینده با حضور سیدمحمد اتابک، وزیر صمت این میزان برق خورشیدی به ۱۲۰ مگاوات خواهد رسید.وی افزود: دومین مجموعه پنلهای خورشیدی نیز وارد شده و هدفگذاری ما این است که تا تابستان امسال ظرفیت تولید برق خورشیدی خود را به ۲۵۰ مگاوات برسانیم. زرندی اضافه کرد: نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه نیز با ظرفیت ۳۵۰ مگاوات وارد مدار شده است و بخش بخار آن تا آذرماه امسال وارد مدار خواهد شد.
حمایت از طرحهای نوآورانه برای حضور در بازارهای جهانی
وزیر صمت نیز در بازدید از غرفه فولاد مبارکه ضمن ابراز خرسندی از به نتیجه رسیدن طرحهای نوآورانه فولاد مبارکه برای حضور در بازارهای جهانی گفت: ما از این طرحها حمایتهای لازم را خواهیم داشت. لازم به ذکر است که به جز سیدمحمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت، محمد آقاجانلو، معاون وزیر صمت و رئیس هیئت عامل ایمیدرو، وجیهالله جعفری، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت، مهدی جمالینژاد، استاندار اصفهان از غرفه فولاد مبارکه در هفتمین نمایشگاه توانمندیهای جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۵) بازدید کردند.
بازدید وزیر صنعت و فناوریهای نوین تاجیکستان از غرفه فولاد مبارکه
یکی از بازدیدهای جالب از غرفه فولاد مبارکه، بازدید شیرعلی کبیر، وزیر صنعت و فناوریهای نوین تاجیکستان بود شیرعلی کبیر، همکاری شرکتهای خصوصی فناور ایرانی با شرکتهای تاجیکی و مشارکت آنها در همایشهای تخصصی در تاجیکستان بهویژه در حوزههای صنعت و معدن، نساجی، صنایع دستی، جواهرسازی، تجهیزات پزشکی و داروسازی را حائز اهمیت دانست و بر لزوم افزایش همکاری بین طرفین در این عرصهها تاکید کرد. وزیر صنعت و فناوریهای نوین تاجیکستان از سعید زرندی مدیرعامل گروه فولاد مبارکه برای بازدید از ظرفیتهای صنعتی کشور تاجیکستان دعوت کرد.
چالش جدی فولاد مبارکه حضور شرکتهای کوچک در صادرات است
همچنین علیرضا منصوری، مدیر صادرات شرکت فولاد مبارکه در جمع اصحاب رسانه در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵، با اشاره به هدفگذاری صادراتی شرکت در سال1404 گفت: در درجه اول تلاش ما این است که نیاز بازار داخلی ایران را بهطور کامل تأمین کنیم و پس از آن، با توجه به ظرفیتهای موجود، صادرات محصولات فولادی را دنبال خواهیم کرد.
منصوری با تأکید بر اینکه همواره بین ۱۵ تا ۳۰ درصد محصولات فولاد مبارکه صادر میشود، افزود: مقاصد صادراتی ما در طول زمان با توجه به نوع محصول و شرایط بازار تغییر کرده است. در مقطعی، بزرگترین مقصد صادراتی ما اروپا بود؛ اما در سالهای اخیر، کشورهای شرق آسیا در صدر بازارهای هدف ما قرار دارند و پس از آن، بازار کشورهای منطقه خاورمیانه و سپس اروپا قرار میگیرند.