وزیر دفاع عنوان کرد: برنامهریزی برای گسترش صنایع دریایی در خرمشهر
وزیر دفاع، در مراسم الحاق ۱۳ شناور جدید به ناوگان سازمان بنادر و دریانوردی، از برنامههای این وزارتخانه برای توسعه صنایع دریایی، بهویژه در منطقه خرمشهر، خبر داد.

وزیر دفاع، در مراسم الحاق ۱۳ شناور جدید به ناوگان سازمان بنادر و دریانوردی، از برنامههای این وزارتخانه برای توسعه صنایع دریایی، بهویژه در منطقه خرمشهر، خبر داد. به گزارش ایسنا، در این مراسم که روز شنبه ۳ خردادماه با حضور مقامات ارشد کشوری برگزار شد، ۱۳ شناور شامل چهار فروند یدککش و ۹ فروند شناور جستجو و نجات، که توسط صنایع دریایی وزارت دفاع طراحی و ساخته شدهاند، به بهرهبرداری رسید.
امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده، وزیر دفاع تصریح کرد: چهار فروند از این شناورها در خرمشهر تولید شدهاند که نشاندهنده ظرفیت بالای این منطقه در صنعت کشتیسازی است.
وزیر دفاع با اشاره به برنامههای آتی، از آغاز ساخت ۹ شناور دیگر خبر داد و اظهار کرد: این پروژهها با سرعت بالا به مرحله بهرهبرداری خواهند رسید. وی گسترش فرهنگ دریانوردی و جذب نیروهای جوان در این صنعت را از اولویتهای وزارت دفاع برشمرد و گفت: با توسعه فعالیتهای دریایی، میتوانیم فرصتهای شغلی ارزشمندی برای جوانان ایجاد کرده و گام مهمی در کاهش بیکاری برداریم. نصیرزاده در پایان با اشاره به دستاوردهای خودکفایی در صنایع دریایی کشور، از پیشرفتهای چشمگیر در ساخت تجهیزات دریایی از سطح زیرآب تا شناورهای سطحی خبر داد و این موفقیت را گامی بلند در راستای استقلال صنعتی و اقتصادی کشور دانست.
آمادگی برای ساخت و فروش تجهیزات دریایی
امیر دریادار دوم قلیزاده، مدیرعامل سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع نیز در این مراسم گفت: آمادگی طراحی، ساخت و تأمین تجهیزات دریایی بر اساس نیاز دستگاههای داخلی و مشتریان خارجی را داریم. او با اشاره به توانمندیهای فنی و مهندسی کشور در طراحی و ساخت شناورهای دریایی گفت: مراحل طراحی، ساخت و تجهیز شناورهای یدککش ۱۸۰۰ اسب بخار و شناورهای جستجو و نجات ریب، بر اساس نیازهای اعلامی از سوی سازمان بنادر و دریانوردی انجام شد.
وی با تشریح فرآیند ساخت این شناورها افزود: طراحی و ساخت بدنه شامل سازههای فولادی و متعلقات سازهای و همچنین نصب و راهاندازی بیش از ۷۶ سامانه از جمله سامانههای آکوستیکی، هیدرولیکی، تأسیساتی، تحرک و رانش، به صورت کاملاً بومی انجام شد که حاصل آن صرفهجویی ارزی معادل ۲۰ میلیون دلار و ایجاد اشتغال مستقیم برای ۱۰۰۰ نفر و غیرمستقیم برای ۵۰۰۰ نفر در کشور بوده است.
قلیزاده تأکید کرد: سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح آمادگی کامل دارد تا نسبت به طراحی، ساخت و تأمین تجهیزات دریایی از جمله انواع شناورهای کانتینربر، لایروب، آلایندهروب، مسافربری، یدککش، آتشخوار و اثرسطحی بر اساس نیاز دستگاههای داخلی و مشتریان خارجی اقدام کند.