| کد مطلب: ۳۲۰۸۹

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت: نپیوستن به FATF بانک‌های ما را زمین‌گیر می‌کند

درFATF دو معاهده‌ «پالرمو» و «CFT» وجود دارد که ما هنوز به آنها نپیوسته‌ایم. با عدم پذیرش این دو معاهده که مرتبط با بانک‌های ما هستند به نوعی بانک‌های خود را جدای از تحریم‌ها، زمین‌گیر می‌کنیم.

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت: نپیوستن به FATF بانک‌های ما را زمین‌گیر می‌کند

روز گذشته فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در نشست خبری به سوالات خبرنگاران درباره تصمیمات دولت در موضوعات مختلف پاسخ داد. او درباره عیدی کارکنان‌ دولت گفت: «۳ میلیون تومان به عنوان عیدی و حق عائله‌مندی ۸۴۰ هزارتومان درنظر گرفته شده است. همچنین به ازای هر فرزند ۳۶۰ هزارتومان در نظر گرفته شده است و امیدواریم هرچه زودتر در اواخر بهمن و اوایل اسفند این مبلغ پرداخت شود.»

 

گسترش روابط با همسایگان و آفریقا

سخنگوی دولت در مورد سفر معاون اول رئیس‌جمهور به قزاقستان، تاکید کرد: «سفر محمدرضا عارف به کشورهای منطقه اوراسیا به گسترش روابط ما با کشورهای قرقیزستان، بلاروس و قزاقستان کمک می‌کند. یکی از راهبردهای اساسی دولت گسترش روابط با کشورهای منطقه است.» مهاجرانی به جلسه معاون اول رئیس‌جمهور در ستاد آفریقا اشاره کرده و افزود: «آفریقا را باید به عنوان یکی از مناطقی بشناسیم که در آینده اقتصاد جهان نقش‌آفرینی مهمی خواهد داشت دو کشور همسایه ما بالغ بر ۱۰۰میلیون دلار حجم مبادلات‌شان با قاره آفریقا است درحالی که مبادلات ما حدود یک میلیارد دلار است.»

 

از واردات دارو فروگذاری نمی‌کنیم

او در مورد وضعیت دارو در کشور بیان کرد: «دارو جزء موضوعاتی است که وقتی دچار نوسان می‌شود، جامعه را دچار التهاب می‌کند و این قضیه کاملاً طبیعی است. اما تمرکز ما بر این است که تا آنجایی که امکان دارد دارو را در داخل تولید کنیم؛ البته هر جایی هم که لازم باشد در راستای سلامت مردم از هیچ وارداتی فروگذار نخواهیم کرد. ما یک مفهومی به نام قیمت‌گذاری دستوری داریم، یعنی قیمت‌ها را سقف قرار می‌دهیم. اما این درحالی است که خیلی از اوقات شاهد افزایش قیمت در فرایندهای تولید هستیم، از جمله مواد خام یا سایر اجزایی که دارو را ایجاد می‌کند، برای مثال، وقتی که قرص را در قالب ورق دریافت می‌کنید و خود آن ورق پلاستیک و آلومینیوم دارد، وقتی که قیمت این‌ها افزایش پیدا می‌کند قاعدتاً بر قیمت دارو نیز اثر می‌گذارد.»

مهاجرانی افزود: «این توضیحات را برای این بیان می‌کنم که وقتی توضیحات داده نمی‌شود دلایل افزایش قیمت مشخص نمی‌شود، ما در بحث دارو دو موضوع را داریم؛ نخست مواد اولیه دارو و دیگری آن چیزی که اصطلاحاً به آن بسته‌بندی می‌گویند لذا در بسیاری اوقات در دو حوزه شاهد افزایش هستیم. وقتی که قیمت‌گذاری را قیمت‌گذاری دستوری می‌کنیم و از طرفی سایر اجزاء افزایش قیمت پیدا می‌کنند، مسلماً شرکت‌های داروسازی دچار مشکل مالی خواهند شد. به همین جهت است که بسیاری اوقات این شرکت‌ها دچار زیان‌های خیلی جدی خواهند شد. نکته‌ای که دولت آن را دنبال می‌کند این است که کمک کند یکسری اقلام دارویی که به شدت مورد نیاز مردم است تامین شود. به همین جهت در مسیر تخصیص ارز و تامین منابع مالی فعال است.»

 

 واگذاری سهام ایران‌خودرو

او در مورد واگذاری سهام ایران‌خودرو تاکید کرد: «واگذاری سهام‌ها طبق برنامه‌ای که دولت‌ها دارند در راستای کم شدن تصدی‌گری است.‌ هرچقدر دولت کار را به بخش خصوصی واگذار کند کار بهتر پیش می‌رود و بازار رقابتی را شاهد خواهیم بود و کار به اهلش واگذار می‌شود، لذا آن چیزی که در مورد ایران‌خودرو هم هست در همین راستا خواهد بود، از دهه ۴۰ شمسی با ایران‌خودرو همراه هستیم و تلاش می‌کنیم عملکرد این شرکت بهتر و در مورد بهبود عملکرد آن تصمیمات در نظر گرفته شود.»

 

هیچ مسدودیتی در دستور کار نیست

مهاجرانی در رابطه با وضعیت فیلترینگ و برای رفع فیلترینگ از دیگر پلتفرم‌های مسدودشده گفت: «طبق اعلام وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دولت در راستای حکمرانی فضای مجازی، مسدود بودن هیچ‌کدام از سکوها را در دستور کار ندارد و امیدواریم که در مسیری که آغاز شده است، شاهد گشایش‌های جدیدی باشیم.»

 

برنامه دولت برای پیوستن به FATF، پالرمو و CFT

مهاجرانی در پاسخ به این پرسش که چه تضمینی وجود دارد اگر به FATF بپیوندیم با وجود تحریم‌ها ایران بتواند به تجارت با دیگر کشورها بپردازد؟ تاکید کرد: «درFATF  دو معاهده‌ «پالرمو» و «CFT» وجود دارد که ما هنوز به آنها نپیوسته‌ایم. با عدم پذیرش این دو معاهده که مرتبط با بانک‌های ما هستند به نوعی بانک‌های خود را جدای از تحریم‌ها، زمین‌گیر می‌کنیم. برای آنکه مبادلات بانکی خود را با کشورهای دوست ادامه دهیم، لازم است ثابت کنیم؛ پولشویی نمی‌کنیم و با گروه‌های تروریستی همکاری نداریم. البته ما با اقدامات ضدبشری گروه‌های تروریستی کاملاً مخالف هستیم. این معاهدات کمک می‌کنند که بانک‌های ما از این تحریم‌ها خارج شوند. البته هیچ تضمینی برای این موضوع وجود ندارد اما نمی‌شود به دلیل اینکه تضمینی وجود ندارد، خودمان راه را بر خودمان ببندیم و در موضوعی که برای ما قابل حل است بانک‌هایمان را زمین‌گیر کنیم. لذا با جمع‌بندی‌ای که در نظام وجود دارد این لوایح در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام است.»

 

لزوم توجه به منافع ملی در بریکس 

سخنگوی دولت در مورد حضور در بریکس نیز افزود:‌ «حضور در بریکس و سایر پیمان‌های خارجی در راستای سیاست‌های کلی ماست و باید چندجانبه‌گرایی شکل بگیرد. استفاده از ارز واحد در بریکس، متوجه کشورهای عضو است و خوب است بدانیم تمامیت‌خواهی برخی کشورها به همه جهان ضربه می‌زند و کشورها حق دارند متناسب با منافع خود در پیمان‌های خارجی تصمیم‌گیری کنند. اگر تصمیم بریکس بر استفاده از پول واحد باشد، ما هم متناسب با منافع ملی این کار را انجام خواهیم داد.»

 

عامل کمبود صیفی‌جات 

سخنگوی دولت در مورد برداشت اشتباه اظهاراتش در رابطه با خرید مردم در حوزه صیفی‌جات افزود: «اعتماد و بازار به هم بسیار ربط دارند، قانون می‌گوید نمی‌توانیم جلوی صادرات را بگیریم و نمی‌توانیم قیمت‌گذاری دستوری کنیم و به همین دلیل جریان عرضه و تقاضا به هم می‌ریزد و طبیعی است که مردم احساس نگرانی می‌کنند و چه‌بسا بیشتر از حد نیاز خرید می‌کنند؛ اما خرید مردم عامل این موضوع نبوده است بلکه به هم خوردن جریان عرضه و تقاضا عامل پدید آوردن این موضوع است. البته من این حرف را نمی‌گویم و اگر برداشت اشتباهی شده است، توضیح می‌دهم که حتماً مردم حق دارند حتی اگر بیشتر از نیاز خرید می‌کنند، دل‌نگرانی‌هایی است که احساس می‌کنند. اما اطمینان داشته باشند که لازم باشد دولت با واردات بازار را مدیریت می‌کند.»

 

توسعه اقتصادی بدون توجه به محیط زیست مضر است

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در مورد دستور معاون اول رئیس‌جمهور برای پروژه «سد ماندگان» گفت: «معاون اول رئیس‌جمهور به جهت اینکه خودشان به شدت به کار کارشناسی اعتقاد دارند دستورشان مبنی بر این بوده که این موضوع به جهت اهمیت در اولویت کار سازمان محیط زیست قرار بگیرد و محیط زیست اعلام نظر کند. محیط زیست سازمانی است که استقلال کافی دارد؛ رئیس آن به عنوان معاون رئیس‌جمهور از اقتدار کافی برخوردار است. به‌هیچ‌عنوان نظر این نبوده که کاری بدون کارشناسی صورت بگیرد حتماً بستر توسعه باید از بستر محیط زیست امن عبور کند؛ رئیس‌جمهور همواره بر این تاکید دارند که توسعه اقتصادی بدون توجه به محیط زیست مضر خواهد بود.»

 

تلاش دولت در راستای به حداقل رساندن هدررفت گاز

وی در مورد کاهش مشعل‌سوزی در پارس جنوبی با توجه به ناترازی انرژی اظهار کرد: «موضوع مشعل‌سوزی و موضوع ناترازی موضوعات متفاوتی هستند. دستوری که قوه‌قضاییه داده دستور خوبی است و طبیعتاً به دولت کمک می‌کند. پالایشگاه گاز بیدبلند به عنوان پالایشگاهی که از فیلرها استفاده می‌کند این گاز را پالایش می‌کند لذا دولت در دستور کار خود دارد که بتواند هر چقدر که ممکن است هدررفت گازها را به حداقل برساند. موضوع ناترازی قدری عمیق‌تر از این قضیه است.»

 

اولویت برطرف کردن کمبود فضای آموزشی

سخنگوی دولت با اشاره به دومین سفر رئیس‌جمهور به سیستان و بلوچستان تاکید کرد: «در سفر رئیس‌جمهور به این استان ما در مجموع ۴۰ مصوبه داشتیم که بالغ بر ۳۵ هزار میلیارد تومان بودجه برای آن در نظر گرفته شده بود؛ به صورت مشخص موضوع فضاهای آموزشی به جهت کمبودی که در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد در اولویت قرار داشت. سیستان و بلوچستان پایین‌ترین سرانه آموزشی را  دارد، جدای از رسوب فقری که از گذشته در این استان وجود داشته دو عامل گستردگی جغرافیایی و نرخ بالای موالید، وضعیت کمبود فضای آموزشی استان را تشدید می‌کند. برهمین اساس 2هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای توسعه فضاهای آموزشی در نظر گرفته شده است که شامل تکمیل و بهره‌برداری از ۳۰۰ مدرسه همراه با ۲۰۰۰ کلاس درس است.»

دیدگاه

ویژه تیتر یک
آخرین اخبار