دستور پزشکیان درباره قاچاق سوخت
مسعود پزشکیان در جلسه دیروز هیات دولت، با اشاره به جلسه اخیر خود با مسئولان وزارت نفت و تصمیمگیری برای تشکیل تیم بررسی مسیر تولید تا توزیع و مصرف سوخت بهخصوص بنزین و گازوئیل و شناسایی دقیق مبادی خروج این فرآوردهها از مسیر قانونی توزیع، در مدت زمانی مشخص، خواستار تسریع در اجرای این مصوبه مهم شد.
چهل و یکمین جلسه هیئت دولت صبح چهارشنبه به ریاست رئیسجمهور برگزار شد. مسعود پزشکیان در این جلسه با اشاره به جلسه اخیر خود با مسئولان وزارت نفت و تصمیمگیری برای تشکیل تیم بررسی مسیر تولید تا توزیع و مصرف سوخت بهخصوص بنزین و گازوئیل و شناسایی دقیق مبادی خروج این فرآوردهها از مسیر قانونی توزیع، در مدت زمانی مشخص، خواستار تسریع در اجرای این مصوبه مهم شد.
پیش از این رئیسجمهور، بعدازظهر شنبه اول دی در جلسهای با حضور وزیر و معاونین وزارت نفت به بررسی وضعیت تولید و توزیع بنزین، گازوئیل و سایر فرآوردهها و نارساییهای موجود در این زنجیره که منجر به هدررفت منابع میشود، پرداختند.مسئله گم شدن روزانه میلیونها لیتر سوخت در کشور، پیش از این توسط پزشکیان و محمدباقر قالیباف به عنوان دو تن از سران قوا مطرح شده بود. هرچند مقادیر اعلامی از سوی این دو رئیس قوه، با یکدیگر متفاوت است.
پزشکیان ۲۴ آذر در جریان حضور سرزده خود در سازمان برنامه و بودجه گفته بود: «چگونه ممکن است روزانه ۲۰ میلیون لیتر سوخت گم شود، درحالیکه تولیدکننده و عرضهکننده خودمان هستیم. اگر برای این موضوع و سرقت مرا دار بزنند کار کمی نکردهاند. در آب، برق، گاز و همه چیز همینطور هستیم و این مشکلات را داریم. یک لیتر و دو لیتر که نیست، اما خیلی راحت پشت تریبون این موضوع را میگوییم. در دنیایی که همه چیز را رصد میکنند این مقدار سوخت چگونه گم میشود.» محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس نیز که پیش از این درباره قاچاق سوخت صحبت کرده بود، روز سوم دی در سخنرانی خود در دانشگاه امام حسین(ع) در این باره گفت: «یکی از مشکلات جدی، قاچاق فرآوردههای نفتی است که روزانه ۲۵ تا ۳۰ میلیون لیتر از آن قاچاق میشود. این در حالی است که برای تأمین سوخت نیروگاهها با کمبود مواجهایم.»
اولین دستور ردیابی
چهارشنبه هفته گذشته بود که فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در حاشیه جلسه هیئت دولت در پاسخ به سوالی راجع به پیگیری وضعیت سوختهای گمشده اظهار داشت: «اصولاً فرایند پشتیبانی انتقال ۲۰ میلیون لیتر فرایند بسیار پیچیده و طولانیای است. اگر شما بخواهید این میزان سوخت را با کامیون جابهجا کنید اینکه این کامیونها از کجا میآیند و فرایند آن چگونه است یک موضوعی است.»
وی افزود: «موضوع عدد و رقم ۲۰ میلیون هم امروز در هیئت دولت مطرح شد و رئیسجمهور دستور دادند گروهی از وزرا روی این موضوع به صورت مشخص کار کنند و حتماً اطلاعات تکمیلی که حاصل کار این دوستان خواهد بود به اطلاع مردم عزیز خواهد رسید.»
سفر به خراسان شمالی
رئیسجمهور دیروز در جریان دومین سفر استانی خود، به خراسان شمالی رفت. پزشکیان در بدو ورود به بجنورد مورد استقبال بهمن نوری، استاندار و رضا نوری، نماینده ولیفقیه در خراسان شمالی قرار گرفت. حضور در سیویکمین اجلاس سراسری نماز، نشست با فعالان اقتصادی، نخبگان و فرهیختگان خراسانشمالی، دیدار مردمی، افتتاح طرح استفاده از پساب بجنورد در پتروشیمی خراسان و حضور در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان از برنامههای سفر دوروزه رئیسجمهور به خراسانشمالی است.
ر این سفر دوروزه، زهرا بهروزآذر، معاون امور زنان و خانواده، عبدالکریم حسینزاده، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم، احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فرزانه صادق مالواجرد، وزیر راه و شهرسازی، علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، عباس علیآبادی، وزیر نیرو و غلامرضا نوریقزلجه، وزیر جهاد کشاورزی رئیسجمهور را همراهی میکنند.
پزشکیان سخنران اختتامیه اجلاس سراسری نماز بود که در بجنورد برگزار میشد. رئیسجمهور گفت: «صراط مستقیم تنها یک مسیر معنوی نیست، بلکه مجموعهای از اصول اجتماعی است که زندگی فردی و جمعی ما را شکل میدهد. هر روز در نماز از خداوند میخواهیم که ما را به صراط مستقیم هدایت کند، اما اگر این اصول را در زندگی رعایت نکنیم، نماز معنای واقعی خود را از دست خواهد داد.»
پزشکیان اظهار داشت: «ضلالت به معنای تبعیت از نفس و تسلیم شدن به منافع شخصی و قومی است. زمانی که منافع شخصی، قومیت یا حزبگرایی بر حق و انصاف غلبه کند، ضلالت در جامعه شکل میگیرد. اقامه نماز به ما یادآوری میکند که باید از این انحرافات دوری کنیم و زندگی خود را بر اساس عدالت و حق بنا کنیم.»
پزشکیان با اشاره به نامه حضرت علی(ع) به مالک اشتر، از تأکید بر اجرای کتاب خدا و سنت پیامبر سخن گفت و افزود: «حضرت علی(ع) در این نامه تأکید دارد که زمانی که هوای نفس و رفتار غیرمنصفانه با مردم غالب شود، ضلالت شکل میگیرد. اقامه نماز ابزاری برای جلوگیری از این انحرافات است و مدیران و مسئولان باید این اصول را در تصمیمگیریهای خود رعایت کنند. نماز زمانی اقامه میشود که مدیران متعهد به حقوق مردم باشند و منافع شخصی یا قومی را بر حق و عدالت مقدم ندانند. اگر این اصول رعایت نشود، خواندن نماز تأثیری نخواهد داشت.»
تبریک میلاد حضرت مسیح
ظهر دیروز، پیام رسمی پزشکیان به پاپ فرانسیس و موحدین جهان به مناسبت میلاد حضرت عیسی(ع) نیز منتشر شد. رئیسجمهور در پیام تبریک به پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان، به مناسبت میلاد پیامبر مسیحیان و آغاز سال نو میلادی 2025 اظهار داشت: «در عصر حاضر، جامعه نیازمند نگاهی نو به حل مسائل جوامع بشری است، لذا تفکر و تأمل به خصایص والای پیامبران الهی میتواند راهگشای بشر امروزی جهت رسیدن به کمال انسانی باشد. امیدوارم در آستانه سال جدید میلادی، شاهد اقدامات مؤثری در مسیر صلح، امنیت و آزادی ملتهای ستمدیده و مظلوم بهویژه مردم مظلوم فلسطین باشیم.»
پزشکیان سهشنبه نیز ضمن دیدار با رهبران و چند تن از شهروندان مسیحی به دیدار با خانواده دو نفر از شهدای مسیحی رفت.