| کد مطلب: ۱۶۴۴۲
دستور پیگیری علل حادثه صادر شد

از سوی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح

دستور پیگیری علل حادثه صادر شد

سرلشکر باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، هیئت عالی‌رتبه‌ای را با مسئولیت سردار علی عبداللهی، معاون هماهنگ‌کننده ستادکل نیروهای مسلح مامور بررسی ابعاد و علل سقوط بالگرد رئیس‌جمهور کرد.

گروه خبر: حوالی ساعت ۵:۳۰ دقیقه صبح رسانه‌های رسمی داخلی، خبر پیدا شدن لاشه هلی‌کوپتر حامل رئیس‌جمهور و هیئت همراه را مخابره کردند. ۵:۴۵ دقیقه پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر روی خط شبکه خبر آمد و اعلام کرد: «در حال حرکت به سمت بالگرد هستیم. بالگرد را می‌بینیم. ۲ کیلومتر فاصله داریم.»

رئیس هلال احمر در پاسخ به پرسش‌های گوینده خبر که جزئیات بیشتری از او می‌خواست، گفت: «اجازه بدهید به بالگرد برسیم. شرایط خوب نیست.»

در نهایت ساعت ۸ صبح خبر رسمی درگذشت سیدابراهیم رئیسی، حسین امیرعبداللهیان، آیت‌الله آل‌هاشم، مالک رحمتی، سیدمهدی موسوی (سرتیم حفاظت رئیس‌جمهور)، جواد مهرابی (عضو تیم حفاظت)، محسن دریانوش، بهروز قدیمی و سیدطاهر مصطفوی (کادر پرواز هلی‌کوپتر) از تلویزیون اعلام شد.

دو روایت درباره کشف لاشه هلی‌کوپتر وجود دارد. روایت اول این بود که پهپاد آکینجی ترکیه که برای کمک به عملیات یافتن بقایای بالگرد وارد حریم هوایی ایران شد، مختصات محل سقوط را کشف کرد و در اختیار نیروهای ایرانی گذاشت. اما رئیس جمعیت هلال احمر که حدود ساعت ۹ صبح روی آنتن شبکه خبر آمد، گفت: «ما در تاریکی و مه و باران جست‌وجو را متوقف نکردیم و وقتی با پهپاد خودمان لاشه بالگرد را کشف کردیم به سمت محل دقیق سقوط بالگرد حرکت کردیم.»

هر کدام از این روایت‌ها که صحیح باشد، تفاوتی در سرنوشت سرنشینان هلی‌کوپتر بل ۲۱۲ آشیانه جمهوری اسلامی نداشت. تمام آن‌ها در سقوط این هلی‌کوپتر به شهادت رسیدند.

جزئیات مراسم تشییع

ساعت ۱۶ روز گذشته، مراسمی در مصلای تبریز برگزار شد. اولین تشییع شهدای این سانحه هوایی نیز امروز در تبریز برگزار می‌شود. سیدمحمود حسینی، مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی درباره برنامه تشییع گفت: «فردا [امروز] ساعت ۹:۳۰ صبح پیکر شهید سیدابراهیم رئیسی و هیئت همراه از میدان شهدای تبریز به‌سمت فرودگاه بدرقه خواهند شد و از آنجا به تهران منتقل می‌شوند. پیکر رئیس‌جمهور محبوب روز پنج‌شنبه در مشهد تدفین می‌شود.

همچنین پیکر امام جمعه محبوب[محمدعلی آل‌هاشم] نیز روز پنج‌شنبه در تبریز و پیکر استاندار جوان و پرتلاش آذربایجان شرقی نیز همان روز در شهرستان مراغه تدفین می‌شود. هم‌اکنون پیکر شهدای والامقام به سپاه عاشورا [سپاه استان آذربایجان شرقی] منتقل شده است.»

محسن منصوری رئیس کمیته تشییع گفت: فردا [امروز] صبح در تبریز و فردا [امروز] بعدازظهر در قم مراسم تشییع پیکر سیدابراهیم رئیسی و همراهان برگزار می‌شود؛ فرداشب [امشب] هم مراسم وداع با شهدا در مصلای تهران برگزار خواهد شد. پنجشنبه صبح مراسم تشییع در خراسان جنوبی برگزار می‌شود. مراسم تشییع و تدفین پیکر سیدابراهیم رئیسی پنجشنبه عصر در حرم امام رضا برگزار خواهد شد. همچنین بنابه اعلام دولت، روز چهارشنبه تعطیل رسمی اعلام و امتحانات تا آخر هفته لغو شد.

اولین جلسه در غیاب رئیس‌جمهور

جلسه فوق‌العاده هیئت دولت ۷:۳۰ دقیقه روز گذشته در پاستور تشکیل شد. در این جلسه صندلی سیدابراهیم رئیسی خالی بود و قاب عکسی از او روی میز جلسه قرار داشت. در این جلسه، بیانیه‌ای از سوی هیئت دولت سیزدهم منتشر شد.

در این بیانیه آمده است: «در سالروز میلاد مسعود حضرت علی‌ابن‌موسی‌الرضا علیه‌السلام روح بلند خادم ملت ایران، خادم‌الرضا حضرت آیت‌الله رئیسی، رئیس‌جمهور مردمی و محبوب آسمانی شد. رئیس‌جمهور پرتلاش و خستگی‌ناپذیر مردم ایران که در راه اعتلا و پیشرفت کشور جز خدمت به مردم بزرگ ایران سر از پا نمی‌شناخت، بر سر عهد خود ایستاد و جان خود را فدای ملت کرد. هیئت دولت جمهوری اسلامی ایران با عرض تسلیت سانحه جانسوز بالگرد، عروج رئیس‌جمهور محبوب و خدوم و ‌مغتنم حضرت آیت‌الله رئیسی و همراهانش دکتر حسین امیر عبدالهیان وزیر جهادی امور خارجه، حجت‌الاسلام والمسلمین آل‌هاشم امام جمعه تبریز، دکتر مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و سایر همراهان را به محضر امام عصر(عج)، رهبر عظیم‌الشأن انقلاب اسلامی و ملت شریف ایران تسلیت عرض می‌کند. به ملت وفادار و قدرشناس و عزیزمان اطمینان می‌دهیم مسیر پرافتخار و خدمت با تأسی به روحیه خستگی‌ناپذیر آیت‌الله رئیسی قهرمان و خادم ملت و یار وفادار رهبری ادامه خواهد داشت و با استعانت از خدای متعال و همراهی مردم بزرگوار کوچکترین خللی در مدیریت جهادی کشور ایجاد نخواهد شد.»

در این جلسه چند تصمیم نیز گرفته شد. محسن منصوری، معاون اجرایی رئیسی از سوی محمد مخبر «مدیر قوه مجریه» به‌عنوان رئیس کمیته تشییع سیدابراهیم رئیسی منصوب شد. علی باقری، معاون سیاسی در دوران وزارت حسین امیرعبداللهیان نیز مسئولیت کمیته بین‌الملل را بر عهده گرفت و به‌عنوان سرپرست وزارت امور خارجه منصوب شد.

محمد مخبر دستور تشکیل ۶ کمیته را صادر کرد. به گفته علی بهادری‌جهرمی، سخنگوی دولت، در  جلسه فوق‌العاده کابینه بخشی از امور جاری دولت مثل نهایی کردن لایحه موافقت‌نامه ایران و سوریه و رفع ایرادات برخی آئین‌نامه‌های مصوب هیئت وزیران و تسهیل قراردادهای استرداد مجرمین میان ایران و کشورهای دیگر نیز انجام شد.

معاون اول چه گفت؟

محمد مخبر ریاست جلسه کابینه را برعهده داشت. به گزارش سایت معاون اول رئیس‌جمهور، مخبر، سیدابراهیم رئیسی را انسانی خدوم، مردمی، مخلص و ولایی خواند که جز برای رضای خدا و مردم عزیز ایران کار نکرد و شهادت حق او بود.

مدیر قوه مجریه گفت: «بیش از سه سال در کنار این مرد بزرگ کار کردیم و در ادامه نیز با قدرت، قوت، اعتمادبه‌نفس و بدون ذره‌ای تزلزل برای خدمت به مردم تلاش می‌کنیم و قطعاً رهنمود مقام معظم رهبری و وصیت آیت‌الله رئیسی نیز جز این نیست.»

مخبر ادامه داد: «چارچوب و پایه‌های نظام، مستحکم و سایه رهبری مستدام است و در اداره کشور کوچکترین مشکلی پیش نخواهد آمد.» معاون اول رئیس‌جمهور به حسین امیرعبداللهیان نیز اشاره کرد و گفت: «دکتر امیرعبداللهیان در قامت یک وزیر امور خارجه برای ایران اسلامی در تحولات بین‌المللی خصوصاً بحران غزه خوش درخشید و اکنون در کنار شهدای محور مقاومت جاودانه شد.»

مخبر، آیت‌‌الله آل‌هاشم، نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان شرقی را نیز جزء روحانیون کم‌نظیر کشور و دکتر رحمتی، استاندار این استان را مدیری جوان و فعال نامید که فقدان آنها نیز برای کشور غم‌انگیز و تأسف‌بار است.

جلسه ویژه سران قوا

صبح روز گذشته، جلسه ویژه‌ای با حضور سران قوای قضائیه و مقننه، در نهاد ریاست‌جمهوری و به میزبانی محمد مخبر مدیر قوه مجریه برگزار شد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، قالیباف و محسنی‌اژه‌ای،‌ رؤسای مجلس و قوه قضائیه در این جلسه، ضمن تسلیت به رهبری معظم انقلاب، ‌مردم شریف ایران و معاون اول رئیس‌جمهور و اعضای دولت بر همکاری کامل با محمد مخبر برای انجام وظایف قوه مجریه تاکید کردند.

اجتماع امام‌رضایی‌ها در تهران

روز گذشته اجتماع امام‌رضایی‌ها در میدان حضرت ولیعصر (عج) با گرامی‌داشت یاد سیدابراهیم رئیسی و دیگر درگذشتگان سقوط هلی‌کوپتر برگزار شد. حسین یکتا از روایت‌گران اردوهای راهیان نور و دفاع مقدس سخنران این مراسم بود و میثم مطیعی مداحی را برعهده داشت.

خبرگزاری ایسنا در حاشیه‌نگاری این مراسم نوشت: «چهارسال خادم امام هشتم(ع) در آستان قدس رضوی بود و حالا خادمان امام رضا(ع) به میدان ولیعصر(عج) آمدند تا به عزاداران رئیس‌جمهور شهیدشان، چای و شربت بدهند. شور و اشتیاق مردم برای دست گرفتن عکس‌های سیدابراهیم رئیسی دیدنی است. زنان و مردان مدام سراغ خودرویی را می‌گیرند که عکس‌های رئیس‌جمهور شهید را پخش می‌کند.»

دستور سرلشکر باقری برای پیگیری سانحه

هیئت عالی‌رتبه‌ای برای بررسی این حادثه تشکیل شد. به گزارش خبرگزاری برنا، سرلشکر باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، هیئت عالی‌رتبه‌ای را با مسئولیت سردار علی عبداللهی، معاون هماهنگ‌کننده ستادکل نیروهای مسلح مامور بررسی ابعاد و علل سقوط بالگرد رئیس‌جمهور کرد.

واکنش مراجع و علمای حوزه

سقوط بالگرد رئیس‌جمهور و همراهان در آذربایجان شرقی، واکنش‌های مختلفی در میان علمای حوزه علمیه و مراجع تقلید داشت.

آیت‌الله‌ سیستانی، مرجع شیعیان که در نجف ساکن هستند، شهادت رئیس‌جمهور ایران را به ملت شریف و مسئولین محترم جمهوری اسلامی ایران به‌ویژه خانواده‌های داغ‌دار تسلیت گفتند.

آیت‌الله سبحانی، سیدابراهیم رئیسی را در مسیر تلاش برای حل مشکلات توصیف کرد و در پیامی گفت: «آن عزیز ازدست‌رفته انسانی فداکار و پرتلاش بود که به شهادت همگان وقت خود را در دوران ریاست‌جمهوری بر حل مشکلات اقتصادی و سیاسی وقف نمود و بحمدالله تا آنجا که شرایط اجازه می‌داد موفقیت بالایی داشت.»

آیت‌الله مکارم‌شیرازی مرجع تقلید شیعیان در پیام تسلیت خود، سیدابراهیم رئیسی را نمونه بارز مسئول متعهد و مخلص انقلابی خواند که مواضع آگاهانه و توأم با حریت او در سراسر جهان مایه عزت و سربلندی امت اسلام شد.

آیات جوادی‌آملی، محقق داماد، سیدعلی‌اصغر دستغیب، سیدعلی‌محمد دستغیب، گرامی، محفوظی، سیدحسن خمینی و فاضل‌لنکرانی نیز با صدور پیام‌هایی، این حادثه را تسلیت گفتند.

پیام مولوی عبدالحمید

مولوی عبدالحمید، امام‌جمعه اهل سنت زاهدان با صدور پیامی درگذشت رئیس‌جمهور و همراهان را به رهبری، ملت شریف ایران و خانواده‌های داغ‌دیده تسلیت گفت.

واکنش‌های بین‌المللی

درگذشت شهادت‌گونه رئیس دولت سیزدهم و همراهان او واکنش‌ مقامات خارجی و بین‌المللی را نیز برانگیخت. روز گذشته در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد، اعضا به احترام سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران و همراهان او یک دقیقه سکوت کردند. همچنین آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز شهادت رئیس‌جمهور ایران و دیگر مقامات ارشد دولت را تسلیت گفت.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که واشنگتن به‌طور رسمی درگذشت رئیس‌جمهور ایران را تسلیت می‌گوید. همچنین لوید آستین، وزیر دفاع این کشور نیز گفت که واشنگتن هیچ اطلاعی درباره دلیل سقوط بالگرد حامل رئیس‌جمهور ایران و همراهان او ندارد.

سخنگوی ائتلاف نظامی غربی«ناتو»، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز به‌طور جداگانه به این حادثه واکنش نشان دادند. گروسی در ابتدای کنفرانس امنیت بین‌المللی هسته‌ای که روز گذشته در وین برگزار شد، این حادثه را تسلیت گفت. ‌در این کنفرانس به یاد درگذشتگان یک دقیقه سکوت شد.

روز گذشته همچنین ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در تماس تلفنی با محمد مخبر اظهار داشت: «من شخصاً و از نزدیک آقای رئیسی را می‌شناختم و هم‌اکنون شخصاً ایشان را از دست داده‌ام. بدون شک ایشان یک وطن‌دوست واقعی بود که کشورش را بسیار دوست می‌داشت و ما نیز یک دوست و متحد معتبر را از دست دادیم.»

برخی اخبار از سفر پوتین به ایران برای شرکت در مراسم رئیس‌جمهور حکایت می‌کنند. شی‌جی‌پینگ، رئیس‌جمهور چین طی پیامی به محمد مخبر، این ضایعه را تسلیت گفت.

الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان که سانحه هوایی ساعاتی بعد از دیدارش با رئیسی رخ داده بود هم شهادت او را به مقام رهبری و مردم ایران تسلیت گفت و افزود: «مردم ایران دولتمردی برجسته را از دست دادند.»

«سلمان بن‌عبدالعزیز» پادشاه عربستان سعودی  و همچنین «محمد‌بن سلمان» ولیعهد این کشور در پیام‌هایی جداگانه خطاب به مخبر درگذشت ابراهیم رئیسی و همراهانش را تسلیت گفتند.

دولت سوریه نیز در واکنش به این حادثه از  برگزاری ۳ روز عزای عمومی در این کشور خبر داد. بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه هم در پیامی شهادت ابراهیم رئیسی و همراهانش را به رهبری و مردم ایران تسلیت گفت. لبنان، عراق، هند و پاکستان نیز عزای عمومی اعلام کردند.

حمد‌بن عیسی پادشاه بحرین با ارسال نامه‌ای این حادثه را به رهبری تسلیت گفت. خبرگزاری رسمی عمان هم گزارش داد: «هیثم بن‌طارق» سلطان عمان در پیامی شهادت آیت‌الله رئیسی و هیئت همراه وی را به رهبر انقلاب تسلیت گفته است.

جنبش مقاومت اسلامی حماس هم طی پیامی درگذشت رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه ایران و هیئت همراه در حادثه سقوط بالگرد را تسلیت گفت. حماس در این پیام، از نقش سیدابراهیم رئیسی و حسین امیرعبداللهیان در حمایت از مقاومت فلسطین و تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ تجلیل کرد.

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین هم شهادت رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه ایران را تسلیت گفت. سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان این ضایعه را به رهبر انقلاب و مردم ایران تسلیت گفت.

در ادامه این واکنش‌ها همچنین سیدعمار حکیم، رئیس جریان حکمت ملی عراق و مقتدی صدر، رهبر جریان صدر در عراق و هادی‌العامری، دبیرکل سازمان بدر با صدور پیامی این حادثه را تسلیت گفتند.

موسی فکی ماهامات رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا، قربانقلی بردی‌محمداف رهبر ملی مردم جمهوری ترکمنستان، وینستون پترس، وزیر امور خارجه نیوزیلند،‌ نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان و خلیفه کل‌ ارامنه آذربایجان به‌طور جداگانه این حادثه را تسلیت گفتند.

شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان هم در صفحه ایکس خود  شهادت رئیس‌جمهور ایران را تسلیت گفت و اعلام کرد که این کشور به نشانه احترام به رئیس‌جمهور و همراهانش و در همبستگی با ایرانِ برادر، یک روز عزا برگزار خواهد کرد و پرچم آن نیمه‌برافراشته خواهد بود.

همچنین اعلام شده که آصف علی زرداری، رئیس‌جمهور این کشور به نمایندگی از پاکستان در مراسم خاکسپاری سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران شرکت خواهد کرد.

نچیروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق و عبدالله عبدالله از شخصیت‌های سیاسی افغانستان نیز در پیام‌هایی این ضایعه بزرگ را تسلیت گفتند.

قاسم ژومارت توکایف، رئیس‌جمهور قرقیزستان هم ضمن تسلیت به مردم ایران، رئیسی را دولتمردی برجسته خواند که تمام عمر خود را برای خدمت به منافع ایران، بهبود رفاه مردم خود و حفظ ثبات در منطقه گذاشت.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه نیز طی تماس تلفنی با محمد مخبر، مراتب همدردی خود را ابراز کرد.

در ادامه همچنین وزرای امور خارجه کنیا، کره‌جنوبی، سوئیس،‌ مولداوی، نخست‌وزیران ژاپن و مالزی و وزارت خارجه هند با انتشار بیانیه‌‌هایی این حادثه را تسلیت گفتند.

عبدالله علی‌الیحیی، وزیر امور خارجه کشور کویت طی تماس تلفنی با سرپرست وزارت امور خارجه، مراتب تسلیت و همدردی امیر، دولت و ملت کویت را به دولت و مردم ایران ابلاغ کرد. نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر طی تماس تلفنی با علی‌ باقری مراتب تسلیت خود را ابراز داشت.

واکنش اصلاح‌طلبان

محمدجواد ظریف، وزیر سابق امور خارجه ایران با انتشار یک توئیت نوشت: «شهادت ریاست گرانقدر جمهوری،  برادر عزیزم وزیر امورخارجه و دیگر شهدای ارجمند حادثه دردناک دیروز را تسلیت عرض می‌کنم. رضوان الهی برای شهدا،  آرامش و شکیبایی برای بازماندگان و همبستگی و  بهروزی برای مردم ایران آرزومندم.»

اسحاق جهانگیری، معاون اول دولت‌های یازدهم و دوازدهم نیز در پیامی ضمن تسلیت شهادت رئیس‌دولت سیزدهم و همراهانش نوشت: «سقوط بالگرد حامل رئیس محترم جمهور و همراهان لحظات سختی را بر کشور، نظام و مردم رقم زد. حال خبر ناگوار جان باختن در راه خدمت به میهن رسید....من این مصیبت جانگداز را به مقام معظم رهبری و ارکان نظام و دولت و مردم تسلیت می‌گویم. ملت هوشیار ما در مقاطع دشوار و حساس دهه نخست انقلاب نشان داده است که می‌تواند حوادثی سخت را از این دست با سرمایه توکل به خداوند، اعتماد به نظام، تاب‌آوری خویش و امید به آینده پشت سر بگذارد. اکنون هم زمان آن است که تمامی جریان‌های سیاسی به‌رغم همه مسائل و مشکلات و اختلاف‌نظرها، به آینده ایران و ضرورت وحدت و همبستگی ملی و تامین آرمان و خواسته‌های ملت بیاندیشند و در این راه بکوشند.»

مجمع روحانیون مبارز نیز اعلام کرد: ضمن عرض تسلیت این مصیبت سنگین را به خانواده‌ها و عموم بازماندگان محترم و ملت بزرگ ایران و مقام معظم رهبری، علو درجات آنان را از درگاه الهی مسألت نموده انتظار دارد همگان در این شرایط حساس با حفظ هوشیاری و همدلی، نمونه‌ای دیگر از وفاداری به آرمان‌های امام خمینی(ره) و شهیدان انقلاب اسلامی را در سایه اتحاد و وفاق ملی به نمایش بگذارند.»

جبهه اصلاحات ایران در پیامی این حادثه تلخ را تسلیت گفت و خواستار شناسایی دلایل این حادثه تلخ شد و نوشت:«جبهه اصلاحات ایران امید دارد مردم ایران نیز در جریان روند وقوع آن قرار گیرند.»

سیدحسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در پیامی گفت: «به نوبه خود، این مصیبت و رحلت شهادت‌گونه ایشان و همراهان‌شان، آقایان؛ امیرعبداللهیان‌ (وزیر امور خارجه)، آل‌هاشم‌(امام‌جمعه تبریز)، رحمتی(استاندار آذربایجان‌شرقی) و سایر همراهان را به محضر مقام معظم رهبری، مردم شریف ایران، اهالی غیور آذربایجان و خانواده‌های داغدار این عزیزان تسلیت می‌گویم. انشاءالله که ایران عزیز، با هدایت مسئولان و همراهی مردم بتواند هزینه‌های ناشی از این رخداد غم‌بار را جبران نموده و به‌سوی توسعه و تعالی رهنمون شود.»

محمدرضا عارف عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در پیام تسلیتی گفت: «خبر شهادت جناب آقای رئیسی رئیس‌جمهور محترم در جریان حادثه بالگرد حامل ایشان و در حین خدمت و انجام وظیفه  قلب همه ما را به درد آورد. در این حادثه تلخ و اندوهبار که منجر به شهادت وزیر محترم امور خارجه، نماینده محترم ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی، استاندار محترم و جمعی دیگر از همراهان رئیس‌جمهور هم شد باید تمامی جوانب آن به‌خصوص علت وقوع حادثه مورد بررسی جدی قرار گیرد و نتایح حاصل از بررسی‌های کارشناسانه به اطلاع افکار عمومی رسانده شود.»

محمود واعظی، رئیس دفتر سیاسی حزب اعتدال و توسعه نیز در پی درگذشت شهادت‌گونه رئیس‌جمهور و چند تن از مقامات کشور پیام تسلیتی صادر کرد. در این پیام آمده است:«به گواه قرآن، «شریف‌ترین و بالاترین نوع ترک دنیا «شهادت» است». خبر درگذشت شهادت‌گونه و مظلومانه رئیس‌جمهور محترم و همراهان‌شان موجب تألم و تأثر مردم فهیم و اینجانب شد.»

مسعود پزشکیان، نماینده ادوار مجلس در واکنش به این حادثه اظهار داشت:‌ «آقای رئیسی به افراد نگاه جناحی و گروهی نداشت. جایگاه برای آقای رئیسی معنا نداشت. شریف و بزرگوار بود. آقای رئیسی عصبانی نمی‌شد. به‌رغم آنکه برخی حرف‌های درشتی می‌زدند، ایشان عکس‌العمل تندی نشان نمی‌داد. این برخوردها برای من درس عبرت است.»

نهضت آزادی ایران با صدور بیانیه‌ای، این حادثه را به اعضای هیئت‌دولت و خانواده‌های محترم داغ‌دیده تسلیت گفت و آن را مایه تأسف و نگرانی دانست.

صادق نوروزی دبیرکل حزب توسعه ملی ایران اسلامی هم ضمن تسلیت این ضایعه گفت: «حزب از متولیان امر می‌خواهد با شفاف‌سازی و ارائه اخبار دقیق، افکار عمومی را در جریان چگونگی رخداد این حادثه و علل و عوامل آن قرار دهند».

حزب اتحاد ملت ایران اسلامی با صدور بیانیه‌ای، حادثه مذکور را تسلیت گفت و خواستار بررسی ابعاد مختلف این «حادثه غریب» و اطلاع‌رسانی عمومی آن شد.

علی‌اکبر ناطق‌نوری، زهرا مصطفوی فرزند امام خمینی و رئیس هیئت امنای جمعیت دفاع از ملت فلسطین، علی‌اکبر صالحی، رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی، محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر سابق ارتباطات و رضا صالحی‌امیری، وزیر اسبق ارشاد، علی شمخانی، دبیر سابق شورایعالی امنیت ملی، علی طیب‌نیا، وزیر اسبق اقتصاد، سیدمحمود علوی، وزیر سابق اطلاعات هر یک با صدور پیامی شهادت رئیس‌جمهوری ایران اسلامی و هیئت همراه او را تسلیت گفتند.

واکنش اصولگرایان

احمد وحیدی، وزیر کشور با صدور پیامی شهادت رئیس‌جمهور و همراهانش را تسلیت گفت. علیرضا زاکانی، شهردار تهران، سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص، علی‌اکبر ولایتی مشاور مقام رهبری نیز در پیام‌هایی جداگانه شهادت رئیس‌جمهور و همراهان او را در این حادثه تسلیت گفتند.

غلامعلی حدادعادل عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی هم در پیام تسلیت خود نوشت:«مهمترین خصوصیت آقای رئیسی، صداقت او بود. از نشانه‌های بارز صداقت در آقای رئیسی این بود که خودش را سرباز رهبری می‌دانست.»

مصطفی پورمحمدی دبیر عالی جامعه روحانیت مبارز شهادت رئیس‌جمهور و همراهانش را تسلیت گفت و ادامه داد:«یاد این دو عزیز که استوانه‌های شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز بودند، همیشه زنده است.»

محسن رضایی، دبیر سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو دولت سیزدهم در پیام خود گفت: «حقیقتاً آیت‌الله رئیسی در تمامی مسئولیت‌های خود عاشقانه کوشید و در خدمت به نظام مقدس اسلامی، فداکارانه انجام وظیفه کرد و بی‌تردید نام او در تاریخ پرافتخار ملت ایران جاودانه خواهد ماند.»

عباس سلیمی‌نمین نیز طی واکنش به این حادثه، صحبت از رئیس‌جمهور بعدی را ناپسند دانست.

بحث‌های مجازی

از زمان اعلام خبر سقوط بالگرد حامل رئیس‌جمهور و هیئت همراه تا تائید خبر درگذشت سرنشینان این هلی‌کوپتر، بحث‌های مجازی فراوانی حول این موضوع شکل گرفت.

برخی از عناصر اپوزیسیون خارج‌ از کشور اقدام به ابراز شادی کردند که با واکنش‌های مختلفی در میان کاربران شناخته‌شده و ناشناس فضای مجازی به‌خصوص شبکه ایکس روبه‌رو شد.

بخشی از این واکنش‌ها مبنی بر رعایت اصول انسانیت و عدم خوشحالی از مرگ انسان‌ها بود. درگذشت رئیس‌جمهور و همراهان او مورد استقبال سلطنت‌طلبان، مجاهدین خلق و دیگر گروه‌های موسوم به برانداز قرار گرفت.

یکی از فعالان مجازی در این‌باره نوشت: «هر جریانی که ادعای «اپوزیسیون» بودن دارد، شرط لازمش این است که یک «آلترناتیو اخلاقی» برتر از ساختار موجود ارائه بدهد؛ جریانی که فقط نشسته تا بعد از هر حادثه‌‌ مرگبار اجساد مخالفانش را به «غذا» تشبیه کند، نه‌تنها آلترناتیو سالم اخلاقی نیست که مجموعه امراض و عفونت‌های تاریخی است.» این شادی به خصوص مورد واکنش کاربران مجازی اصلاح‌طلب قرار گرفت.

عکس: ایرنا

دیدگاه

ویژه تیتر یک
  • نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز گذشته در وین آغاز به کار کرد. پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی تروئیکای…

  • هرچند تعبیر دوشنبه‌های ملاقاتی و سه‌شنبه‌های نظارتی و چهارشنبه‌های درایتی به طعنه به کار رفته اما اتفاقاً شاهد…

  • نمایندگان مجلس با تقاضای یک فوریت بررسی لایحه «اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» با ۳۸ رأی موافق، ۲۰۷ رأی…

سرمقاله
آخرین اخبار