| کد مطلب: ۱۲۸۶۱

با حضور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح صورت گرفت

رونمایی از سامانه دفاعی آرمان و آذرخش در جزایر تنب بزرگ و ابوموسی

سامانه ضدبالستیک آرمان و سامانه پدافند هوایی ارتفاع پست آذرخش ساخت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران در جزایر تنب بزرگ و ابوموسی رونمایی شد.

سامانه پدافند هوایی آرمان در دو نسخه با رادارهای متفاوت ارائه‌شده که یک مدل از این سامانه دارای رادار پسیو و مدل دیگر با رادار اکتیو ارائه شده است. همچنین سامانه آذرخش یک سامانه برد و ارتفاع پست است که همزمان از رادار و سامانه الکترواپتیکی برای کشف و رهگیری هدف استفاده می‌کند. علاوه بر این موشک‌های سامانه آذرخش از سیکرهای حرارتی هم بهره می‌برند. سامانه صیاد تاکتیکی (آرمان) برای اولین بار در رژه روز ارتش در فروردین سال 1401 مشاهده شد. ساختار کلی آن شامل سه پرتابگر موشک از خانواده صیاد‌ 2 و 3 بود که نشان می‌داد با قرار دادن رادار و پرتابگرهای موشک روی یک خودرو، در جهت فشرده و چابک‌سازی حداکثری سامانه گام برداشته شده است، این ساختاری است که در سامانه‌ای مانند سوم خرداد هم دیده می‌شود. این مراسم با حضور امیر آشتیانی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح صورت گرفت. امیرمحمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در حاشیه رونمایی از سامانه پدافند هوایی شهید آرمان و آذرخش، اظهار داشت: «وزارت دفاع در راستای ارتقای توان دفاعی کشور و استمرار رونمایی‌‌ها تمام توان خود را معطوف بر تامین نیازمندی‌های حوزه‌های دفاعی و پشتیبانی تجهیزاتی و تسلیحاتی از نیروهای مسلح کرده است. سامانه شهید آرمان با یاد و خاطره شهید والامقام آرمان علی‌وردی که یک سامانه راه‌کنشی به معنای تام و دارای برد متوسط و ارتفاع بلند است که می‌تواند اهداف را در 180 کیلومتری شناسایی و در 120 کیلومتری با آن درگیر شود و منهدم‌شان کند. این سامانه بسیار چابک است و در کمتر از 3 دقیقه آماده عملیات می‌شود. این سامانه پوشش قابل اطمینانی برای دفاع از فضای کشور فراهم می‌کند. یکی دیگر از دستاوردها برای محافظت از مراکز حساس حیاتی و مهم کشور در برابر تهدیدات پهپادی و ریزپرنده‌ها، سامانه آذرخش است که دارای برد کوتاه است و دارای قابلیت نصب روی انواع خودروها و اجرای عملیات در شب و روز و با بهره‌گیری از سامانه راداری پیشرفته سه‌بُعدی و سرچ‌اپتیکی و سیکرهای پیشرفته بسیار چابک و مانند سامانه شهید مجید است که می‌تواند اهداف را در کمترین زمان ممکن منهدم کند.» این در حالی است که در ماه‌های گذشته سه کشور بریتانیا، آلمان و فرانسه در بیانیه مشترکی نسبت به فعالیت‌های موشکی ایران ابراز نگرانی کرده‌اند. این سه کشور مدعی هستند که مسیر فعلی، جمهوری اسلامی را به توانایی‌های مرتبط با تولید تسلیحات هسته‌ای نزدیک می‌کند. ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعاتی سیا، نیز در مقاله‌ای با عنوان «توان جاسوسی و توان حکومتی» که در مجله «فارن افرز» منتشر شد، مدعی شد: «تهران با بحران غزه جسورتر شده و به نظر می‌رسد آماده است تا با آخرین نیروی نیابتی خود در منطقه بجنگد و هم‌زمان برنامه هسته‌ای خود را گسترش دهد و به تهاجم روسیه کمک کند. کلید امنیت اسرائیل و نیز منطقه در گرو رویارویی با مشکل ایران است.»

دیدگاه

ویژه تیتر یک
  • نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز گذشته در وین آغاز به کار کرد. پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی تروئیکای…

  • هرچند تعبیر دوشنبه‌های ملاقاتی و سه‌شنبه‌های نظارتی و چهارشنبه‌های درایتی به طعنه به کار رفته اما اتفاقاً شاهد…

  • نمایندگان مجلس با تقاضای یک فوریت بررسی لایحه «اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» با ۳۸ رأی موافق، ۲۰۷ رأی…

سرمقاله
پربازدیدترین
آخرین اخبار