| کد مطلب: ۴۲۰۶۴

راه ورود مهاجران به ایتالیا هموار شد؛ صدور مجوز حضور ۵۰۰ هزار مهاجر قانونی

‌دولت نخست‌وزیر راست‌گرای افراطی، جورجیا ملونی، با ورود نزدیک به ۵۰۰ هزار مهاجر قانونی به ایتالیا در سه سال آینده موافقت کرده است. تصمیمی که به ظاهر با سیاست‌های مهاجرستیزانه و نژادپرستانه او و متحدانش، سازگار نیست.

راه ورود مهاجران به ایتالیا هموار شد؛ صدور مجوز حضور ۵۰۰ هزار مهاجر قانونی


به گزارش هم‌میهن آنلاین، کابینهٔ او روز دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که در فاصلهٔ سال‌های ۲۰۲۶ تا ۲۰۲۸، برای تقریباً نیم میلیون تبعه کشورهای غیر عضو اتحادیه اروپا ویزای کاری صادر خواهد کرد.

این سهمیه‌ها با توجه به نیازهای ابراز شده از سوی طیفهای مختلف کسب و کار و تولید و تعداد درخواست‌های واقعی ویزای کاری در سال‌های گذشته تعیین شده‌اند، با هدف اجرای برنامه‌ای که هم به نیازهای کسب‌وکارها پاسخ دهد و هم واقع‌گرایانه باشد.

بیشترین تعداد این ویزاها به کارگران فصلی در بخش‌های کشاورزی و گردشگری اختصاص خواهد یافت. این دومین اقدام از این دست از سوی دولت ملونی است. پیش‌تر نیز دولت او تصمیم گرفته بود تا در فاصله سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۵، برای ۴۵۰ هزار مهاجر مجوز کار صادر کند.

اما در کنار این سیاست‌ها، ملونی موضعی سخت‌گیرانه در برابر مهاجران غیرقانونی اتخاذ کرده است.

او می‌گوید: «در حالی‌که پیش‌تر تمام بحث‌های اروپا حول محور چگونگی پذیرش مهاجران غیرقانونی و توزیع آنان میان ۲۷ کشور اتحادیه اروپا بود، ما خواستار یک تغییر بنیادین شدیم؛ توقف قاچاق انسان و مهاجرت غیرقانونی گسترده از مبدأ و تمرکز بر دفاع از مرزهای خارجی اتحادیه.»

ملونی فعالیت‌های سازمان‌های خیریه‌ای را که در دریای مدیترانه اقدام به نجات مهاجران می‌کردند محدود کرده و با آلبانی نیز برای ساخت مراکز پذیرش مهاجران توافق کرده است.

گسترش مسیرهای مهاجرت قانونی بخشی از راهبرد ملونی برای مقابله با کمبود نیروی کار در برخی حوزه‌ها و همچنین بحران جمعیتی کشور است. جمعیت ایتالیا در سال گذشته ۳۷ هزار نفر کاهش یافت؛ نتیجهٔ نرخ پایین زاد و ولد، به‌طوری‌که در سال ۲۰۲۴، شمار مرگ‌ومیرها ۲۸۱ هزار نفر بیش از تولدها بوده است.

همچنین، ایتالیا با موج خروج شهروندان خود روبه‌روست؛ بیش از یک میلیون ایتالیایی در ده سال گذشته کشور را ترک کرده‌اند که یک‌سوم آنان بین ۲۵ تا ۳۴ سال سن داشته‌اند.

مهاجرستیزی و بیگانه‌ستیزی، برای جامعه‌ای که فاقد نیروی کار و پویایی است، خطرناک است.

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه بین‌الملل
آخرین اخبار