| کد مطلب: ۲۷۹۹۰
زلنسکی: باید دنبال راهکارهای دیپلماتیک باشیم

زلنسکی: باید دنبال راهکارهای دیپلماتیک باشیم

رئیس‌جمهور اوکراین گفت اوکراین باید راه‌حل‌های دیپلماتیک برای بازپس‌گیری برخی از «اراضی اشغالی» خود بیابد. او همچنین گفت حمایت شرکا از کی‌یف کافی نیست و ناتو باید زودتر برای پذیرش این کشور تلاش کند.

به گزارش هم‌میهن آنلاین و به نقل از ایسنا، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین در مصاحبه با «کیودو نیوز» که امروز (دوشنبه) منتشر شد، گفت: «تنها زمانی می‌توان چنین اقداماتی را در نظر گرفت که بدانیم به اندازه کافی قوی هستیم.»

بر اساس این گزارش، زلنسکی گفت که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا و تیمش در حال مطالعه «طرح پیروزی» اوکراین هستند و انتظار می‌رود که مذاکرات بیشتری با آنها برای توضیح «چیزهای خاصی با جزئیات بیشتر» انجام شود.

زلنسکی گفت که کشورش به دنبال پایان زودهنگام جنگ با روسیه و بازگرداندن بخشی از خاک خود توسط مسکو از طریق دیپلماسی پس از قطعی شدن عضویت کی‌یف در ناتو است.

ولودیمیر زلنسکی در مصاحبه‌ای اختصاصی در کاخ ریاست جمهوری در کی‌یف، همچنین گفت که سربازان کره‌شمالی که در غرب روسیه مستقر شده بودند تا در جنگ در کنار مسکو بجنگند، کشته شده‌اند و تقریبا مطمئن است که در نهایت به‌عنوان «گوشت دم توپ» در خطوط مقدم درگیری در این جنگ استفاده خواهند شد.

رئیس‌جمهور ۴۶ ساله اوکراین نگفت که چه تعداد از نیروهای کره‌شمالی که ابتدا در ماه اکتبر به شرق روسیه منتقل شدند، در نبرد با نیروهای اوکراینی کشته یا زخمی شده‌اند.

[زلنسکی: باید راهکارهای دیپلماتیک برای پس‌ گرفتن اراضی خود بیابیم]

زلنسکی 

با پیشروی سریع روسیه در بخش شرقی اوکراین، زلنسکی گفت حمایت از کشورش از سوی شرکا «کافی نیست» و او از ناتو خواست تا در اسرع وقت از کی‌یف برای گفت‌وگوهای عضویت در این ائتلاف نظامی فراآتلانتیک دعوت کند.

او که به تمامی سوالات به زبان اوکراینی پاسخ می‌داد، صراحتا اعتراف کرد که بازپس‌گیری برخی از مناطقی که به گفته او تحت «اشغال» روسیه هستند، از جمله کریمه که روسیه در سال ۲۰۱۴ آن را ضمیمه کرد، دشوار است.

زلنسکی گفت: «ارتش ما قدرت لازم برای انجام این کار را ندارد. این درست است. ما باید راه‌حل‌های دیپلماتیک پیدا کنیم.»

اما او ادامه داد که چنین اقداماتی می‌تواند «فقط زمانی مورد توجه قرار گیرد که بدانیم به اندازه کافی قوی هستیم که روسیه نتواند تجاوز جدیدی به اوکراین انجام دهد.»

زلنسکی که همچنان عضویت در ناتو را برای امنیت و رفاه اوکراین «ضروری» می‌داند، تاکید کرد که جنگ وارد یک «دوره پیچیده» شده است.

اشاره او به آمادگی اوکراین برای مذاکره برای بازگرداندن بخشی از مناطق تحت کنترل روسیه پس از پایان درگیری و به شرط تحقق شرایط لازم، نشان‌دهنده تغییر موضع دیرینه اوست که می‌گفت کشورش برای بازپس‌گیری تمام سرزمین‌های تصرف شده توسط روسیه مبارزه خواهد کرد.

زلنسکی از ژاپن، ایالات متحده، کره‌جنوبی و بسیاری از کشورهای اروپایی و دیگر کشورهایی که به اوکراین کمک کرده و روسیه را تحریم کرده‌اند، قدردانی کرد. اما او تاکید کرد که برای تقویت اوکراین به کمک بیشتری نیاز است.

او با اشاره دوباره به ادعای حضور سربازانی از کره‌شمالی در روسیه گفت «شواهدی وجود دارد» که نشان می‌دهد حدود ۱۲۰۰۰ سرباز کره‌شمالی در منطقه کورسک روسیه در مرز اوکراین مستقر شده‌اند، اما کی‌یف قبل از افشای تعداد دقیق تلفات باید «مدرک» داشته باشد.

او پیش‌بینی کرد که بسیاری از سربازان کره‌شمالی در آینده به خط مقدم جنگ اعزام خواهند شد و اینکه «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه از آنها برای کاهش خسارات ارتش کشورش «به‌عنوان خوراک دم توپ» استفاده خواهد کرد، «غیر قابل انکار» است.

زلنسکی گفت روسیه در تلاش برای جذب ده‌ها هزار سرباز اضافی کره‌شمالی، با نیروهای اعزامی به خوبی رفتار کرده است.

به گفته او، آنچه در بلندمدت ممکن است اهمیت بیشتری داشته باشد، این است که سربازان کره‌شمالی توسط ارتش روسیه در شرایط واقعی جنگ آموزش دیده‌اند و در واقع آنها به دنبال کسب دانش در مورد جنگ مدرن مانند نحوه استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین و سایر فناوری‌های جدید هستند. او هشدار داد که اگر آنها چنین دانشی را به کره‌شمالی بازگردانند، تأثیر فوق‌العاده‌ای بر آسیا و جاهای دیگر خواهد داشت.

این مصاحبه که حدود یک ساعت به طول انجامید، در حالی انجام شد که جنگ در اوکراین به نقطه حساسی رسیده و همچنین سوالاتی در مورد اینکه آیا حمایت ایالات متحده از اوکراین پس از روی کار آمدن «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا ادامه خواهد داشت یا خیر، ایجاد شده است.

ترامپ بارها مدعی شده است که اگر او بر مسند قدرت بود، حمله روسیه به اوکراین هرگز اتفاق نمی‌افتاد و در جریان مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری خود هم گفت در صورت انتخاب شدن می‌تواند جنگ را در یک روز متوقف کند، بدون اینکه مشخص کند چگونه.

زلنسکی گفت که ترامپ و تیمش از موضع اوکراین و «طرح پیروزی» آن آگاه هستند که هدف آن قرار دادن این کشور در یک «موقعیت قوی» است تا امکان انجام دیپلماسی فراهم شود.

او گفت: «آنها در حال مطالعه این طرح هستند و ما منتظر واکنش آنها هستیم. اما هیچ تسلیم شدنی از طرف اوکراین وجود نخواهد داشت. این یک واقعیت است و من فکر می‌کنم که او آن را درک می‌کند.»

زلنسکی که آخرین بار در ماه سپتامبر با ترامپ دیدار کرد، گفت روی مذاکرات بیشتر با رئیس‌جمهور آینده ایالات متحده حساب می‌کند تا «نکات خاصی را با جزئیات بیشتر توضیح دهد.»

همچنین در بحبوحه نگرانی غربی‌ها در مورد تعمیق همکاری روسیه با کره‌شمالی و وارد کردن کشور ثالث به جنگ ۳۳ ماهه جاری، «جو بایدن» رئیس‌جمهور ایالات متحده به اوکراین اجازه شلیک موشک‌های دوربرد ساخت آمریکا به اهدافی در خاک روسیه را داد.

تاییدیه ماه گذشته بایدن برای استفاده از سیستم‌های موشکی تاکتیکی ارتش آمریکا یا اتکمز، در ظاهر نشان‌دهنده تلاش‌های دولت او برای تقویت موضع اوکراین در برابر روسیه است؛ به‌ویژه قبل از اینکه ترامپ که در مورد کمک به اوکراین بدبین است، در ۲۰ ژانویه به کاخ سفید بازگردد. تحرکات بایدن، کار ترامپ برای پایان دادن به جنگ را سخت‌تر می‌کند.

از آن زمان، هر ۲ طرف حملات هوایی خود را تشدید کرده‌اند و روسیه برای اولین بار موشک میان‌برد جدیدی را که می‌تواند به کلاهک هسته‌ای مجهز شود، به سمت اوکراین شلیک کرد. پوتین در اواسط نوامبر گفت این اقدام در واکنش به شلیک موشک‌های غربی توسط اوکراین به روسیه است.

 

دیدگاه

ویژه بین‌الملل
پربازدیدترین
آخرین اخبار