| کد مطلب: ۳۵۷۳۴

حاشیه‏‌های مهم‌‏تر از زیرساخت/ بررسی معضلات دختران بسکتبالیست در گفت‏‌وگو با دبیر فدراسیون و سرمربی آکادمی سحر

بسته شدن صفحات اینستاگرام چهره‌های هنری، موضوعی است که طی چند ماه اخیر بارها و بارها رخ داده است. بسته شدن صفحات اینستاگرامی نه به‌صورت خودخواسته بلکه با دستور مقام قضایی بنا به دلایلی که «خارج از عرف عمومی» عنوان شده، رخ می‌دهد.

حاشیه‏‌های مهم‌‏تر از زیرساخت/ بررسی معضلات دختران بسکتبالیست در گفت‏‌وگو با دبیر فدراسیون و سرمربی آکادمی سحر

بسته شدن صفحات اینستاگرام چهره‌های هنری، موضوعی است که طی چند ماه اخیر بارها و بارها رخ داده است. بسته شدن صفحات اینستاگرامی نه به‌صورت خودخواسته بلکه با دستور مقام قضایی بنا به دلایلی که «خارج از عرف عمومی» عنوان شده، رخ می‌دهد. کمتر کسی تصور می‌کرد که ورزشکاران نیز شامل چنین قانون نانوشته‌ای شوند اما این اتفاق برای دختران آکادمی سحر که اکثراً از ملی‌پوشان بسکتبال ایران هستند، رخ داد.

بعد از قهرمانی آکادمی سحر در لیگ بسکتبال ایران چند بازیکن این تیم با انتشار ویدئویی، به‌نوعی شادی قهرمانی مرسوم در بسکتبال را به تصویر کشیدند که همین امر باعث شد صفحات آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی بسته شود. با دخالت محمدرضا عارف، معاون رئیس‌جمهور اما سوءتفاهم‌ها برطرف شد. در این گزارش علاوه بر بررسی این ماجرا، گفت‌وگویی با سرمربی تیم بسکتبال آکادمی سحر، همچنین دبیر فدراسیون بسکتبال ایران انجام دادیم تا روند حل‌وفصل شدن این اتفاق را نیز جویا شویم.

درخواست حمایت از تیم خصوصی

تیم آکادمی سحر یکی از تیم‌های خصوصی‌ای است که سال گذشته در جمع هشت تیم برتر، موفق به کسب عنوان قهرمانی در لیگ برتر شد. سرمربی این تیم اما از عدم ‌توجه‌ ویژه به بسکتبال زنان ناراضی است و می‌گوید، اگر از ورزش زنان حمایت شود طبعاً انگیزه بازیکن‌ها نیز افزایش می‌یابد.

سحر آغنده، سرمربی تیم بسکتبال «آکادمی سحر» در گفت‌وگو با روزنامه هم‌میهن گفت: «تیم آکادمی سحر که در بخش خصوصی فعالیت می‌کند، در یک سال گذشته عملکرد بسیار خوبی داشت که درنهایت منجر به قهرمانی ما در لیگ برتر شد. قبل از شروع فصل اصلاً تصور نمی‌کردم که کیفیت تیم‌ها تا این اندازه خوب باشد اما واقعاً رقبای ما تا ثانیه آخر جنگیدند و رقابت کردند و اتفاقاً همین رقابت باعث شد قهرمانی ما بیش از قبل لذت‌بخش باشد. متاسفانه درخصوص حضور اسپانسرها باید بگویم که به ورزش زنان به‌خصوص در بسکتبال، ظلم شده است چون آنطور که باید توجه ویژه‌ای به ورزش زنان نمی‌شود.

لیگ برتر این فصل بد نبود و پویا بود. تیم‌هایی مثل یزد و هرمزگان، به لیگ بسکتبال زنان اضافه شده بودند و با انگیزه کار می‌کردند و این موضوع بسیار خوب بود. امیدوارم برای مربیان و داوران، کلاس‌های دانش‌افزایی داشته باشیم. ما مربیان باید سواد خود را بالا ببریم و فرقی نمی‌کند مربی تهران باشد یا شهرستان؛ دوست دارم فدراسیون حمایت کند و از نظر فنی، سبب رشد مربیان شود. مربیان خوب و بااستعدادی در کشورمان وجود دارند که اگر از آنها حمایت شود، می‌توانند به رشد بسکتبال زنان کمک کنند.»

حمایت از بسکتبال زنان

یکی از مشکلات بزرگی که ورزش زنان دارد این است که اصولاً مسابقات به‌صورت زنده از شبکه‌های سراسری صداوسیما پخش نمی‌شود، بنابراین اسپانسرها نیز ترغیب نمی‌شوند قدمی بردارند چراکه طبعاً اسپانسری که در بخش زنان هزینه کند، دنبال این است که برند او بیش‌ازپیش معرفی شود که این اتفاق در بخش ورزش زنان رخ نمی‌دهد. 

سحر آغنده، سرمربی تیم آکادمی سحر، موافق این مسئله است و البته با دغدغه و نگرانی بیشتری معتقد است که حداقل در این بخش به ورزش زنان به‌خصوص در بسکتبال، ظلم شده است: «ناراحت‌کننده است که از بسکتبال زنان حمایت نمی‌شود! دوست دارم تا حامیان مالی بیشتری جذب شوند. در بخش مردان چندین‌برابر زنان هزینه می‌شود؛ زیرا اشتیاق بیشتری برای تیم‌داری در این بخش وجود دارد.

این موضوع یک نقطه منفی برای بسکتبال زنان است، امیدوارم که حمایت بیشتری صورت بگیرد و حامیان مالی گوشه چشمی به بسکتبال زنان داشته باشند. دختران ما، تمام قوانین مربوط را رعایت می‌کنند تا حاشیه‌ای نیز شکل نگیرد اما از طرف‌دیگر، انگیزه ما زمانی بیشتر می‌شود که حمایت‌ها و اسپانسرهای بیشتری را در این رشته داشته باشیم. باید این تعامل طوری شکل بگیرد که اسپانسرها نیز دلسرد نشوند.»

حواشی ناخواسته

طی سه، چهار ماه اخیر اینستاگرام برای افراد مشهور تبدیل به پلتفرمی شده که برای شخص آنها حاشیه درست کرده است. «بسته‌شدن صفحات شخصی ورزشکاران» حالا موضوعی است که برای ورزشکاران آکادمی سحر هم رخ داده است. آنها بعد از قهرمانی آکادمی سحر در لیگ برتر، ویدئویی را در صفحات خود منتشر کردند که حرکات مرسوم در بسکتبال را به تصویر می‌کشید، اما «فراگیر شدن» این ویدئوها باعث شد تا برخی با سوءاستفاده و هیجان‌دادن به آن، چالش بدی را برای ورزشکاران خانم ایجاد کنند.

در آستانه مسابقات اردن، صفحات بازیکنانی که در این ویدئو حضور داشتند در اینستاگرام به دستور مقام قضایی بسته شد. سحر آغنده اما می‌گوید، دختران بسکتبالیست اصلاً هدف و نیت بدی نداشتند و از خوشحالی آنها، عده‌ای سوءاستفاده کردند: «طبعاً جامعه ما توقع دارد ورزشکاران خانم و آقا، الگو باشند. همین اتفاق نیز، خدا را شکر، رخ داده است. بچه‌های ما برای دل خودشان این ویدئو را پر کردند و به هیچ عنوان برای دیده‌شدن یا خودنمایی نبود. البته خوشبختانه باعث شد تا بسکتبال زنان بیشتر از قبل دیده شود ولی متاسفانه حواشی‌ای به‌وجود ‌آمد که هدف بچه‌های ما نبود.»

محسن معزی‌فر، دبیر فدراسیون بسکتبال ایران نیز در گفت‌وگو با «هم‌میهن» درخصوص اتفاقات رخ‌داده  و حواشی ایجادشده برای زنان ایران گفت: «رسانه‌های داخلی ما باید خردمندانه‌تر به این قضایا ورود کنند. ما نباید در تله تبلیغاتی رسانه‌های معاند بیفتیم.

چندی پیش هم متاسفانه رخ داده که تیم بانوان ما در شهر بانکوک جهت حمایت مصدومان حادثه شاه‌چراغ سکوت کردند و دستبند مشکی بستند، ولی متاسفانه این شبکه خارجی این خبر را طوری کار کرد که بچه‌های ما به‌خاطر مسائلی دیگر واکنش نشان داده‌اند و خیلی بی‌دلیل این مسائل را سیاسی کرد تا بچه‌های ما دچار هزینه شوند. به همین دلیل است که می‌گویم رسانه‌های ما باید حقیقت را بنویسند و بی‌دلیل هزینه‌تراشی برای ورزشکاران ایرانی نکنند. این بچه‌ها، دختران ما هستند، نه معاند. بچه‌های ورزشکار در بسکتبال تمام پروتکل‌های قانونی را رعایت می‌کنند.»

حاشیه‌های مهم‌تر از زیرساخت

یکی از بزرگ‌ترین مشکلات تیم‌های زنان در حوزه ورزش، حمایت‌نشدن از سوی اسپانسرهاست. باتوجه به پخش‌نشدن مسابقات ورزشی زنان از سوی شبکه‌های سراسری، اسپانسرها تمایل کمتری به فعالیت در حوزه زنان دارند. اینکه موضوع اینستاگرام دختران آکادمی سحر درنهایت حل شد، امری پسندیده و خوشایند است اما اینکه معاون رئیس‌جمهور به‌جای حل مشکلات کلان و توجه به زیرساخت‌ها باید به موضوعی ورود کند که به‌خودی‌خود نباید تبدیل به یک بحران شود، از آن‌دست اتفاقاتی است که نشان می‌دهد برخی افراد به‌دنبال ایجاد چالشی هستند تا مشکلات بزرگ‌تر به حاشیه بروند.

محسن معزی‌فر درخصوص ورود معاون رئیس‌جمهور به این ماجرا نیز این‌چنین گفت: «از طرف نهاد ریاست‌جمهوری، خیلی سریع این موضوع پیگیری شد. آقای عارف شخصاً به این موضوع ورود کرد تا با رفع سو‌ءتفاهم‌ها بین آکادمی سحر و توضیحاتی که ما دادیم، شرایط بار دیگر عادی شود و بعد از تماس دفتر آقای عارف با نهادهای ذی‌صلاح، صفحات اینستاگرامی بچه‌ها بازگردانده و موبایل‌ها نیز تحویل داده شد.»

 گفتنی‌است، تیم ملی بسکتبال زنان ایران که دست‌برقضا چند بازیکن آکادمی سحر را نیز در ترکیب خود دارد، برای حضور در مسابقات غرب آسیا عازم اردن شده تا در اواخر فروردین‌ماه 1404 با اردن و سوریه دیدار کند و تیم اول این مسابقات راهی دیویژن B یا سطح دوم قاره می‌شود. سال گذشته تیم ملی بسکتبال زنان ایران، با نایب‌قهرمانی در سطح دوم این رقابت‌ها، یک گام برای رسیدن به سطح یک قاره آسیا کم آوردند. در این دوره احتمال اینکه بتوانند بار دیگر به مسیر موفقیت و چالش رقابت با بزرگان آسیا بپردازند، کم نیست.

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه بیست‌و‌چهار ساعت
پربازدیدترین
آخرین اخبار