آمریکای ترامپ، آلمان نازی است
اریک برتون، رئیس دانشگاه ایکس-مارسیه، وضعیت کنونی رفتار دولت ترامپ با دانشگاهها و مؤسسات آموزشی عالی آمریکا را با شرایط پژوهشگران اروپایی که پیش و در دوران جنگ جهانی دوم از آزار و اذیت نازیهای آلمان گریخته بودند، مقایسه کرد.

به گزارش هممیهن آنلاین، دانشگاه مارسی هفته گذشته از هشت پژوهشگر مستقر در ایالات متحده آمریکا که در مرحله نهایی پیوستن به برنامه «مکان امن برای علم» این مؤسسه قرار داشتند، رونمایی کرد. این برنامه با هدف جذب پژوهشگرانی طراحی شده است که تحت دولت ترامپ دچار کاهش بودجه شدهاند یا نگران آن هستند. دانشگاه ایکس-مارسیه وعده آیندهای روشن را در شهر بندری آفتابی و مدیترانهای ارائه میدهد.
در حالی که هم فرانسه و هم اتحادیه اروپا از زمان به قدرت رسیدن ترامپ در ژانویه، طرحهایی چندمیلیون یورویی را برای جذب پژوهشگران آمریکایی آغاز کردهاند، ابتکار دانشگاه ایکس-مارسیه نخستین نمونه از این دست در کشور فرانسه محسوب میشود؛ بدین معنا که این هشت پژوهشگر پذیرفته شده، نخستین پناهندگان علمی هستند که قصد دارند ایالات متحده را ترک و به فرانسه مهاجرت کنند.
اریک برتون، رئیس دانشگاه ایکس-مارسیه، در سخنرانی خود از آزمایشگاه اخترفیزیک واقع در تپههای دانشگاه، وضعیت کنونی رفتار دولت ترامپ با دانشگاهها و مؤسسات آموزشی عالی آمریکا را با شرایط پژوهشگران اروپایی که پیش و در دوران جنگ جهانی دوم از آزار و اذیت نازیهای آلمان گریخته بودند، مقایسه کرد.
او گفت: «آنچه امروز در جریان است، بیارتباط با یکی دیگر از دورههای تاریک تاریخ ما نیست.»
برتون و فرانسوا اولاند، رئیسجمهور پیشین فرانسه، خواستار ایجاد وضعیت «پناهنده علمی» شدهاند.
از آنجا که اکثر پژوهشگرانی که در سخنرانی برتون حضور داشتند هنوز قراردادهای خود را با دانشگاه ایکس-مارسیه امضا نکرده بودند، خواستند نامشان فاش نشود تا در صورت عدم پذیرش یا انصراف، موقعیتهای پژوهشی خود در ایالات متحده را حفظ کنند.
در میان متقاضیان، جیمز، دانشمند حوزه اقلیم در یک دانشگاه پژوهشی معتبر، و همسرش که به بررسی تقاطع نظامهای قضایی و دموکراسیها میپردازد، حضور داشتند. جیمز اظهار داشت که آنها درخواست خود را به این دلیل ارائه دادهاند که «در حوزههایی فعالیت میکنند که مورد هدف قرار گرفتهاند» و ممکن است با کاهش بودجه مواجه شوند.