باز هم ردپای داماد زاکانی/رونمایی زودهنگام از «سامانه تاکسی برخط» توسط شهردار تهران جنجالی شد
با وجود جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل هنوز هم داغ حادثه دلخراش و تلخ الهه حسیننژاد تازه است؛ موضوعی که به دستمایهای برای حرکات نمایشی شهرداری تهران تبدیل شده است.

با وجود جنگ 12 روزه ایران و اسرائیل هنوز هم داغ حادثه دلخراش و تلخ الهه حسیننژاد تازه است؛ موضوعی که به دستمایهای برای حرکات نمایشی شهرداری تهران تبدیل شده است. روز گذشته سیصد و چهل و سومین جلسه شورای شهر تهران در حالی برگزار شد که برق قطع بود. بررسی سامانه تاکسی برخط آخرین دستورجلسه شورای شهر تهران بود. اعضای شورای شهر تهران قرار بود موضوع فاز دوم تاکسی برخط با عنوان راهاندازی پلتفرم تاکسی اینترنتی شهرداری تهران در قالب اپلیکیشن شهرزاد را بررسی کنند و برخی از اعضای شورای شهر تهران معتقد بودند که عجله شهرداری برای ان است که این سامانه را روز شنبه رونمایی کند.
شهرداری شورا را به رسمیت نمیشناسد
سیدجعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران در صحن علنی شورا با انتقاد از روند پیشبرد پروژه تاکسی برخط تاکید کرد: «اگر بناست شورا، آنطور که باید، به بررسی دقیق موارد بپردازد، باید عرض کنم که در فاز دوم تاکسی برخط تاکنون هیچ گفتوگویی با کمیسیون عمران و حملونقل انجام نشده و ما هیچ اطلاعی از جزئیات این طرح نداریم.» او در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از نگاه شهرداری به نهاد شورای شهر گفت: «به نظر میرسد شهرداری شورا را به عنوان مرجع بالادستی و سیاستگذار به رسمیت نمیشناسد. ما از این تریبون تنها میتوانیم اعتراض خود را اعلام کنیم. با وجود علاقهمندی سازمان تاکسیرانی به حل مشکلات، شهرداری مانع از همکاری واقعی میشود.»
ابهام درباره فعالیت آقای داماد همچنان باقی است
مهدی اقراریان، دیگر عضو شورای شهر تهران با اشاره به اظهارات مدیر سامانه شهرزاد گفت: «آقای خورشیدی گفت که امروز در دنیا پلتفرمها حکمرانی میکنند. ما بعد از 4 سال متوجه شدهایم که حداقل در شهرداری تهران این پلتفرمها نیستند که حکمرانی میکنند بلکه پشت پرده پلتفرمها حکمرانی میکنند.» حبیب کاشانی گفت: «فامیلها (حکمران) هستند.» اقراریان پس از اتمام جلسه شورای شهر تهران به هممیهن گفت: «این نقد وجود دارد که بخشی از فعالیتهای آقای زاکانی هیجانی است که کارکردهای آن متناسب با اولویتهای شهر نیست. ممکن است کار خوبی باشد اما هر کار خوبی اولویت شهر تهران است؟ این روند را نگاه کنید؛ حکم ایشان برای دامادش، ابطال این حکم و بعد از آن مصاحبه آقای زاکانی با رسانهها مبنی بر این که ایشان (دامادش) به شهرداری کمک میکند. یکی از نکاتی که بخشی از اعضای شورای شهر داشتند فعالیت حوزه آی.تی در شهرداری است.»
او با اشاره به هک سازمان فناوری و اطلاعات شهرداری، افزود: «میزان مداخله امر مدیریتی در این مشکلی که به وجود آمد چقدر است؟ 5 بار مدیرعامل این سازمان در یک دوره 4 ساله تغییر کرده است، فکر میکنید این سازمان زیرساختهای لازم برای حل مسائل تهران دارد؟ از جزئیات و سرانجام هک سیستم شهرداری تهران اطلاعاتی در اختیار ما قرار ندادند.» این عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: «به نظر میآید شهرداری تهران با پیشنهاد سازمان فناوریهای نوین که مصوبه موقت یکساله است، به دنبال این است که ایدههایی را در شهر تهران عملیاتی کند. این که ایدهها از کدام اتاق فکر بیرون میآید مبهم است. به نظر من شهرداری تهران تلاش میکند حداقل اطلاعات را به بخشی از اعضای شورای شهر منتقل کند. برداشت ما این است که بخشی از اقدامات شهرداری متاثر از نگاه و رویکرد انتخاباتی و سیاسی جریان حاکم بر شهرداری تهران است. به همین دلیل آیندگان باید تلاش کنند شهرداری انتخاب کنند که سودای ریاستجمهوری در سر نداشته باشد یا امکان کاندیداتوری برای ریاستجمهوری نداشته باشد.»
به گفته اقراریان؛ «بازگشت شهرداری تهران به مدار خدمترسانی مبنی بر نگاه عدالتمحور که شهروندان تعیین میکنند مهمترین مسئله است که باید به آن توجه کرد. در خصوص تاکسیهای اینترنتی هم برداشت این است که فرآیند آن به درستی طی نشده است.» او با اشاره به اینکه امروز کسانی که پشت پلتفرمها هستند حکمرانی میکنند، بیان کرد: «جنگ 12 روزه نشان داد که بعضی وقتها عدم مدیریت درست دیتا میتواند برای کشور هزینههای غیرقابل جبرانی ایجاد کند.
اینکه فردی دیتای شهروندان تهرانی را در کدام سرورها در اختیار دارد مسئله مهمی است. به من حق بدهید که به عنوان نماینده مردم نگران اطلاعات خصوصی شهروندان تهرانی باشم.» اقراریان تاکید کرد: «ابهاماتی که درباره حضور داماد آقای زاکانی داشتیم کماکان برای ما برطرف نشده است. اتفاقاً به دلیل رفع آن شورای شهر تهران حوزه فناوری را با حساسیت بیشتری دنبال میکند. ما بدون هر گونه قضاوتی به وظایف نظارتی خود عمل میکنیم.»
با صلوات کار خود را انجام میدهد
ناصر امانی، رئیس کمیته منابع انسانی و تشکیلات شورای شهر تهران با استناد به اسناد بالادستی و برنامه هفتم واگذاری سامانه تاکسی برخط به یک شرکت را غیرقانونی دانست. او در گفتوگو با هممیهن درباره این تذکر خود، تاکید کرد: «من فلسفه وجودی شورای شهر را سیاستگذاری و نظارت میدانم. سیاستگذاری باید براساس اسناد بالادستی صورت گیرد و ما نمیتوانیم قانون بگذاریم. ایرادی که گرفتم قانون برنامه هفتم است که 5 ماده آن به اولویت، خصوصیسازی و واگذاری تصدیگری داریم.» او افزود: «چرا باید شرکتی که در دوره سوم شورای شهر تهران به دلیل خصوصیسازی و واگذاری به بخش خصوصی غیرفعال شده، برگردد و شهرداری به سمت تصدیگری برود. این اتفاق تاکسیداری در شهر تهران است.
ضمن آنکه اگر ضرورت دارد و میخواهند به مردم امنیتی بدهند اشکال ندارد اساسنامه شرکت را اصلاح کرده و احیای آن را به تصویب شورا برسانند و اعلام کنند برای امنیت مردم فعلاً این شرکت را فعال میکنند تا به بخش خصوصی واگذار شود. ما هم میپذیریم. اما ظاهراً قرار است شنبه امید و افتخار چیزی برای گفتن داشته باشند، دیدند بد است شورای شهر در جریان قرار نگیرد.
اما در شورای شهر با این همه سوال روبهرو میشوند که پاسخی برای آن ندارند. بعد هم با یک صلوات کار خود را انجام میدهند.» رئیس کمیته منابع انسانی و تشکیلات شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که اشاره به پشت پرده پلتفرمها کنایه آقای داماد است؟ گفت: «بله. خان مظفر پشت همه جریانهاست.» امانی در پاسخ به این سوال که در مورد داماد آقای زاکانی یک تذکر جمعی دادید، پاسخش چه بود؟ تاکید کرد: «پاسخی به ما ندادند.»