واقعیتها تکان دهنده درباره هتل ولنجک: از گودبرداری روی گسل تا پرداخت یک هزار میلیارد تومانی به شهرداری تهران
رییس بخش زلزلهشناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: این هتل ولنجک بالای ١٢ طبقه در پهنه گسلی شمال تهران قرار دارد. بنابراین از نظر هر دو سند موجود و مصوبات؛ احداث این بنا غیر مجاز تلقی میشود

به گزارش هممیهن آنلاین، علی بیتالهی، رییس بخش زلزلهشناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا درباره تعیین تکلیف پروژه ساخت هتل ٣٠ طبقهای ولنجک بر روی حریم گسلی و ورود شورای عالی و معماری به این پروژه اظهار داشت: وظیفه ما این بوده که حریم گسلی تعیین و نقشههای آن را تهیه و به نهادها و سازمانهای مختلف ارایه دهیم و در حال حاضر هم حرایم گسلی در دسترس عموم مردم قرار دارد. درباره این پروژه هم اعلام کردهایم که محل ساخت هتل ولنجک دقیقا بر روی حریم گسل شمال تهران قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه این پروژه دقیقا بر روی حریم گسل قرار دارد، ادامه داد: دو مصوبه وجود دارد که ساخت ساختمانهای بلند مرتبه را بر روی حرایم گسلی ممنوع میکند. در مصوبه سال ٩٨ شورای عالی شهرسازی اعلام شده که احداث برج بر روی گسل ممنوع است، تعریف برج هم ساختمانهای ١٢ طبقه به بالا است. بنابراین ساخت هتل ولنجک با مصوبات شورای عالی شهرسازی منافات دارد و طبقات این برج بیشتر از حد مجاز در مصوبه است.
رییس بخش زلزلهشناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: علاوه بر این مصوبه، دستورالعملی وجود دارد که میگوید، ساخت ساختمان بالای ۶ طبقه در پهنه گسلی امکانپذیر نیست و این هتل ولنجک بالای ١٢ طبقه در پهنه گسلی شمال تهران قرار دارد. بنابراین از نظر هر دو سند موجود و مصوبات؛ احداث این بنا غیر مجاز تلقی میشود.
بیتالهی افزود: اما از اینکه چگونه مجوز این پروژه را از کمیسیون ماده ۵ شهرداری گرفتهاند و چه اقدامات حقوقی انجام شده اطلاعی ندارم اما مستندات و قوانین به طور روشن مشخص کردهاند که احداث این ساختمان با این تعداد طبقات در حریم گسلی غیر مجاز است.
وی تاکید کرد: اخیرا برای این پروژه استعلامی هم از مرکز تحقیقات گرفته شد که تمام این موارد را اعلام کردیم و شورای عالی شهرسازی و معماری هم ادامه این پروژه را مجاز ندانسته اما با این وجود گودبرداریهایی انجام شده و یک کانون خطر در منطقه ایجاد شدهاست.
رییس بخش زلزلهشناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی درباره عمق این گود اظهار داشت: وقتی به این گودبرداری نگاه میکنیم چشممان سیاهی میرود و با مشاهدات چشمی، حدس میزنم عمق این گود به حدود ٣٠ متر میرسد و از شنیدههای غیر رسمی این گونه استنباط میشود که تا سطح زمین ساخت و سازی را انجام میدهند تا این گود پوشانده شود و طبقات زیرزمین که گودبرداری شده احداث و همسطح برسد.
بیتالهی با بیان اینکه این ساخت و ساز هتل ولنجک قاعدتا با مجوز شهرداری گودبرداری آغاز شده است، تاکید کرد: طبق آنچه که گفته شده برای اخذ مجوزهای رسمی وجه قابل توجهی هم پرداخت شده است که البته این وجه کاملا رسمی و قانونی بوده و گویا عدد آن به یک همت میرسد. بنابراین فرد سرمایه گذار عدد قابل توجهی را صرف این پروژه کرده است.
وی گفت: قاعدتا شهرداری مجوز صادر کرده در حالیکه نقشه حریم گسلهای شهر تهران در اختیار شهرداری قرار دارد و اساسا در سایت مرجع صادر کننده پروانههای ساخت و ساز این نقشهها بارگذاری شدهاست و نیازی هم به استعلام گرفتن از نهاد دیگری ندارد و براساس این نقشههای گسلی تصمیم گرفته میشود که پروانهای صادر شود یا نشود.