| کد مطلب: ۳۵۲۴۱

کارزار در جبهه رسانه/هم‌زمان با بمباران یمن، تبلیغات در مورد پایان حمایت ایران از محور مقاومت آغاز شده است

دولت آمریکا و رسانه‌‏های حامی دونالد ترامپ با مبالغه در خصوص اثربخشی حملات آمریکا به انصارالله یمن، اینگونه وانمود می‏‌کنند که بعد از سقوط بشار اسد در سوریه و تصمیم حزب‏‌الله برای پذیرش آتش‏‌بس با اسرائیل، اکنون انصارالله یمن هم در حال خارج شدن از میدان است و ایران در میدان نبرد خاورمیانه در مقابل آمریکا تنها خواهد ماند

کارزار در جبهه رسانه/هم‌زمان با بمباران یمن، تبلیغات در مورد پایان حمایت ایران از محور مقاومت آغاز شده است

با افزایش حملات آمریکا به یمن، جنگ گسترده تبلیغاتی در مورد وضعیت یمن و حمایت ایران از انصارالله یمن در رسانه‌ها به راه افتاده‌است. روزنامه دیلی‌تلگراف در گزارشی مدعی شده‌است که با تشدید حملات آمریکا به یمن، ایران نیروهای خود را از یمن خارج کرده‌است؛ ادعایی که بلافاصله با واکنش انصارالله یمن مواجه شد که این ادعا را مضحک و مایه خنده توصیف کرده‌اند.

یک مقام یمنی روز جمعه در گفت‌وگو با پایگاه خبری نیوزویک حضور نیروهای ایرانی در یمن را از اساس تکذیب کرد و ادعاهای آمریکا در مورد آسیب جدی به نیروهای یمنی را تکذیب کرد. همزمان ادعای آمریکا و یک مقام دولت موقت یمن در عدن در مورد کشته شدن نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حملات آمریکا نیز توسط خبرگزاری تسنیم در ایران تکذیب شد. خبرگزاری تسنیم در گزارش خود نوشته‌است: «به‌نظر می‌رسد این خبر کذب در راستای جنگ روانی و در جهت پیش بردن منطقه به سمت جنگی فراگیر منتشر شده است درحالی‌که مسئولین و فرماندهان نظامی جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده‌اند که نیروهای انصارالله یمن کاملاً مستقل در حال مبارزه با آمریکا و اسرائیل هستند.»

دور جدید اقدامات نظامی آمریکا علیه یمن بعد از آن آغاز شد که اسرائیل با نقض آتش‌بس در غزه مجدداً نسل‌کشی علیه فلسطینیان را از سر گرفت و نیروهای یمنی بار دیگر در حمایت از فلسطین، حملات به اسرائیل و کشتی‌های تجاری را که از طریق دریای سرخ به سمت غزه حرکت می‌کنند از سر گرفت. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا روز ۱۵ مارس دستور حملات گسترده‌ای را علیه یمن صادر کرد. در طول این مدت مقام‌های دولت آمریکا مرتباً ادعا می‌کنند که ضربات بسیار سختی را به انصارالله یمن وارد کرده‌اند و تعداد زیادی از فرماندهان ارشد این گروه و تاسیسات نظامی آن را از بین برده‌اند.

به‌‌رغم ادعای مقام‌های آمریکایی حملات نیروهای یمنی به ناوهای جنگی آمریکا و پرتاب موشک و پهپاد به سمت اسرائیل متوقف نشده‌است. عبدالملک حوثی، رهبر جنبش انصارالله یمن روز جمعه در سخنانی تاکید کرد که انصارالله به عملیات خود در حمایت از مردم فلسطین ادامه خواهد داد. او با تاکید بر ادامه عملیات پشتیبانی یمن از مردم مظلوم غزه و پاسخ قاطع به تجاوزات آمریکا به خاک یمن تصریح کرد که آمریکایی‌ها در رسیدن به اهداف‌شان شکست خورده‌اند و در آینده نیز هرگز قادر به تحقق اهداف شوم خود نخواهند بود.

دولت آمریکا و رسانه‌های حامی دونالد ترامپ با مبالغه در خصوص اثربخشی حملات آمریکا به انصارالله یمن، اینگونه وانمود می‌کنند که بعد از سقوط بشار اسد در سوریه و تصمیم حزب‌الله برای پذیرش آتش‌بس با اسرائیل، اکنون انصارالله یمن هم در حال خارج شدن از میدان است و ایران در میدان نبرد خاورمیانه در مقابل آمریکا تنها خواهد ماند. به نظر می‌رسد که بخشی از جنگ جاری در خاورمیانه یک سال و نیم پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ در حال رقم خوردن در رسانه‌ها است و در این چارچوب اسرائیل و آمریکا توانسته‌اند یک به یک حلقه‌های محور مقاومت را از منطقه حذف کنند و ایران را تنها بگذارند.

ادعای عقب‌نشینی از یمن

یک روزنامه بریتانیایی روز پنج‌شنبه در گزارشی مملو از ادعاهای تاییدنشده و عجیب، مدعی شد که ایران دست از حمایت از انصارالله یمن کشیده‌است و نیروهای خود را از یمن خارج کرده‌است. این روزنامه مدعی شده‌است که مقام‌های ایرانی تصور می‌کنند روزهای انصارالله یمن به شماره افتاده‌است و به همین دلیل حاضر به هزینه بیشتر برای حمایت از این گروه نیستند.

روزنامه دیلی‌تلگراف در گزارشی به نقل از «یک مقام ارشد» ایرانی مدعی شده‌است که ایران همزمان با تشدید حملات آمریکا علیه انصارالله در حال رها کردن متحدان حوثی خود در یمن است. این روزنامه مدعی شده‌است که مقام ایرانی دلیل این اقدام را اجتناب از رویارویی مستقیم با آمریکا در صورت کشته شدن سربازان ایرانی اعلام کرده‌است. این روزنامه بریتانیایی به نقل از مقام مورد ادعای خود می‌نویسد که ایران از استراتژی خود برای حمایت از شبکه گروه‌های نیابتی منطقه‌ای نیز پا پس کشیده‌است تا بر تهدیدهای مستقیم از سوی ایالات متحده آمریکا تمرکز کند.

این روزنامه بریتانیایی به نقل از مقام ادعایی می‌نویسد: «نگرانی اصلی ایران ترامپ و نحوه مواجهه با او است.» این روزنامه به نقل از مقام ادعایی می‌نویسد: «همه جلسات زیر سایه گفت‌وگو در مورد او است و دیگر هیچ‌یک از گروه‌هایی که قبلاً از آنها حمایت می‌کردیم مورد بحث نیستند.» این روزنامه در ادامه نقل قول‌های خود می‌نویسد: «در ایران نگاه این است که حوثی‌ها نمی‌توانند بیشتر دوام بیاورند و در ماه‌ها یا حتی روزهای پایانی خود قرار دارند و دیگر ارزش ندارند که آنها را در فهرست نگه داشت.»

این گزارش در شرایطی منتشر شده‌است که مقام‌های ایرانی به وضوح اعلام کرده‌اند که ایران حاضر به عقب‌نشینی از حمایت از محور مقاومت نیست و حتی حاضر به مذاکره در مورد این موضوع با طرف‌های غربی هم نخواهد بود. رئیس‌جمهور ایران، به مناسبت عید فطر در پیامی برای مردم یمن، از استمرار حمایت ایران از مردم یمن خبر داده‌بود و گفت: «به مردم یمن می‌گوییم که با تمام وجود و نیت در کنار شما هستیم و برای شما آرزوی پیروزی داریم.»

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز هفته گذشته در مصاحبه‌ای که با شبکه خبری المسیره یمن داشت، تاکید کرد: «آمریکایی‌ها به یمن حمله می‌کنند زیرا مشاهده کرده‌اند که صنعا پیروزی‌هایی را محقق کرده و مقاومت می‌کند. این روند تهاجمی علیه ملت یمن محکوم به شکست است. ۱۰ سال است که تلاش‌های زیادی برای شکست ملت یمن صورت می‌گیرد اما این ملت شکست نخورده‌اند. این مسئله مسلم شده است که نمی‌توان ملت یمن را با حمله و تجاوز شکست داد.»

واکنش انصارالله یمن

یک مقام ارشد انصارالله روز جمعه در گفت‌وگو با نیوزویک در واکنش به گزارش دیلی‌تلگراف، این گزارش را مضحک توصیف و تاکید کرد که اساساً هیچ نیروی ایرانی در یمن حضور ندارد.  این مقام انصارالله به نیوزویک گفته‌است: «هیچ نیروی ایرانی در یمن حضور ندارد که بخواهد از آنجا عقب‌نشینی کند. در نتیجه مسئله تکذیب در کار نیست، بلکه فقط می‌توان به این گزارش با صدای بلند خندید.» این مقام انصارالله در عین حال ادعای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در خصوص موفقیت فوق‌العاده عملیات نظامی آمریکا را در یمن زیر سوال برد.

مقام‌های آمریکایی و مقام‌های دولت موقت یمن، مستقر در عدن مدعی شده‌اند که در حملات آمریکا به یمن ده‌ها نیروی انصارالله، از جمله فرماندهان ارشد میدانی و حتی نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کشته‌شده‌اند. مقام یمنی در گفت‌وگو با نیوزویک می‌گوید: «همه این اطلاعات نادرست است. تمامی اطلاعاتی که از زمان تشدید حملات آمریکا به یمن منتشر شده‌است، گمراه‌کننده و دور از واقعیت است، چه در مورد نابودی توانمندی‌های نظامی باشد و چه در مورد هدف قرار دادن رهبران، تمام این اطلاعات دور از واقعیت است.»

این مقام ارشد انصارالله که نام او توسط نیوزویک منتشر نشده‌است، می‌گوید: «ما در صنعا، الحمدلله، از ابتدا به میزان کافی اطلاعات و جزئیات در مورد حملات نخست آمریکا و اهدافش به دست آوردیم و همه اقدامات پیشگیرانه لازم را برای اجتناب از هرگونه آسیب انجام دادیم و به امید خدا با کمک خدا پیروز خواهیم شد.» وی تاکید کرد: «ما حملات آمریکا را از روز اول شکست‌خورده تلقی می‌کنیم و معتقدیم که جز کشتار غیرنظامیان به هیچ‌یک از اهدافش نرسید.»

یمنی‌ها در عین حال به همسایگان عرب خود نیز هشدار داده‌اند که به آمریکا اجازه استفاده از پایگاه‌های نظامی برای حمله به یمن را ندهند. به گزارش ایسنا، یک منبع نظامی در صنعا در گفت‌وگو با الاخبار هشدار داد: «اینکه عربستان سعودی و سایر کشورها در برابر فشارهای آمریکا تسلیم می‌شوند و اجازه می‌دهند از سرزمین‌هایشان به‌عنوان سکوی پرتاب برای عملیات خصمانه علیه یمن استفاده شود، منجر به جنگ منطقه‌ای خواهد شد.»

تجمع گسترده نظامی آمریکا

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا روز ۱۵ مارس دستور حمله گسترده به یمن را صادر کرد. از آن زمان ده‌ها حمله به نقاط مختلف یمن انجام شده‌است و مقام‌های آمریکایی ادعا کرده‌اند که در این حملات تعداد زیادی از فرماندهان و تاسیسات نظامی انصارالله را از بین برده‌اند؛ موضوعی که از سوی یمنی‌ها تکذیب شده‌است. رئیس‌جمهور آمریکا شخصاً این عملیات را «پیروزی فوق‌العاده» توصیف کرده‌است. همزمان آمریکا به شکل چشمگیری تعداد نیروها و تجهیزات نظامی خود را در خاورمیانه و اقیانوس هند افزایش داده‌است.

تعدادی از سامانه‌های دفاع هوایی پاتریوت آمریکایی از کره جنوبی در حال انتقال به خاورمیانه هستند. بر اساس تصاویر منتشرشده از سوی ماهواره‌های خصوصی، دست‌کم ۶ فروند بمب‌افکن پنهان‌کار B-2 ایالات متحده آمریکا در پایگاه هوایی آمریکا در جزیره دیه‌گو گارسیا در اقیانوس هند مستقر شده‌اند. با توجه به بُعد مسافت جزیره دیه‌گو گارسیا با یمن، احتمال می‌رود که از این بمب‌افکن‌ها برای حمله به یمن استفاده شود.

این بمب‌افکن‌ها که قابلیت حمل سلاح هسته‌ای را دارند، در موارد بسیار معدودی از سوی آمریکا مورد استفاده قرار می‌گیرند. ۶ بمب‌افکن مذکور، یک‌سوم از کل تعداد بمب‌افکن‌های B-2 آمریکا هستند که هر یک از ‌آنها حدود یک میلیارد دلار قیمت دارد. در کنار این بمب‌افکن‌ها، چندین هواپیمای تهاجمی A-10 تاندربولت، جنگنده اف-۳۵ و نیروهای نظامی نیز به پایگاه‌های اعلام‌نشده در منطقه اعزام شده‌اند.

در حال حاضر ناو هواپیمابر هری اس.ترومن و ناوگروه همراه آن در نزدیکی یمن مستقر شده‌است و قرار است ناو هواپیمابر کارل وینسون نیز که اکنون در آب‌های نزدیک چین حضور دارد برای کمک به عملیات نظامی آمریکا در یمن به این منطقه اعزام شود. ناو هری ترومن تاکنون بارها هدف حمله نیروهای یمنی قرار گرفته‌است و در عین حال تاکنون دست‌کم ۱۷ پهپاد آمریکایی بر فراز یمن و دریای سرخ توسط نیروهای یمنی سرنگون شده‌اند.

نیروی دریایی آمریکا مدعی است که تاکنون هیچ‌یک از شناورهای آمریکایی به صورت موفق هدف حمله قرار نگرفته‌اند، با این حال نبرد در دریای سرخ «سنگین‌ترین نبرد نیروی دریایی آمریکا از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون» توصیف شده‌است. براساس بررسی‌های خبرگزاری آسوشیتدپرس، حجم حملات آمریکا به یمن، نسبت به دوره ریاست‌جمهوری جو بایدن به شکل چشمگیری افزایش پیدا کرده و آمریکا در این دوره تصمیم گرفته‌است به جای اینکه صرفاً تاسیسات نظامی و پرسنل ارشد انصارالله را هدف قرار دهد، به تاسیسات زیرساختی و غیرنظامی یمن هم حمله کند.

ادعایی که تکذیب شد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا روز جمعه با انتشار ویدئویی در شبکه اجتماعی تروث‌سوشال ادعا کرد که این ویدئو مربوط به هدف قرار گرفته شدن گروهی از نیروهای جنبش انصارالله یمن است. وی نوشت: «این حوثی‌ها (انصارالله یمن) برای دستورالعمل حمله گردهم آمدند. اوه، دیگر حمله‌ای از سوی این حوثی‌ها صورت نخواهد گرفت! آنها دیگر هرگز کشتی‌های ما را غرق نمی‌کنند!» به گزارش ایرنا، این ویدئو واکنش منابع رسانه‌ای و یمنی‌ها را به همراه داشت و آنها ادعاهای ترامپ را تکذیب کردند.

در همین راستا، منابع رسانه‌ای اعلام کردند که ویدئوی منتشرشده از سوی ترامپ، مربوط به حمله به تجمع تعدادی از اهالی قبایل یمن به مناسبت عید فطر است. «احمد حسن زید» از مقام‌های جنبش انصارالله یمن نیز در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «برای ترامپ متاسفم... او حتی به بمباران گردهمایی قبایل یمن به مناسبت عید فطر مباهات کرد و فکر می‌کند هدف قرار دادن این افراد باعث توقف موشک‌های یمنی می‌شود.» وی خطاب به ترامپ و آمریکایی‌ها اضافه کرد: «خب، اگر واقعاً به آنچه می‌گویید اعتقاد دارید، کشتی‌های تجاری خود را به دریای سرخ بفرستید.» 

یحیی سریع، سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن در واکنش به فیلم ادعایی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر هدف قرار دادن نیروهای مسلح یمن بیان کرد: «آیا ایالات متحده به چنین اقدامی افتخار می‌کند؟ این یک تجمع قبیله‌ای بود که ربطی به کشتی‌های شما نداشت.» وی تصریح کرد: «شما نتوانستید به هیچ هدف نظامی برسید، بنابراین غیرنظامیان را بمباران کردید.»

پیش‌زمینه جنگ با ایران؟

بسیاری از تحلیل‌گران معتقدند که اقدام دونالد ترامپ برای تشدید حملات به یمن با هدف افزایش فشار به ایران و ایجاد رعب و وحشت در میان رهبران ایران انجام شده‌است. رئیس‌جمهور آمریکا شخصاً موضوع نبرد آمریکا با انصارالله یمن را مستقیماً به ایران مرتبط کرده‌است و در اظهارات خود ایران را مسئول اقدمات یمنی‌ها توصیف کرده‌است.

او با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی تروت سوشیال، ایران را مسئول اقدامات انصارالله یمن توصیف کرد. ترامپ در پیام تهدیدآمیز و توهین‌آمیز خود نوشت: «اوباش حوثی با حمایت مالی ایران به هواپیماهای آمریکایی موشک شلیک می‌کنند و نیروها و متحدان ما را هدف قرار می‌دهند.» رئیس‌جمهور آمریکا ادامه داد: «هر گلوله‌ای که توسط حوثی‌ها شلیک شود، از این به بعد به مثابه این است که از اسلحه‌ها و توسط رهبران ایران شلیک شده‌است و ایران مسئول آن شمرده خواهد شد و عواقب آن را تحمل خواهد کرد و این عواقب شدید خواهد بود.»

کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید سه‌شنبه هفته گذشته مدعی شد که آمریکا تاکنون بیش از ۲۰۰ حمله به یمن انجام داده‌است. این مقام آمریکایی هم حملات به یمن را به مقابله با ایران نسبت داد و با طرح ادعایی مضحک خبر از خروج رهبران انصارالله از یمن داد. وی گفت: «در نتیجه این حملات ایران به شدت تضعیف شده‌است و همانگونه که دیده‌اید رهبران حوثی‌ها را از یمن خارج کرده‌است. آنها شخصیت‌های کلیدی را که حملات به کشتی‌های تجاری را هدایت می‌کردند خارج کرده‌اند و عملیات ما هم تا زمانی که آزادی دریانوردی به شکل کامل به منطقه بازگردد، متوقف نخواهد شد.»

هفته گذشته، دونالد ترامپ با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «تروریست‌های حوثی تحت حمایت ایران با حملات بی‌امان در دو هفته گذشته نابود شدند. بسیاری از رزمندگان و رهبران آنها دیگر وجود ندارند. ما آنها را هر روز و هر شب، سخت‌تر و سخت‌تر بمباران می‌کنیم. توانمندی آنها که دریانوردی و منطقه را به مخاطره انداخته‌است به سرعت در حال نابودی است.

حملات ما تا زمانی که دیگر هیچ خطری برای آزادی دریانوردی وجود نداشته‌باشد، ادامه پیدا خواهد کرد. گزینه برای حوثی‌ها روشن است: شلیک به کشتی‌های آمریکایی را متوقف کنید تا ما شلیک به شما را متوقف کنیم. در غیر این صورت، این تازه آغاز کار است و درد واقعی هنوز از راه نرسیده‌است، چه برای حوثی‌ها و چه برای حامیان‌شان در ایران.»

مایک والتز، مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریکا نیز در سخنانی گفت: «ما نه‌تنها حوثی‌ها را مسئول اقداماتشان می‌کنیم بلکه ما ایران، حامیان آنها را هم پاسخگو خواهیم کرد و این اگر بدان معناست که کشتی‌هایی که آنها برای کمک به حوثی‌ها مستقر کرده‌اند، مربیان ایرانی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و دیگران که اطلاعات و دیگر چیزها را در اختیار حوثی‌ها قرار می‌دهند، آن اهداف هم روی میز خواهد بود.» این مقام ارشد آمریکایی تاکید کرد: «ما نمی‌توانیم جهانی داشته باشیم که انگشتان آیت‌الله‌ها روی دکمه اتمی باشد، ما نمی‌توانیم شاهد وضعی باشیم که در آن مسابقه تسلیحاتی از منظر تکثیر تسلیحات اتمی در سراسر خاورمیانه وجود داشته باشد.»

صنم وکیل، پژوهشگر اندیشکده چتم‌هاوس می‌گوید: «ترامپ تلاش می‌کند که ثابت کند نسبت به جو بایدن در حل و فصل و پایان دادن به منازعه‌ها از دولت جو بایدن موفق‌تر است. او تلاش کرده‌است کارزار فشار حداکثری را با حملات به یمن مرتبط کند تا این پیام را به ایران و محور مقاومت برساند که در مقابل اقدامات منطقه‌ای بی‌پرواتر عمل خواهد کرد.»

ادعای حمایت روسیه از حوثی‌ها

ادعاهای آمریکا در مورد انصارالله یمن، به خصومت با ایران خلاصه نمی‌شود. برخی رسانه‌ها و تحلیل‌گران آمریکا مدعی شده‌اند که روسیه نیز از انصارالله یمن حمایت می‌کند و خواهان برخورد جدی دولت آمریکا با مسکو شده‌اند. پاییز سال گذشته روزنامه وال‌استریت ژورنال در گزارشی مدعی شد که روسیه اطلاعات مکانی مورد نیاز را برای حمله به کشتی‌های غربی به حوثی‌های یمن می‌دهد. منابع اطلاعاتی آمریکا مدعی شده‌اند که آژانس اطلاعاتی روسیه، GRU، تعدادی از نیروهای خود را در یمن مستقر کرده‌است و به شورشیان یمنی برای عملیات نظامی کمک می‌کند.

اما این تمام اتهام‌ها به روسیه نیست. خبرگزاری رویترز در گزارشی دیگر مدعی شده‌است که روسیه در حال بررسی ارسال سلاح به حوثی‌های یمن است. پاییز گذشته، ویکتور بوت، دلال سلاح روس برای فروش نزدیک به ۱۰ میلیون دلار سلاح اتوماتیک دستی به نیروهای یمنی تلاش کرد. همچنین ادعا شده‌است که ایران برای فروش موشک‌های ضد کشتی روسیه به یمنی‌ها وساطت کرده‌است.

ادعاهای رسانه‌های غربی از این هم فراتر می‌رود و این ادعا مطرح شده‌است که صدها نیروی یمنی به روسیه اعزام شده‌اند که در این کشور آموزش نظامی می‌بینند. بر اساس این گزارش‌ها بسیاری از این افراد بدون میل خود به روسیه اعزام شده‌اند و در این کشور به کارهای ساختمانی مشغول شده‌اند. دلیل این اقدام به ادعای رسانه‌های غربی این بود که روسیه به دلیل اعزام تعداد زیادی از جوانان روس که به جبهه‌های جنگ علیه اوکراین اعزام شده‌اند، مسکو به نیروی کار نیاز دارد. دقیقا یک سال پیش پس از مذاکراتی که میان انصار‌الله و روسیه شکل گرفت، نیروهای یمنی تضمین دادند که کشتی‌های روس بدون مشکل از دریای سرخ عبور کنند.

کاترین اسپنسر، پژوهشگر اندیشکده شورای آتلانتیک در یادداشتی می‌نویسد که دولت ترامپ باید انتقام این همکاری‌ها را از مسکو بگیرد. این تحلیل‌گر مسائل اوراسیا می‌نویسد: «در شرایطی که نمایندگان آمریکا و روسیه در مورد جنگ اوکراین و عادی‌سازی روابط دیپلماتیک با یکدیگر مذاکره می‌کنند، سیاست‌گذاران آمریکایی نباید مشارکت مسکو در حملات حوثی‌ها به دریانوردی تجاری در دریای سرخ را فراموش کنند. مقابله با حملات حوثی‌ها تاکنون برای آمریکا یک میلیارد دلار هزینه داشته‌است.

درحالی‌که ایالات متحده آمریکا تلاش می‌کند تا از آزادی دریانوردی تجاری حمایت کند، روسیه به حوثی‌ها کمک می‌کند تا مشکلات را برای آمریکا و متحدان و شرکایش بیشتر کند.» این تحلیل‌گر اندیشکده آمریکایی با اشاره به امتیازهایی که مذاکره‌کنندگان آمریکایی به روسیه داده‌اند، تاکید می‌کند: «نادیده انگاشتن همکاری روسیه با حوثی‌ها یک خطای بزرگ در درک نیت‌های مسکو در خارج از مرزها و نسبت به غرب است؛ اکنون وقت فشار است و نه امتیاز به کرملین.»

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه دیپلماسی
پربازدیدترین
آخرین اخبار