از افزایش بودجه تا توجه به زنان/در نشست خبری چهلمین جشنواره موسیقی فجر مطرح شد
نشست خبری چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر با حضور احمد صدری، رئیس جشنواره، رضا مهدوی دبیر جشنواره، محمدعلی مرآتی دبیر اجرایی و سحر طاعتی مدیر روابطعمومی با حضور اهالی رسانه، روز شنبه، ششم بهمنماه همزمان با روز آواها و نواها در تالار وحدت برگزار شد.
نشست خبری چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر با حضور احمد صدری، رئیس جشنواره، رضا مهدوی دبیر جشنواره، محمدعلی مرآتی دبیر اجرایی و سحر طاعتی مدیر روابطعمومی با حضور اهالی رسانه، روز شنبه، ششم بهمنماه همزمان با روز آواها و نواها در تالار وحدت برگزار شد. محمدعلی مرآتی در بخشی از این نشست با اشاره به آمار شرکتکنندگان از حضور 1464 اجراکننده در این دوره گفت و اینکه درمجموع ۱۰۶ گروه به اجرا خواهند پرداخت و ۶ گروه نیز در بخش بینالملل روی صحنه میروند.
او درباره بودجه تخصیص داده شده به چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر هم گفت: «مبلغ ۱۸ میلیارد تومان بودجه برای برگزاری این جشنواره در نظر گرفته شده که این رقم نسبت به سال گذشته رشد ۴۰ درصدی داشته است. قیمتگذاری بلیتها هم براساس قابلیتهای هنری و توجه ویژه هنرمندان و عدالت شنیداری بر موسیقی کلاسیک و ایرانی صورت گرفت که در این راستا ذائقهسازی مخاطب براساس کیفیت اجرا صورت گرفت.»
رضا مهدوی در بخشی از این نشست در مورد بخش ویژه اجراهای زنان و کودکان گفت: «در بخش کودکان پیش از این شاهد اجراهایی با حضور کودکان و نوجوانان بودهایم اما در این دوره از جشنواره برای کودکان بخش تکنوازی را در نظر گرفتیم تا تکنیکها و هنر نوازندگی آنها بهدرستی دیده شود.» او ادامه داد: «در بخش زنان نیز اجراهای ویژهای را در فرهنگسرای نیاوران در دو سانس تدارک دیدهایم.
درواقع در نظر گرفتن دو سانس و ساعت متفاوت برای این اجراها در فرهنگسرای نیاوران بهجای ساعت ۱۴:۳۰ در تالار وحدت، موجب احیای هنر ارزشمند موسیقی نزد زنان و دیده شدن این گونه شده است. زیرا طبق آمار، زنان در زمینههای مختلف آموزشهای بسیاری بهصورت دانشگاهی، همچنین آموزشگاهی دیدهاند، بنابراین باید فرصت دیده شدن و شنیده شدن موسیقی به آنها اعطا شود.
از همین رو در نظر داریم علاوه بر جشنواره بینالمللی موسیقی فجر، فرهنگسرای نیاوران را بهعنوان یک پایگاه ثابت برای احیای موسیقی زنان اختصاص دهیم.» مهدوی تصریح کرد: «در گذشته جشنواره بینالمللی موسیقی فجر همزمان با جشنواره فیلم و تئاتر فجر برگزار میشد اما بعد از گذشت چندسال توانست هویت مستقل به خود بگیرد و سالنهایی ویژه به آن اختصاص پیدا کرد و خوشبختانه در سال جاری یک شب و چندین سالن برای برگزاری این رویداد فرهنگی و موسیقایی اضافه شده است.»
او افزود: «در چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر، شب استادان موسیقی را برگزار میکنیم. استادان موسیقی ایران بهدلیل هنر استادی خود، موقعیتهای نشان دادن هنر موسیقی را به جوانهای این عرصه سپردهاند و جشنواره بینالمللی موسیقی فجر هم از این جوانگرایی و حضور بیبدیل جوانانِ هنرمند استقبال میکند اما نکته قابل توجه این است که باید فرصتی برای انتقال تجربه بزرگان به هنرمندان جوان فراهم شود. به همین دلیل شب موسیقی استادان این مهم را اجرایی میکند.» این مدرس موسیقی در ادامه با اشاره به جایزه موسیقی باربد گفت: «هدف ما این است که جایزه باربد را توسعه دهیم تا هم در بخش بینالملل، هم در بخش داخلی زمینههای رقابت را نیز فراهم کنیم.»
در پایان پوستر چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر با حضور رضا مهدوی دبیر، احمد صدری رئیس، محمدعلی مرآتی دبیر اجرایی و اهالی رسانه رونمایی شد. سپس انوشیروان مانی، طراح پوستر و تندیس جشنواره بینالمللی موسیقی فجر، در توضیحی کوتاه گفت: «برای طراحی پوستر از شعر مطرب عشق عجب ساز و نوایی دارد، بهره بردم و تصویری از مرغ هزاردستان یا مرغ هزارآواز یا عندلیب را بهصورت نمادین در طراحی پوستر و تندیس مورد استفاده قرار دادم. این پوستر نمایانگر رویکرد نوین جشنواره در کنار حفظ هویت موسیقی ایرانی است.»