همهگیری چاقی در ایران
رئیس انجمن تغذیه بالینی ایران گفته است که همهگیری چاقی و عوارض ناشی از آن در کشور با سرعت افزایش شش درصدی در سال، نگرانکننده است و تا سال ۱۴۱۴ به جایگاه نهمین کشور چاق در جهان میرسیم.
![همهگیری چاقی در ایران](https://cdn.hammihanonline.ir/thumbnail/3ilLUvJZsnXM/Z0T8H9pYUbXo0sZ7HQQFz05cDsH9UV3zE1UWQrzB1s0HTihA77461dIyajCnSW3hlZBGJeEAmHRmAW9R8oQU4E4IMK8vpcX__61KKT7vFAe6T8JhhZf8nA,,/%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF+%D9%86%D9%88%D8%B1%D9%88%D8%B2%DB%8C+%D8%B1%D8%A6%DB%8C%D8%B3+%D8%A7%D9%86%D8%AC%D9%85%D9%86+%D8%AA%D8%BA%D8%B0%DB%8C%D9%87+%D8%A8%D8%A7%D9%84%DB%8C%D9%86%DB%8C+%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86+copy.jpg)
رئیس انجمن تغذیه بالینی ایران گفته است که همهگیری چاقی و عوارض ناشی از آن در کشور با سرعت افزایش شش درصدی در سال، نگرانکننده است و تا سال ۱۴۱۴ به جایگاه نهمین کشور چاق در جهان میرسیم.
به گزارش همشهریآنلاین، محمد نوروزی ادامه داد: «دسترسی به غذای سالم و کافی، حقوق اولیه انسان بوده و درواقع جزئی از درمان بیماری است، اما در بیمارستانها بهدلیل شیوه زندگی ناسالم، با سوءتغذیه برخی افراد مبتلا به بیماریهای غیرواگیر مواجهیم.»
محمدحسن جوانبخت، دانشیار گروه تغذیه سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی تهران هم گفته است: «حدود هشت میلیون مرگ سالانه به فاکتورهای خطر تغذیهای منتسب است و بهازای افزایش هر پنج واحد نمایه توده بدنی، خطر مرگومیر ۳۰ درصد افزایش مییابد.» او با بیان اینکه اضافهوزن و چاقی، خطر اختلال چربیخون و دیابت نوع ۳ را افزایش میدهد و بیش از ۲۰۰ عارضه دارد، ادامه داد: «توصیه میشود که افراد چاق ۱۵ درصد وزن خود را کاهش دهند.»