| کد مطلب: ۲۵۷۱۶
اقلیت مخالف منافع ملت در مجلس تاثیرگذار نیست

فرهاد شهرکی عضو کمیسیون تلفیق بودجه:

اقلیت مخالف منافع ملت در مجلس تاثیرگذار نیست

حضور سعید جلیلی به مجلس با واکنش‌های بسیاری همراه بود و آنطور که غلامرضا تاجگردون اعلام کرده قرار بوده به عدم رای به کلیات بودجه همراه باشد که با صحبت‌های رئیس‌جمهور در مجلس، آرای منفی کاهش یافته است.

حضور سعید جلیلی به مجلس با واکنش‌های بسیاری همراه بود و آنطور که غلامرضا تاجگردون اعلام کرده قرار بوده به عدم رای به کلیات بودجه همراه باشد که با صحبت‌های رئیس‌جمهور در مجلس، آرای منفی کاهش یافته است. در رابطه با  این اتفاقات، فرهاد شهرکی، نماینده زابل و زهک و عضو کمیسیون تلفیق بودجه در پاسخ به این سوالات با هم‌میهن مصاحبه کرده که در زیر آمده است:

*چرا برخی از افراد خارج از مجلس می‌توانند روی آرای نمایندگان تاثیرگذار باشند؟

ما در کمیسیون تلفیق رای‌گیری کردیم و از 39 نفر حاضر 26 (از جمله من) رای موافق و 13 نفر به رد کلیات بودجه رای دادند. من به‌عنوان عضو کمیسیون تلفیق متوجه حضور آقای جلیلی در مجلس نشدم و دعوت‌نامه‌ای هم برایم ارسال نشد. در صحن مجلس نیز حدود 70 نفر به عنوان مخالف بودجه ثبت‌نام کردند و موافقان تعدادشان کمتر بود. طبق قرعه‌کشی 5 نفر مخالف و 5 نفر موافق صحبت کردند و در نهایت کلیات بودجه رای آورد. نکته‌ای که وجود دارد این است که نمایندگان و فراکسیون‌های مختلف می‌توانند با افراد مختلفی جلسه داشته و اطلاعات مورد نیاز را به دست آورند تا با دید بهتری به موضوعات نگاه کنند. آقای جلیلی در صحن یا جلسه رسمی کمیسیون تلفیق حضور نداشته است. ایشان به دعوت گروهی از نمایندگان در جلسه خصوصی آنها حضور داشته است.

*نظر شما درباره اینکه گفته شد، برخی از نمایندگان مخالف بودجه پس از صحبت‌های آقای پزشکیان از موضع خود کوتاه آمدند چیست؟

اینطور نیست که پیش از حضور رئیس‌جمهور رای‌گیری شده باشد که بتوان گفت بعد از صحبت‌های ایشان مخالفان به موافقان بودجه تغییر موضع دادند. مخالفان بودجه تصمیم خود را آگاهانه گرفته بودند و آقای رئیس‌جمهور اطلاعات کلیدی و جزئیات خاصی ارائه نکرد که مخالفان را قانع کند. قطعاً رئیس‌جمهور به‌عنوان موافق لایحه بودجه صحبت می‌کند. 

* این مخالفت نمایندگان به دلیل منافع کشور و مردم است یا نگاه سیاسی هم در آن وجود دارد؟

اکثریت قاطع مجلس به موضوعات نگاه سیاسی ندارند و براساس منافع و مصالح مردم تصمیم می‌گیرند. اما احتمال دارد که نگاه به منافع مردم متفاوت باشد. اقلیتی وجود دارد که چنین نگاهی دارند اما تاثیرگذار نیستند، ممکن است نگاه‌های سیاسی خاصی داشته باشند. احتمال دارد مخالفت این گروه به دلیل رقابت‌های سیاسی باشد. با توجه به اینکه چارچوب و اسکلت بودجه قابل قبول بود، با پیشنهاد رئیس مجلس قرار شد به کلیات رای دهیم و در کمیسیون‌های تخصصی بودجه به صورت کارشناسی بررسی و چکش‌کاری شود.

از سوی دیگر آقای رئیس‌جمهور که دنبال وفاق ملی است می‌داند که نمایندگان مجلس، نمایندگی مطالبات و زندگی مردم را در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را بر عهده دارند. خوشبختانه کلیات رای آورده و نمایندگان مخالف و موافق نقطه‌نظرات خود را در ارقام بودجه پیشنهاد می‌کنند. این اظهارنظر که «صحبت‌های آقای پزشکیان باعث شد که کلیات رای بیاورد» اشتباه است. هر رئیس‌جمهوری از لایحه بودجه دفاع می‌کند اما اشراف کامل برای پاسخگویی مخالفان ندارد. رئیس بانک مرکزی، رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزرا اشراف کامل دارند و از طرف دولت پاسخگوی نمایندگان مجلس بودند.

دیدگاه

ویژه سیاست
سرمقاله
پربازدیدترین
آخرین اخبار