افتتاح کارخانه قند هفتتپه
در سال ۱۳۲۸، سازمان برنامه و بودجه از کشورهای صاحبنام نیشکرکار ازجمله آمریکا، برزیل، آرژانتین، کوبا و… قلمههایی را وارد و در اراضی شمال خوزستان کشت کرد. این اقدامات در سال ۱۳۳۰ با همکاری سازمان فائو تکمیل و به نتیجه رسید و درنهایت اولین کارخانه قند نیشکری ایران در ۱۸ آذرماه سال ۱۳۴۰، در هفتتپه به بهرهبرداری رسید.
استان خوزستان از دیرباز مهد کشت نیشکر ایران بود و اولینبار نیشکر در زمان داریوش اول از هندوستان به ایران انتقال یافت.
پس از حمله اعراب و تخریبهایی که به واحدهای زیربنایی ازجمله سد شوشتر وارد آمد، کشت این گیاه رو به افول گذاشت و در زمان عباسیان در عمل، بسیاری از مزارع نیشکرکاری به شورهزار مبدل شد؛ بهنحویکه شکر ایران در قرن پنجم از مصر تأمین میشد.
احیای مجدد کشت نیشکر ایران به سال 1316 هجری شمسی برمیگردد که دولت ایران تصمیم به احیای این زراعت گرفت. برای استقرار این گیاه در منطقه خوزستان، قلمههایی از کشورهای اندونزی، هند و مصر وارد و در منطقه آهودشت، اهواز و حمیدیه کشت شدند که به جایی نرسید.
در سال 1328، سازمان برنامه و بودجه از کشورهای صاحبنام نیشکرکار ازجمله آمریکا، برزیل، آرژانتین، کوبا و… قلمههایی را وارد و در اراضی شمال خوزستان کشت کرد.
این اقدامات در سال 1330 با همکاری سازمان فائو تکمیل و به نتیجه رسید و درنهایت اولین کارخانه قند نیشکری ایران در 18 آذرماه سال 1340، در هفتتپه به بهرهبرداری رسید.