| کد مطلب: ۴۳۸۸۳

وزیر ارتباطات: استفاده از فیلترشکن‌های مجانی باعث آلودگی شبکه کشور شده است

سید ستار هاشمی گفت: استفاده از فیلترشکن های مجانی در سال های گذشته باعث شده شبکه کشور آلوده شود به طوری که ۳۰ درصد از درخواست های مردم به واسطه آلودگی‌های شبکه و استفاده از فیلترشکن‌ها اجابت نمی‌شود که باید مورد توجه قرار گیرد و اینکه رضایت مردم مهم است.

وزیر ارتباطات: استفاده از فیلترشکن‌های مجانی باعث آلودگی شبکه کشور شده است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: استفاده از فیلترشکن‌های مجانی در سال‌های گذشته باعث شده شبکه کشور آلوده شود؛ به طوری که ۳۰ درصد از درخواست‌های مردم به واسطه آلودگی‌های شبکه و استفاده از فیلترشکن‌ها اجابت نمی‌شود که باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، سید ستار هاشمی در جلسه علنی امروز مجلس و بعد از اظهارات تعدادی از نمایندگان، گفت: در جنگ ۱۲ روزه همزمان با حملات میدانی، با حملات وسیع و پیچیده سایبری مواجه بودیم که در قالب هم‌افزایی بین دستگاه‌های متولی توانستیم تا حدی امکان حملات را مدیریت کنیم.

وی افزود: اقدامات ارزشمند و زحمات جهادی در بحث امنیت سایبری انجام شد. باید توجه کرد که طرف مقابل در این جنگ چه کسی بود که در این صورت حتما تائید می‌کنید که بخشی از صدمات اجتناب‌ناپذیر است.

هاشمی بیان کرد: اینگونه نیست که فضای سایبری و حوزه امنیت سایبری در جنگ ۱۲ روزه رها شده باشد. جنگ ۱۲ روزه تهدید بود که باید آن را به فرصت تبدیل کرد و این فرصت در نتیجه درس آموخته هایی است که در این حوزه داشتیم.

بسیاری از مولفه های شبکه ملی اطلاعات به ارتباطات جهانی نیاز دارد

وزیر ارتباطات در خصوص شبکه ملی اطلاعات گفت: قرار است شبکه ملی اطلاعات مطابق ماده ۶۵ برنامه هفتم پیشرفت تا پایان برنامه محقق شود؛ منتها بدون تردید یکی از مولفه‌های شبکه ملی اطلاعات، ارتباط با دنیا با حفظ استقلال و امنیت است، اما نباید مسیر را اشتباه رفت، بسیاری از مولفه‌های شبکه ملی اطلاعات به ارتباطات جهانی نیاز دارد.

۳۰ درصد از درخواست های مردم به واسطه آلودگی ناشی از فیلترشکن اجابت نمی‌شود

هاشمی درباره آلودگی شبکه گفت: استفاده از فیلترشکن های مجانی در سال های گذشته باعث شده شبکه کشور آلوده شود به طوری که ۳۰ درصد از درخواست های مردم به واسطه آلودگی‌های شبکه و استفاده از فیلترشکن‌ها اجابت نمی‌شود که باید مورد توجه قرار گیرد و اینکه رضایت مردم مهم است.

وی موضوع سرمایه گذاری را یکی از دلایل کاهش کیفیت شبکه عنوان و اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ تصمیم بر ایجاد محدودیت شد اما آیا محدودیتی ایجاد شد و آیا فرزندان شما بدون هیچ محدودیت به محتواها دسترسی ندارند؟

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اهمیت محتوا در بستر شبکه اینترنت، گفت: ما بر بحث محتوا تمرکز داریم. سند تسهیم درآمد محتوا نیز بر همین اساس به تصویب رسید چون معتقدیم باید نهضت تولید محتوا در کشور عملیاتی شود که برای کشور نجات بخش است.

وی همچنین گفت: دوستان صحبت از محدودیت در بحث فناوری می کنند اما مگر می شود با فناوری مقابله کور کرد؟ باید از ظرفیت فناوری در کشور استفاده کرد. اگر صحبت از شبکه ملی اطلاعات است چرا محتوا در این شبکه مورد توجه قرار نمی گیرد؟ باید به پیشرفت در این موضوع مورد توجه قرار کرد همان طور که این موضوع در دستور کار وزارتخانه نیز قرار دارد.

اتصال ۱۲۰۰ روستا به اینترنت در دولت چهاردهم

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره پوشش اینترنت روستایی گفت: در دولت چهاردهم با همه موانع بیش از ۱۲۰۰ روستای کشور به اینترنت پرسرعت با کیفیت متصل شدند؛ میثاق ما با همکاران وزارتخانه این است که مردم در زندگی‌شان آمار ارائه شده را احساس کنند. ۱۰ هزار روستای بالا ۲۰ هزار خانوار در کشور وجود دارد که باید از پوشش باکیفیت برخوردار شوند که ظرفیت و آمادگی آن در کشور وجود دارد. امیدواریم تا پایان برنامه این امر محقق شود تا مردم عادلانه به خدمات حوزه سلامت، آموزش و بهداشت دسترسی یابند.

هاشمی همچنین در موضوع تمرکز مراکز داده نیز گفت: نمایندگان اشاره داشتند که مراکز داده حیاتی کشور در یک جا متمرکز است، اگر چنین امری بود در این جنگ ۱۲ روزه نمی‌توانستیم خدمات رسانی درست انجام دهیم، سازمان صدا و سیما مورد تهاجم قرار گرفت اما خدمات پخش آن متوقف نشد چون در این زمینه کار شده است.

وی درباره بهره‌گیری از ظرفیت فضای مجازی گفت: در این موضوع توجه ویژه به بخش خصوصی در دستور کار است، هر جا به بخش خصوصی اعتماد شده جوابدهی لازم داشته است، اگر در حال حاضر برخی از مولفه‌های شبکه ملی اطلاعات حتی از برنامه جلوتر است چون به این بخش با نگاه اقتصادی توجه شده است. همچنان که در حوزه سلامت، خرده‌فروشی، مسیریابی و بانکداری الکترونیکی نیز در کشور ظرفیت‌های خوبی داریم که با ظرفیت جوانان نخبه و توانمند کشور شکل گرفته است البته در جاهایی نیز نیاز است تا از درس آموخته‌های جنگ برای ترمیم خلاء‌ها استفاده شود.

ایجاد محدودیت و کاهش کیفیت در شبکه‌های ارتباطی موجب مخاطراتی برای زندگی ۱۰ میلیون نفر می‌شود

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: ایجاد محدودیت و کاهش کیفیت در شبکه های ارتباطی باعث می شود تا زندگی و زیست بومی به بزرگی ۱۰ میلیون نفر در کشور به صورت مستقیم و غیرمستقیم در خطر بیفتد و حتی امید جوانان دچار خدشه شود، باید ظرفیت نخبگان مورد توجه قرارگیرد و همچنین به بحث مهاجرت توجه ویژه شود. غفلت از این موضوع و مهاجرت نخبگان سبب می شود با مسئله امنیتی در این موضوع مواجه شویم.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه فناوری
پربازدیدترین
آخرین اخبار