جنجال دنبالهدار/ اداره کل فرهنگوارشاد اسلامی بوشهر منتقدان فستیوال کوچه را به وفاق و حفظ آرامش دعوت کرد
نام چهارمین فستیوال موسیقی کوچه پس از گذر از بزنگاه لغو، صدور مجوز، برگزاری و سرانجام تعطیلی در میانه کار در پی همدلی با بهسوگنشستن بندرعباس، همچنان در صدر اخبار فرهنگیوهنری است.

نام چهارمین فستیوال موسیقی کوچه پس از گذر از بزنگاه لغو، صدور مجوز، برگزاری و سرانجام تعطیلی در میانه کار در پی همدلی با بهسوگنشستن بندرعباس، همچنان در صدر اخبار فرهنگیوهنری است. چهارمین دور این فستیوال قرار بود از پنجم تا دهم اردیبهشتماه ۱۴۰۴ در سه نقطه از شهر بوشهر؛ سالن لیان، مدرسه تاریخی سعادت و کشتی تفریحی گرندفری برگزار شود.
برگزارکنندگان این رویداد اما روز یکشنبه هفتم اردیبهشتماه همراه با سوز شروه، چاووشخوانی و نواختن سنج و دمام بهیاد جانباختگان انفجار بندر شهید رجایی به کار خود پایان دادند. بهرغم پایان خودخواسته اما نابهنگام فستیوال کوچه، جنجالی که پیش از آغاز آن درگرفته بود، همچنان ادامه دارد. تا جایی که ویدئوی حضور منتقدان آن در دفتر سرپرست ادارهکل فرهنگوارشاد اسلامی بوشهر به یکی از ویدئوهای پربازدید این روزها تبدیل شده است.
پیش از آغاز دور چهارم فستیوال کوچه، آتش افروختهشده میان موافقان و مخالفان برگزاری آن، چنان شعله کشید که اهالی دولت از وزیر فرهنگوارشاد اسلامی و معاون هنری او تا سخنگوی دولت و دستیار اجتماعی رئیسجمهور، ناگزیر از نشان دادن واکنش شدند. مجوز برگزاری این رویداد درنهایت بر مبنای تایید اداره نظارت بر اماکن عمومی فرماندهی انتظامی استان بوشهر که تصویر آن نیز در فضای مجازی منتشر شده است، به امضای محمدحسین زندویان، سرپرست ادارهکل فرهنگوارشاد اسلامی بوشهر رسید و همین امضاء بود که همچنان کسانی را که از آنها با عنوان دلواپسان یاد میشود، پشت در اتاق او نگه داشته است. انتشار ویدئویی از حضور این افراد در دفتر کار زندویان و بازخواست او برای امضای مجوز برگزاری چهارمین فستیوال کوچه، منجر به صدور بیانیهای از سوی این ادارهکل شد که در بخشی از آن چنین آمده است:
«در ارتباط با آنچه در هفته گذشته بر شهر و دیارمان گذشته، درک دقیق موضوع امری ضروری است. از یکسو جمعی فرهیخته از همشهریان که برخوردار از معروفیت و اعتبار در سطح ملی نیز هستند در قالب مجمعی صنفی برنامههایی فرهنگی- هنری را در سه مکان مشخص تدارک دیده و با اخذ مجوز قانونی به اجرا گذاشتند که برخوردار از ترازی قابل قبول و معرف غنای فرهنگی این سامان بود.... از سویدیگر شاهد تجمعاتی غیرقانونی در برخی محلات قدیمی شهر بودیم که فاصله محتوایی و حتی جغرافیایی جدی با برنامههای دارای مجوز داشت.
تفکیک این دو رویداد از یکدیگر در فهم دقیق مسئله و نحوه مواجهه با آن، ضرورتی اجتنابناپذیر است. بیتردید هنجارشکنیهای محدود توسط عدهای معدود که هیچ ربطی با برنامههای دارای مجوز قانونی نداشته، مورد تایید خادمان فرهنگوهنر در استان نبوده و نیست و ادارهکل فرهنگوارشاد اسلامی استان آن را محکوم کرده و نسبت به رفتارهای سخیف عوامل دخیل در این هنجارشکنیها، ابراز انزجار میکند و پیش از صدور مجوز، دست یاری به سوی همه مقامات و مسئولان استان برای پیشگیری از سوءاستفاده احتمالی افرادی فرصتطلب دراز کرده و در ادامه نیز بر اقدامات بازدارنده تأکید داشته است.
اما برنامههای اجرا شده در سه مکان؛ سالن لیان، مدرسه تاریخی سعادت و کشتی گرندفری که متاسفانه با حادثه بندرعباس به تعطیلی زودهنگام و داوطلبانه متولیان صنفی انجامید، چهرهای شایسته از فرهنگ کهن دیارمان را پیش روی ناظران در سطح ملی و حتی بینالمللی نهاد و بستری را برای تبادل و غنابخشی به سرمایهگذاریهای فرهنگی- هنری فراهم ساخت....»
با نگاهی به تمام آنچه بر چهارمین فستیوال کوچه و برگزارکنندگان آن گذشت، چنانچه در پایان این بیانیه یادآوری شده است، باید تاکید کرد شرایط کنونی جامعه بیش از هر زمان دیگری نیازمند همدلی، وفاق و آرامش است و باید به دور از تشویش در فضاهای اجتماعی و رسانهای، فرصت مداقه و رسیدگی هوشمندانه به موضوع، در اختیار مسئولان ذیربط قرار گیرد.