| کد مطلب: ۳۶۷۵۵

به دنبال قدرت حداکثری / بررسی روی کار آمدن دولت وفاق و انتخاب محمدمهدی طالبی به‌عنوان استاندار کرمان

گروهی که فعالان سیاسی استان کرمان از آنها به نام «مجاهدین شنبه» یاد می‏‌کنند؛ پس از پیروزی قطعی پزشکیان در انتخابات دست به کار شده و لابی‌‏های فراوانی داشتند و در پست‏‌هایی حاضر شدند که حداقل بخشی از آنها می‏‎‌‌توانست سهمِ یارانِ ستادی پزشکیان در کرمان باشد، اعضای ستاد پزشکیان از اینکه به‏‌ویژه در مرکز استان مورد توجه استاندار قرار نگرفته‌‏اند شاکی هستند

به دنبال قدرت حداکثری / بررسی روی کار آمدن دولت وفاق و انتخاب محمدمهدی طالبی به‌عنوان استاندار کرمان

محمدمهدی طالبی، استاندار جوان کرمان از زمان روی کار آمدن دست به اقدامات نوگرایانه و متفاوتی زده است؛ از برکناری فرماندار شهر کرمان که در دوران چهار استاندار پیشین در سمت خود ابقا شده بود تا تعیین مشاور نسل Z در کابینه استانی خود. شیوه و راهکارهایش هم بحث‌برانگیز بوده‎است؛ از تاکید او بر تغییرات مدیریتی گرفته تا انتقادات فعالان سیاسی کرمان مبنی بر دخالت وی در امور دیگر سطوح مختلف و حتی بی‎ارتباط با او. نام طالبی در میان سه گزینه نهایی مطرح‌شده برای حضور در سمت استانداری کرمان مطرح بود؛ هرچند که با وجود اصلاح‌طلب بودن، از همان ابتدا به دلیل غیربومی بودنِ وی، انتقاداتی به این پشنهاد هم از سوی اصلاح‌طلب‌ها و هم اصولگراها مطرح شد. البته اصلاح‌طلب‌ها به دلیل آنچه که عملکرد مناسب وی در استان یزد مطرح می‌کردند مخالف روی کار آمدن وی هم نبودند. 

کارنامه فعالیت استاندار جدید کرمان

طالبی دکترای علوم سیاسی از دانشگاه شهید بهشتی دارد و مهمترین دوران مدیریتی خود را در دولت حسن روحانی، استاندار یزد بوده است. اصلاح‌طلب‌های کرمان معتقدند که عملکرد موفق وی در یزد، رضایت آنها را نسبت به حضور طالبی به‌رغم غیربومی بودن در کرمان جلب کرده است اما استاندار کرمان از زمان روی کار آمدن در زمینه انتصاب‌های خود باب طبع جریان‌های سیاسی عمل نکرده است و از سوی بسیاری از جناح‌های سیاسی استان مورد انتقاد قرار گرفته است؛ به‌ویژه آنکه سهم اعضای ستادِ پزشکیان در کابینه استانی طالبی لحاظ نشده است و به جای آن افرادی که در دوران انتخابات ریاست‌جمهوری فعالیت سیاسی چندانی هم نداشتند بر سر کار آمدند.

گروهی که فعالان سیاسی استان کرمان از آنها به نام «مجاهدین شنبه» یاد می‌کنند؛ پس از پیروزی قطعی پزشکیان در انتخابات دست به کار شده و لابی‌های فراوانی داشتند و در پست‌هایی حاضر شدند که حداقل بخشی از آنها می‌‎توانست سهمِ یارانِ ستادی پزشکیان در کرمان باشد، اعضای ستاد پزشکیان از اینکه به‌ویژه در مرکز استان مورد توجه استاندار قرار نگرفته‌اند شاکی هستند و با وجود آنکه طالبی در شهرستان‌های مختلف با اعضای ستاد پزشکیان جلساتی برقرار کرده، اما در مرکز استان هنوز خبری از تعاملِ استاندار با اعضای ستاد پزشکیان نیست.

طالبی تاکید دارد که نمی‌خواهد در یک طرف دعواهای سیاسی در استان باشد و قصد دارد رویکرد وفاق ملی را دنبال کند و جهت‌گیری‌های مدیران‌اش باید منطبق بر برنامه‌های وفاق ملی باشد اما هر دو سوی جریان‌های اصلاح‌طلب و اصولگرا در کرمان معتقدند که وی هنوز رویکرد خود را در زمینه وفاق ملی مشخص نکرده است. 

تفکیک پست‌‎های سیاسی و فنی

استاندار کرمان از زمان روی کار آمدن تاکید داشت پست‌های سیاسی از فنی تفکیک شوند و نیازی نیست که برای یک دستگاه فنی، نگاه اصلاح‌طلب و یا اصولگرا داشت و در نخستین نشست خبری خود از دخالت نمایندگان مجلس در ابقای مدیران دولت سیزدهم انتقاد داشت و گفت: «علیرغم معرفی گزینه‌های متعدد برای تعدادی از دستگاه‌های اجرایی در تعامل با وزارتخانه‌ها؛ متاسفانه این موضوع (تلاش نمایندگان) بعضاً باعث تاخیر در تحرک‌بخشی و توسعه استان شده است.» هرچند که خودش در یکی از نخستین انتخاب‌های خود به دلیل ابقای مدیرِ دولت سیزدهم با انتقادات فراوانی روبه‌رو شد.

طالبی در یکی از نخستین انتخاب‌ها، رحمان جلالی را که معاون سیاسی، امنیتی و انتظامی استانداری کرمان در دولت رئیسی بود، به سمت سرپرست معاونت امنیتی و انتظامی کرمان منصوب کرد و در توضیح این انتصاب با گلایه از نقدهایی که به دخالت امام جمعه کرمان در این تصمیم اشاره می‌کرد، وی را مسلط‌ترین و بهترین فرد در حوزه امنیتی برای کرمان دانست. هرچند که او معاون سیاسی و امنیتی خود را یک اصلاح‌طلب (ابوذر عطاپور) انتخاب کرد اما این اقدام طالبی نتوانست حاشیه‌های پیرامون جلالی را کمرنگ کند. 

تاکید او بر نظارت بر تمامی انتصاب‌ها در استان کرمان نیز در این مدت به شدت مورد توجه قرار گرفته است. او به فرمانداران خود تاکید کرده که هیچ مدیر شهرستانی [حتی غیرمرتبط با حوزه فرمانداران] بدون موافقت آنها نباید انتخاب شوند و نسبت به انتصابات در دیگر بخش‌های دولت بدون هماهنگی و موافقت استانداری هم نقدهای جدی دارد.

وی هفته گذشته دراین‌باره گفته بود: «تاکنون مدیری بدون هماهنگی و اخذ موافقت استانداری در بخش دولت به‌غیراز دو ابقا منصوب نشده است و با هر دو ابقا هم مخالفت کردم و یکی از آن مدیران بر اساس پیشنهاد استانداری تغییر کرد و تغییر مدیر دیگر هم در دستور کار استان است.» همین موضوع شخصیتِ سیاسی طالبی را به چهره‌ای بدل کرده که در تلاش است به هر قیمت تسلطش بر تصمیم‎گیری‎های استان را حقنه کند؛ تا جایی که به نظر می‎رسد قصدش این است که در دیگر بخش‌های دولتی نیز دخالت و نفوذ داشته باشد. 

مشاور نسل z و انتصابات زنان 

تاکید او به حضور کارشناسان، مشاوران، جوانان و رویکردش به زنان نیز در این مدت مورد توجه جریان‌های سیاسی در کرمان قرار گرفته است، او یک دانش‌آموز کلاس یازدهم را به سمت مشاور نسل Z معرفی کرده تا انتقال‌دهنده صدای این نسل به استاندار باشد. بعلاوه در تمامی حوزه‌‌های مدیریتی از جمله معاون، مدیرکل، فرماندار و مشاور از زنان استفاده کرده است و 11 حکم را برای زنان صادر کرده است؛

از جمله زهرا موسی‌پور، مشاور در امور اجتماعی استانداری کرمان، روح‌بخش بیگ‌زاده را به عنوان سرپرست فرمانداری جیرفت، مژگان تاج‌الدینی سرپرست فرمانداری بافت، مرضیه مهدوی‌کمال‌آبادی سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری کرمان، ندا نظامی مدیرکل امور بانوان استانداری کرمان، نرجس بهرآسمانی مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد، بازرسی، امور حقوقی و ارتباطات مردمی استانداری کرمان، مرضیه دانایی دستیار استاندار در حوزه فناوری و نوآوری، زهره خدادادی سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و هماهنگی امور عمرانی فرمانداری فاریاب، فاطمه شمسی‌نژاد سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و هماهنگی امور عمرانی فرمانداری راور، زهرا فرنود سرپرست بخشداری مرکزی فهرج و آزاده تاج‌الدینی مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمان. 

کشمکش‌های سیاسی در مدت زمان روی کار آمدن طالبی باعث شده است تا نگاه به عملکرد اجرایی وی، با وجود آنکه با واکنش مثبت فعالان سیاسی روبه‌رو بوده است کمتر زیر ذره‌بین برود، اما باید دید استاندار کرمان که این روزها در معرض فشار جریان‌های سیاسی در انتخاب‌های خود روبه‌رو است و در کلام خود سعی می‌کند قدرتِ مدیریتِ خود را به رخ همگان بکشد، اما در ادامه باید دید وی به خواسته‌های جریان‌های مختلف سیاسی نیز پاسخ خواهد داد و یا با پشت کردن به درخواست‌ها، شکاف بین خود و جریان‌های سیاسی منتقد را عمیق‌تر خواهد کرد.

در همین راستا و در گفتگو با محمدمهدی عرب‌نژاد فعال سیاسی اصلاح‌‌طلب در استان کرمان و احمدعلی مقدم دبیر حزب موتلفه استان کرمان به بررسی بیشتر این موضوع پرداختیم.

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه سیاست
پربازدیدترین
آخرین اخبار