| کد مطلب: ۳۶۷۵۷

احمدعلی مقدم دبیر حزب موتلفه استان کرمان: استاندار حق وزرا را در انتصابات نادیده می‏‌گیرد

از زمان روی کار آمدن استاندار جدید کرمان مدت کمی می‌گذرد، و در این مدت بیشتر برنامه‌های ایشان پیرامون تغییرات مدیریتی بوده است.

احمدعلی مقدم دبیر حزب موتلفه استان کرمان: استاندار حق وزرا را در انتصابات نادیده می‏‌گیرد

احمدعلی مقدم، دبیر حزب موتلفه استان کرمان در گفت‌وگو با هم‌میهن با اشاره به انتصابات استاندار جدید کرمان، پیشنهاد می‌کند که محمدمهدی طالبی یک شورای مشورتی داشته باشد و معتقد است که وی در برخی از حوزه‌های اختیارات فراتر از عرف مرسوم عمل کرده و با مخالفت در برخی از انتصابات استانی در دیگر حوزه‌ها حق وزرا در انتصابات را نادیده گرفته است. 

‌عملکرد استاندار جدید کرمان را از زمان انتصاب ایشان به این سمت چگونه ارزیابی می‌کنید؟

از زمان روی کار آمدن استاندار جدید کرمان مدت کمی می‌گذرد، و در این مدت بیشتر برنامه‌های ایشان پیرامون تغییرات مدیریتی بوده است. کاری به گرایش سیاسی افرادی که توسط ایشان تغییر کرده‌اند ندارم، اما با توجه به اینکه اصلاح‌طلب هستند، طبیعتاً تغییرات را نیز با گرایش خود انجام داده‌اند. در زمینه اجرایی، برنامه‌ها و اهدافی که دارند مثبت است، یعنی اگر بتوانند در زمینه اجرایی، با همکارانی که منصوب کرده‌اند کار کنند، امیدآفرین است. استاندار در حال حاضر بیشتر در موضوع سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه برای پروژه‌های عمرانی کار می‌کند و در این مدت تقریباً به تمام شهرهای استان سفر داشته‌ و استاندار فعالی است. در مجموع الان نمی‌شود ارزیابی جامعی از عملکرد ایشان داشت و باید زمان بیشتری از فعالیت ایشان در استان بگذرد.

‌با توجه به اینکه استاندار کرمان گرایش اصلاح‌طلبی دارند، انتخاب مدیرانی با همین گرایش را امری طبیعی می‌دانید، آیا ایشان به مسئله وفاق ملی در انتصابات با توجه به آنچه که گفتمان دولت چهاردهم است عمل کرده‌اند؟ 

در مجموع اینکه منظور دولت چهاردهم از وفاق ملی چیست در نهایت مشخص نشده است و از خود رئیس‌جمهور آقای پزشکیان می‌خواهیم که وفاق را تعریف کنند؛ کاری که تاکنون انجام نداده‌اند و اگر تعریفی هم بوده، تعریف جامع و روشنی نبوده است. حتی تمامی وزرای رئیس‌جمهور، مدیران و مسئولین آقای پزشکیان نیز وفاق را تعریف نکردند. تیم دولت چهاردهم باید منظور صریحی از وفاق ملی را تبیین کنند تا براساس آن بتوانیم رویکردها و مواضع مدیران در استان را تحلیل و بررسی کنیم.

در ملاقاتی که با آقای استاندار داشتم نیز به همین نکته اشاره کردم که شما مدیر خوبی هستید اما به عنوان استاندار نمونه کشوری وفاق را تعریف کنید. با توجه به اینکه تعریفی از کلمه وفاق از این آقایان نداریم، ایشان نیز سکوت کردند و پاسخی ندادند، در نتیجه نمی‌توان اظهارنظر درباره اینکه آیا استاندار در راستای وفاق ملی حرکت کرده‌اند یا نه، ارائه داد چراکه خود ایشان نیز تعریفی نداشتند.

اینگونه می‌گویند که دیدگاه ایشان درباره وفاق این است که اقلیت‌ها و قومیت‌های مختلف را بر سر کار آورده و از زنان نیز در کابینه استانی خود استفاده کرده است تا بگوید که وفاق در حال اجرا است. اما اگر می‌خواهد که با تمام احزاب، گروه‌ها و تشکل‌ها وفاق داشته باشد باید تعریفی از آن داشته باشد تا براساس آن بگوییم که آیا ایشان در چارچوب وفاق حرکت کرده است یا خیر.

‌در نتیجه آقای طالبی هیچ ادعایی مبنی بر اینکه وفاق در استان کرمان اجرایی می‌شود نداشته‌اند؟ 

اصلاً. 

‌با روی کار آمدن استاندار جدید فضای سیاسی استان کرمان چه میزان تغییر کرده است؟ 

فعلاً شاهد حرکات سیاسی و یا عکس‌العمل سیاسی که بخواهد در جامعه کرمان دیده شود نبودیم. اما با توجه به انتصاباتی که آقای استاندار انجام داده‎‌اند، طبیعتاً ممکن است که جناح مقابل را به این قضایا حساس کنند. به اعتقاد من هر استانداری با هر گرایش سیاسی که روی کار می‌آید این اختیار را دارد که انتخاب‌های خود را داشته باشد که می‌تواند از هر گروه سیاسی باشد و نمی‌شود ایرادی گرفت، کما اینکه تقریباً تمام انتخاب‌های آقای استاندار در جهت گرایش سیاسی اصلاح‌طلب بوده است.

‌ایشان فرماندار کرمان را در حالی تغییر دادند که توسط چهار استاندار قبلی ابقا شده بود. علت این تغییر چه بود و آیا این تغییر که واکنش‌های زیادی نیز در میان کرمانی‌ها داشته را عملکرد درستی ارزیابی می‌کنید؟ 

استاندار در اعمال تغییرات اختیار تام دارند و فرماندار قبلی کرمان، هم در زمان آقای رئیسی و هم در زمان آقای روحانی فرماندار بودند و از فرمانداری که سال‌های زیادی مانده‌اند این انتظار می‌رود که در تفکر جدید یک تجدیدنظری داشته باشد و استاندار نیز همین کار را انجام داده است. ما در اصل تغییر فرماندار کرمان هیچ حرفی نداریم، اما اینکه چه کسی در این سمت قرار گیرند جای بحث است که در حال حاضر آقای سنجری است که از نیروهای قدیمی وزارت کشور است و سوابق زیادی نیز در بخشداری‌ها و فرمانداری‌ها داشته‌اند. 

‌آیا فکر می‌کنید در تصمیم‌گیری‌های استاندار چه در انتصاب‌ها و چه در عملکرد اجرایی و عمرانی دخالت می‌شود و یا اینکه به صورت مستقل عمل می‌کنند و تنها از افراد مشورت می‌گیرند؟ 

فکر می‌کنم لازم است که استاندار یک شورای مشورتی داشته باشد؛ همانند آنچه که در دولت آقای پزشکیان برای انتخاب کابینه انجام داد؛ با این روش عملکرد خودشان را ارتقاء خواهند داد. در نخستین اظهارنظرهای خود گفتند هر کسی را که منصوب می‌کنم، به شدت از آن فرد حمایت می‌کنم و پشتیبان وی خواهم بود، اما سوال اینجاست که این پشتیبانی تا چه اندازه خواهد بود؟ آیا پشتیبانی در این حد است که اگر اشکالی دیدیم، حق اظهارنظر داریم؟ و معنای این حرف ایشان روشن نیست.

اما اخیراً صحبتی داشتند که جالب بود، معمولاً زمانی که مدیران استانی می‌خواهند عوض شوند، اینگونه بود که نظر استاندار را می‌گرفتند و پاسخ آنها تنها به عنوان یک نظر مطرح بوده است، نه اینکه استاندار بخواهد نظر خودش را تحمیل کند، ولی ایشان گفتند هیچ مدیری بدون نظر من تغییر نمی‌کند و این صحبت نشان می‌دهد که حق وزرا را نادیده می‌گیرند چراکه این وزیر است که باید مدیران را تعیین کند. سیستمی که قبلاً برای انتصاب‌ها پیاده می‌شد بدین صورت بود اما استاندار گفتند که تنها نظر خودم باید مطرح باشد و بدون نظر من هیچ‌کس حق ندارد مدیری را تغییر دهد.

‌آقای طالبی را استانداری سیاسی می‌دانید یا اجرایی؟ 

همه ما دلسوز نظام و انقلاب هستیم و تلاش همه ما این است که اگر کاری انجام می‌شود برای مردم و در راستای حل مشکلات آن‌ها باشد، اگر در این جهت کار می‌شود نباید وارد سیاسی‌کاری شد که البته ایشان می‌گوید تنها چیزی که برای من مطرح نیست مسئله سیاسی است. اما انتصاب‌های ایشان چنین چیزی را نشان نمی‌دهد. کرمان یک استان سیاسی است و بسیاری از سران اصلاح‌طلب و اصولگرا کرمانی هستند و باید مراقبت شود که اولاً جناح‌های سیاسی به گونه‌ای حرکت کنند که در راستای وفاق و به نفع استان کرمان باشد.

تاکنون ندیده‌ام که گروه‌های سیاسی استان را دور هم جمع کرده باشند، تنها با تعداد محدودی از فعالان و جریان‌های سیاسی صحبت کردند و نقطه نظرات‌شان را گرفتند. الان مشاوره‌هایی که انتخاب می‌کنند نیز بیشتر گرایش سیاسی اصلاح‌طلبی دارند و حتی در سطح مشاوران هم از جریان‌های سیاسی مختلف استفاده نکرده‌اند و اینگونه عمل نکردند که یک شورای مشورتی از جریان‌های سیاسی مختلف تشکیل دهند و براساس نظرات آن‌ها کار کنند و تصمیم بگیرند.

حداقل انتظار این است که یک‌بار جریان‌های سیاسی دیگر را نیز صدا کنند و از آن‌ها مشورت بگیرند و یا بخواهد که عملکرد وی را ارزیابی کنند و از نظرات مثبت استفاده کنند. هنوز چنین رویکردی را از ایشان ندیده‌ایم، هرچند که تازه بر سر کار آمده‌اند و چنین توقعی در این بازه زمانی شاید اندکی بجا نباشد. اما باید در این جهت حرکت کنند تا موفق باشند. در هر صورت آقای طالبی بالاترین مقام اجرائی در استان کرمان هستند و در صورت اعلام نیاز آمادگی کمک به ایشان در جهت پیشرفت و توسعه استان را داریم.

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه سیاست
پربازدیدترین
آخرین اخبار