کرباسچی: هاشمی نماد شهادتطلبی در دیپلماسی بود؛ حاضر شد برای نجات مردم، آتشبس را بپذیرد، محاکمه و حتی اعدام شود
غلامحسین کرباسچی، فعال سیاسی میانهرو، با اشاره به آغاز مذاکرات ایران و آمریکا از روز شنبه در عمان گفت: تیم مذاکرهکننده باید تهور و شجاعت لازم را داشته باشند و در عرصهی دیپلماسی شهادتطلبانه وارد شوند و از زخم زبان عدهای واهمه نداشته باشند.

به گزارش هم میهن آنلاین به نقل از انصاف نیوز، غلامحسین کرباسچی فعال سیاسی در رابطه با مذاکرات پیش رو اظهار داشت: گروه مذاکرهکننده تجربهی بسیاری در زمینهی مذاکرات دارند و آقای عراقچی و همکارانش در مذاکرات برجام در کنار آقای ظریف نقشآفرین بودند. اما برای یادآوری چند نکتهای را میتوان مطرح کرد.
او در ادامه گفت: مجموعهی نظام با توجه به شرایط کشور و مشکلاتی که برای مردم ایجاد شد به این نتیجه رسیدند که مذاکرات انجام شود تا از این شرایط عبور کنیم. البته عدهای هم در کشور با توجه به سوءاستفادههایی که از شرایط تحریم میکنند و یا برخی هم که فضای فکری دیگری در زمینهی سیاست خارجی دارند مخالف مذاکره هستند و نمیخواهند این اتفاق رخ دهد. یکی از مسائل مهم در این فرصت مغتنم در عرصه دیپلماسی نحوهی مواجهه با این افراد است.
ایشان افزودند : تیم مذاکرهکننده باید تهور و شجاعت لازم را داشته باشند و در عرصهی دیپلماسی شهادتطلبانه وارد شوند و از زخم زبان عدهای در توییتر و نطقهای پیش از دستور مجلس و تبلیغات و… واهمه نداشته باشند.
کرباسچی با بیان اینکه سمبل حرکت شهادتطلبانه در عرصهی دیپلماسی و سیاسی مرحوم آقای هاشمی است، گفت: او در زمانی که جنگ به بنبست رسیده بود و لازم بود که مردم را از آن شرایط عبور داد رسماً اعلام کرد که حاضر است مسئولیت آتشبس را بر عهده بگیرد و محاکمه و اعدام شود. این نگاه چه در آن مقطع و چه در تاریخ کشور موضوع بسیار مهمی بود.
او ادامه داد: اگر باور دارند که برای عبور از بنبست فعلی باید مذاکرات صورت بگیرد لازم است که با بی باکی و شجاعت وارد شوند و از اینکه کیهان چیزی بنویسد یا دیگری در مجلس و توییتر حرفی بزند نترسند.
کرباسچی نکتهی حائز اهمیت دیگر را زمان دانست و گفت: تیم مذاکرهکننده باید توجه کند که باقی ماندن تحریمها مشکلات جدی برای مردم ایجاد میکند، سفرهها کوچک شده و با فقدان امکانات درمانی و دارو بیماران دچار مشکل میشوند و در کل زندگیها تحت تاثیر آن قرار دارد.
او ادامه داد: سالهاست گفته شده مذاکرات آری یا خیر؟! برجام آری یا خیر؟! حالا هم که میگوییم مذاکرهی مستقیم یا غیرمستقیم؟! اما هیچوقت به این فکر نمیکنیم که در همین تاخیر در تصمیمگیری برای حل مسائل مربوط به دیپلماسی چقدر به مردم فشار وارد میشود و آنها اعتمادشان را به مسئولان نظام از دست میدهند و حتی میتواند در اعتقادات مردم هم اثرات سوئی داشته باشد.
کرباسچی در پایان خطاب به تیم مذاکرهکننده و دیگر تصمیمگیران گفت: باید توجه کنند که وضعیت مانند دوران آقای جلیلی که نتیجهی هر دور مذاکرات تعیین وقت برای مذاکرات بعدی بود نشود. لازم است که در هر جلسهی مذاکرات به نتیجهای برسند و مسئله را به سمت حل و فصل آن ببرند.