| کد مطلب: ۳۲۷۵۷

دچار فرسایش تمدنی شده‌ایم

ما در چند دهه اخیر، دچار فرسایش تمدنی شده‌ایم، یعنی از بخشی از بحران‌ها فراتر رفته‌ایم.

دچار فرسایش تمدنی شده‌ایم

ابوالفضل دلاوری، استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی در نشست سالانه انجمن علوم سیاسی گفت: «ما در چند دهه اخیر، دچار فرسایش تمدنی شده‌ایم، یعنی از بخشی از بحران‌ها فراتر رفته‌ایم. ما در دوره مدرن موسوم به این بوده‌ایم که سه لایه تمدنی در زیست جهان‌مان داریم که اینها می‌توانند یکدیگر را تقویت کنند. در یکی دو سده اخیر که ما وارد لایه سوم و به تعبیری دوره مدرن شده‌ایم، همیشه ناسازه وجود داشته ولی این چرخ‌دنده از هم در نرفته بود و سرجای خودش بود.»

او همچنین گفت: «همچنان بر طبل تنازع کوبیده می‌شود و به همین خاطر هر سه لایه تمدنی ما عملاً به وجه‌المنازعه یک نظام‌حکمرانی تنازعی که تنها دغدغه دشمن‌سازی و حذف را دارد، تبدیل شده است. به لحاظ اقتصادی نیز تنها دغدغه بهره‌برداری از منابع موجود را دارد، نه تولید ثروت. یعنی از همه چیز برای بازتولید خود استفاده می‌کند‌ و بر این اساس هم خود را تخریب می‌کند و هم جهان را. بخش بزرگی از بحران‌های جهان، ناشی از این رفتار ما و حکمرانی تنازعی و تخریب‌گر ماست.» او ادامه داد: «حتی تحرکات ما در عرصه سیاست خارجی و اقتصاد داخلی، در نتیجه همین حکمرانی تنازعی بی‌حاصل مانده‌اند.

اکنون ما نیازمند اصلاحات چندگانه همزمان هستیم که کار هر کسی نیست. این نظام هنوز دو مشکل دارد؛ اول اینکه زمان را از دست داده و دوم اینکه دچار وابستگی به مسیر شده است. باید یک فرد جدی برای این کار وارد شود، نه کسی که می‌خواهد کشور را به شکل یک شرکت سهامی اداره کند. لذا به یک دولت قدرتمند نیاز داریم. اکنون باید شجاعانه مسائل را فریاد بزنیم. به این شکل کج‌دار و مریز نمی‌توان بحران‌ها را حل کرد. ترامپ اکنون یک فرصت برای ما محسوب می‌شود، اما ظاهراً قرار است آن را هم به خاطر نزاع‌های بین خودمان کنار بگذاریم.» 

دیدگاه

ویژه سیاست
پربازدیدترین
آخرین اخبار