| کد مطلب: ۳۱۰۹۴

بر سر موقعیت‌ها و مسئولیت‌ها نباید با یکدیگر نزاع کنیم

پزشکیان با انتقاد از تعصبات قومی و نژادی در جامعه ادامه داد: «ما نباید بر اساس قومیت یا زبان درباره افراد قضاوت کنیم. اینکه کسی چون آذری است فکر کند برتر است، یا دیگری چون بلوچ است تصور کند پایین‌تر است، نگاهی اشتباه و دور از عدالت است.

بر سر موقعیت‌ها و مسئولیت‌ها نباید با یکدیگر نزاع کنیم

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری در همایش وفاق ملی که روز پنجشنبه در کتابخانه ملی برگزار شد گفت: «بر اساس باور قلبی‌ام، حق و عدالت از جایگاهی مطلق برخوردارند و سایر مسائل پیرامون این دو اصل بنیادین شکل می‌گیرند. گستره‌ای که در آن زندگی می‌کنیم کشور عزیزمان، ایران است و برای تحقق حق و عدالت در جامعه، باید شاخص‌هایی دقیق و شفاف وجود داشته باشد.»

پزشکیان با انتقاد از تعصبات قومی و نژادی در جامعه ادامه داد: «ما نباید بر اساس قومیت یا زبان درباره افراد قضاوت کنیم. اینکه کسی چون آذری است فکر کند برتر است، یا دیگری چون بلوچ است تصور کند پایین‌تر است، نگاهی اشتباه و دور از عدالت است. معیار، دانش، تقوا و صلاحیت است، نه تعلقات قومی و زبانی. برتری در جامعه باید براساس معیارهای قابل سنجش و عادلانه باشد.»

پزشکیان با اشاره به اهمیت وفاق و عدالت در تصمیم‌گیری‌های اجتماعی افزود: «حق و عدالت تنها زمانی محقق می‌شود که براساس شواهد و مستنداتی روشن و قابل‌اندازه‌گیری عمل کنیم. مشکل زمانی آغاز می‌شود که فردی بخواهد صرفاً به‌دلیل جایگاه یا مقام، نظر خود را تحمیل کند. اینکه کسی بخواهد از موقعیت خود برای برتری‌طلبی استفاده کند، ظلمی آشکار است.»

رئیس‌جمهور با تأکید بر مسئولیت سنگین حاکمان در برابر مردم ادامه داد: «رأی مردم و مسئولیتی که بر دوش ما گذاشته شده، فرصتی برای خدمت است، نه برتری. هر یک از شما می‌توانستید در جایگاه من قرار بگیرید. تصور اینکه اکنون به مقامی رسیده‌ام و فردی خاص شده‌ام، آغاز سقوط و انحراف از مسیر است. وظیفه ما این است که با هم‌افزایی و همکاری کسانی که دانش و توانایی دارند، کشور عزیزمان ایران را به جایگاهی که شایسته آن است، برسانیم.»

رئیس‌جمهور با اشاره به لزوم دوری از اختلافات بر سر پست‌ها و جایگاه‌ها اظهار داشت: «سر موقعیت‌ها و مسئولیت‌ها نباید با یکدیگر نزاع کنیم. این شایسته ایران و مردم ما نیست. وقتی به کشورهای همسایه نگاه می‌کنیم که به پیشرفت رسیده‌اند و ما هنوز در این نقطه هستیم، باید از خود بپرسیم آیا این جایگاه، درخور ایران ماست؟ هرگز نمی‌پذیرم که ما از آن‌ها کمتر باشیم. آنچه که به آن باور دارم، تلاش برای بی‌نقص عمل کردن در هر پست و مسئولیتی است که برعهده می‌گیریم. هرکس باید در شغل و جایگاه خود تا حد امکان بهتر و کامل‌تر عمل کند.»

رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به اهمیت توانمندسازی نخبگان و جوانان گفت: «وظیفه ما این است که راه را برای جوانان، نخبگان، و همه اقوام ایرانی از بلوچ، عرب، کرد، ترک، فارس، گیلک و دیگر اقوام باز کنیم. پیشرفت کشور تنها زمانی ممکن است که این عزیزان آزادانه بتوانند در عرصه‌های مختلف حضور یابند و پیشتاز شوند. نباید مسائل قومی یا گروهی مانع از همکاری و حرکت به سوی پیشرفت شود.

این نگاه محدود، به جای رشد، تنها ما را از اهداف‌مان دور خواهد کرد.» رئیس‌جمهور با تأکید بر لزوم بهره‌گیری از کارشناسان خبره در تمامی حوزه‌ها اظهار داشت: «بارها گفته‌ام، هیچ‌کس هنگام بیماری به دنبال جناح، حزب یا گروه خاص نمی‌گردد. همه به دنبال پزشک حاذقی هستند که بتواند مشکل‌شان را حل کند. در سایر حوزه‌ها، از اقتصاد و صنعت گرفته تا کشاورزی و هنر، همین اصل باید رعایت شود. اگر در هر زمینه‌ای دنبال افراد متخصص باشیم، مشکلات کشور سریع‌تر و بهتر حل خواهد شد.»

رئیس‌جمهور با تأکید بر اتحاد و همبستگی ملی ادامه داد: اگر این مفاهیم را در جامعه درک کنیم و به جای اختلافات جناحی و گروهی به تخصص و شایستگی اولویت دهیم، می‌توانیم به عنوان یک امت متحد عمل کنیم. دعواهای بی‌حاصل نباید ما را از هدف بزرگ‌تر که همان پیشرفت کشور است، دور کند. شایسته‌سالاری و اتحاد، کلید عبور از چالش‌ها و مشکلات است.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اهمیت وفاق و همبستگی در جامعه اظهار داشت: وفاق میان مردم باید ما را به وحدت و انسجام واقعی برساند. خداوند در قرآن می‌فرماید: کان الناس امة واحدة؛ انسان‌ها در ابتدا یک امت واحد بودند. خدا پیامبران را فرستاد و کتاب‌هایی به آن‌ها عطا کرد تا در اختلافاتی که به دلیل هوای نفس و زیاده‌طلبی به وجود آمده، حکم کنند و انسان‌ها را به مسیر عدالت بازگردانند. پیامبران آمده‌اند تا حق و حقوق دیگران ضایع نشود و جامعه‌ای عادلانه شکل گیرد.

دیدگاه

ویژه سیاست
پربازدیدترین
آخرین اخبار