| کد مطلب: ۲۴۹۹۴
استاندار جدید به شرط همراهی دولت و نخبگانِ استان موفق خواهد شد

حمیدرضا پشنگ نماینده سابق خاش در مجلس:

استاندار جدید به شرط همراهی دولت و نخبگانِ استان موفق خواهد شد

حمیدرضا پشنگ، نماینده خاش و میرجاوه در مجالس هفتم و هشتم در گفت‌وگو با هم‌میهن درباره انتخاب استاندار اهل سنت و بلوچ در این استان، چالش‌های پیش روی او، ارزیابی این انتخاب و مواردی که می‌تواند به موفقیت این انتخاب منجر شود، توضیحاتی داده است.

حمیدرضا پشنگ، نماینده خاش و میرجاوه در مجالس هفتم و هشتم در گفت‌وگو با هم‌میهن درباره انتخاب استاندار اهل سنت و بلوچ در این استان، چالش‌های پیش روی او، ارزیابی این انتخاب و مواردی که می‌تواند به موفقیت این انتخاب منجر شود، توضیحاتی داده است که در ادامه می‌خوانید.

*‌نظر شما درباره انتخاب استاندار اهل سنت و بلوچ در استان سیستان و بلوچستان چیست؟

با توجه به شرایطی که اقوام مختلف در استان سیستان و بلوچستان دارند، مرزی بودن استان و شرایطی که در آن وجود دارد، این اقدام که در راستای همبستگی و وفاق ملی انجام شده، بسیار بجا، درست و به‌موقع بوده است. این مسئله و تفکری که در دولت آقای پزشکیان حاکم است، جای تقدیر و تشکر دارد. یقیناً این انتصابات و همراهی‌ها و در نظر گرفتن شرایط مساوی برای همه اقوام، کار بسیار درستی است که همبستگی ملی را تقویت می‌کند و تقریباً برای اینکه استان‌های مرزی هدف مشترک دشمنان ایران اسلامی هستند، اقداماتی از این دست آنها را نیز از مقاصدی که دارند باز می‌دارد و شیطنت‌های آنها در این استان‌ها متوقف خواهد شد.

موضوع دیگری که باید به آن اشاره کرد، این است که افراد بومی برای توسعه استان خود تلاش بیشتری می‌کنند و برای مسائل و مشکلاتی که در استان وجود داشته هم اشراف بیشتری دارند و در نتیجه بهتر و سریع‌تر می‌توانند چاره‌یابی کنند. ما برای آقای بیجار، استاندار جدید آرزوی توفیق داریم و امیدوارم فرصتی که دولت و نظام در اختیار قوم بلوچ قرار داده است، به نحو احسنت استفاده شود و با دیدی باز و توسعه‌یافته و با در نظر گرفتن تمامی شرایط به‌ویژه در اولویت اول منافع ملی و در ادامه منافع استانی کاری انجام شود که همراهی و همدلی تقویت شود و در سیستان و بلوچستان اعتمادسازی کند. 

*‌در چه صورت این انتخاب متفاوت در استان سیستان و بلوچستان با توجه به شرایط خاص فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در این استان به موفقیت خواهد رسید؟

مشکلی که در سیستان و بلوچستان وجود دارد، همیشه دو قوم برادر با همدیگر همزیستی مسالمت‌آمیزی داشتند اما متاسفانه با یکسری اقدامات غیرکارشناسی فاصله‌هایی ایجاد شده و امیدوارم به‌ویژه این جنبه در استان تقویت شود و با اعتمادسازی‌ای که می‌شود، علاوه بر همبستگی ملی در مقیاس کوچکتر اتحاد و انسجام لازم تقویت شود و حق و حقوق برادران سیستانی و بلوچ‌ها در اولویت قرار گیرد و استاندار جدید بتواند آنها را در عمل تقویت کند.

آقای بیجار باید این حُسن‌ظن و اعتمادی که دولت چهاردهم به ایشان داشته را با کار کارشناسی و استفاده از تمام ظرفیت‌های استان پاسخ محکم دهد و تلاش کند برخی از شکاف‌هایی که ناخواسته بر استان سیستان و بلوچستان تحمیل شده است را برطرف کند.

من از شخصیت آقای بیجار شناحت کاملی دارم و زمانی که در مجلس بودم ایشان در فرمانداری خاش بودند و از نظر شخصیتی و کاری ایمان دارم فرد موفقی هستند و امیدوارم همه گروه‌هایی که در استان نقشی دارند به‌ویژه نخبگان و روحانیون دست همکاری به سمت آقای بیجار دراز کنند و منجر به عملکرد عالی ایشان با توجه به اعتمادی که از سوی دولت شده، شوند. 

‌با توجه به چالش‌های ویژه‌ای که استان سیستان و بلوچستان دارد، این انتخاب را درست می‌دانید و آیاصرف اینکه یک استاندار سنی و بلوچ انتخاب شده است، فکر می‌کنید این قدرت وجود دارد  بتوانند چالش‌های مهم و اصلی استان را در تعامل با دولت مرکزی حل و فصل کنند و از آنها بکاهند؟

عموم مردم سیستانی و بلوچ همه برادر و برابر هستند اما مشکلی که وجود دارد در موضوع سیاسیون است. چالش‌های عمده استان به گونه‌ای است که حاکمیت باید اختیارات تام به استاندار دهد چراکه برخی از مسائل در کشور ما اینگونه نیست که به شخص رئیس‌جمهور ربطی داشته باشد و یا استاندار به تنهایی بتواند کاری انجام دهد و شرایط را به یکباره حل و فصل کند؛ خیلی از مسائل از اختیارات استاندار خارج است و باید با یک تبعیض مثبت و در نظر گرفتن اقداماتی از طرف دولت کمک شود تا استاندار آنها را پیش ببرد.

دولت چهاردهم هم باید حمایت کند و اگر قرار باشد بحث‌هایی که در کشور ما معمول است به شکل خاصی عمل شود، نه آقای بیجار و نه دولت موفق نخواهند بود. چالش‌های عمده‌ای که وجود دارد بحث اقتصاد و توسعه‌نیافتگی استان است که نیازمند عزم ملی است و نه‌تنها عزم استانی، بلکه با به‌کارگیری یک استاندار بلوچ مرتفع نمی‌شود.

باید موضوع توسعه استان و هماهنگی‌هایی که باید از دولت صورت بگیرد توجه شود و در صورت ایجاد این هماهنگی‌ها استاندار موفق خواهد شد. اگر نخبه‌ها و دست‌اندرکارانی که در اداره امور استان نقشی دارند حمایت کنند و به گونه‌ای نباشد که بعد از مدتی بگوییم این هم از استاندار بومی! قطعاً امکان حل چالش‌ها وجود خواهد داشت. وگرنه آقای بیجار نیز یک نفر است و معادلات زیادی در استان وجود دارد که باید حل شود و تنها یک نفر نمی‌تواند مشکل‌گشای این معادلات باشد.

‌*این انتخاب گفته می‌شود در راستای گفتمان وفاقی است که در دولت چهاردهم در پیش گرفته شده است، آیا این اقدام منجر به وفاق در درون استان سیستان و بلوچستان خواهد شد؟ 

یقیناً اگر با درایتی که از آقای بیجار سراغ داریم و با همراهی و همدلی مردم و اینکه انتظارات بیش از حد و خارج از توان از استاندار را نداشته باشیم، موفق خواهند شد. نکته‌ای که خیلی مهم است، همدلی و همراهی شورای تامین استان است که زیرمجموعه استانداری هستند.

آقای استاندار رئیس شورای تامین است و اگر بتوانند این تعامل را اول در بخش دستگاه‌های اجرایی و همراهی به‌ویژه قوه قضائیه، قرارگاه جنوب شرق و سایر اعضای شورای تامین را داشته باشد و شرایط این استان را رصد کنند، اولویت‌ها را مشخص کنند و در ادامه با همدلی و همراهی موضوعات را حل و فصل کنند، مشکلات این استان حل خواهد شد. اما اگر خیلی از جریاناتی که به امورات مردم وابسته است در نظر گرفته نشود، و مثل آقای روحانی بگویند من صبح جمعه متوجه شدم، مشکلات حل نخواهد شد.

دیدگاه

ویژه سیاست
سرمقاله
پربازدیدترین
آخرین اخبار