بیانیه مجمع عمومی حزب اتحاد ملت
نهمین مجمع عمومی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی با حضور نمایندگان شعب حزب در استانها و ارکان مرکزی در دو جلسه برگزار شد. در پایان این مجمع بهعنوان جمعبندی تحلیلهای یکسال گذشته و مواضع و رویکردهای آینده حزب که پیش از این نیز در مقاطع و مناسبتهای مختلف اعلام شده است، در قالب قطعنامهای در بخشهای سیاسی، جامعه، اقتصاد و توسعه و محیط زیست در میان گذاشته شد.
در بخشهایی از این بخشنامه آمده است: «توجه و تمرکز اصلی ما بهعنوان بخشی از اصلاحطلبان جامعهمحور در پیگیری اصلاحات یادشده، اتکا به نیروی پایانناپذیر مردم و بهکارگیری ابزار مختلف اعم از توانمندسازی جامعه، گفتوگو با اقشار و طبقات مختلف و حاکمیت، کنشهای ائتلافی و تفاهمآمیز با جریانهای همسو، مقاومت مدنی و هرگونه کنش خشونتپرهیز است. اگرچه از نظر ما پیگیری مطالبات اصلاحی متوقف به پذیرش و همراهی حاکمیت نیست، ولی با توجه به اینکه در افق بلندمدت، همگان و از جمله حاکمان از فواید چنین اصلاحاتی برخوردار میشوند و مقاومت در مقابل آن ممکن است هزینهها و لطمات سنگینی بر کشور، ملت و حکومت تحمیل کند، انتظار عقلایی از حاکمیت جایگزینی عقل به جای وهم در حکمرانی، ترجیح منافع کشور و مردم بر منافع نامشروع باندهای رانتجو و شفافیتگریز و تن دادن به اصلاحات ریشهای اثربخش است. این همراهی هزینهی اصلاح را کاهش و سرعت آن را افزایش میدهد. رفع ستم از شهروندان بیگناه تحت حبس، حصر و فشار، فراهم کردن فضای مناسب برای طرح شفاف و بدون لکنت مطالبات مردمی و پایین آوردن هزینهی انتقادات و اعتراضات و برداشتن گامهای اولیه در مسیر اصلاحات ساختاری اولین نشانه در مسیرخوداصلاحی حکومت است.»
در پایان این قطعنامه آمده است: «حزب اتحادملت معتقد است در این شرایط بحرانی، دلسوزانهترین و کارآمدترین بسته پیشنهادی که صلاح ملک و ملت و حاکمان را دربردارد، عمل به بیانیهی پانزده مادهای جناب آقای سیدمحمد خاتمی در بهمن سال گذشته است. اما از آنجا که امید چندانی به پذیرش این پیشنهادها و خوداصلاحی حاکمیت نمیرود، چاره در رجوع به جامعه و تقویت آن، همافزایی نیروهای آزادیخواه و خشونتپرهیز و استفاده از تمامی ظرفیتهای اجتماعی و مدنی و برداشتن گامهای تدریجی واقعبینانه برای پیشبرد اهداف اصلاحی است که شاکله آن در بیانیه مذکور توسط آقای خاتمی آمده است. ما بر این باوریم که با تداوم سیاستهای فعلی و متاسفأنه لجاجت در پیشبرد آنها توسط اقلیت حاکم، بحرانها تشدید خواهد شد. ما براساس آموزههای دینی و مسئولیت حزبی خود، انذار و نصیحت حاکمان را حق و مسئولیت ذاتی خود میدانیم و آن را حتی اگر بهدلیل خودشیفتگی و ناشنوایی زمامداران کمفایده باشد، فرونخواهیم گذاشت. ما براساس راهبردهای مصوب مجمع عمومی اخیر خود، در راستای سیاست جامعهمحور، گفتوگو و همکاری بیش از پیش با نهادهای مدنی و فعالان سیاسی و اجتماعی را در چارچوب ارزشهای اصلاحی و خشونتپرهیز تقویت خواهیم کرد و معتقدیم با استفاده از ظرفیتهای فراوان جامعهی مدنی، نهایتاً میتوان مسیر ادارهی کشور را براساس توسعه، پاسداشت کرامت و حقوق ملت و در یک کلمه حکمرانی خوب اصلاح کرد. ما برآنیم در شرایطی که اقلیت حاکم هر نوع رویکرد تفاهمی و ائتلافی و حداقلی بهبودخواهانه را به انحای مختلف پس میزند، با بهرهگیری بیش از پیش از گفتمان حقمحور و مطالبهگر و حقوق بشری، آنها را برای پاسخگویی نسبت به پیامدهای سیاستهای خود تحت فشار قرار دهیم و همواره در کنار ملت و مدافع حقوق آنها باقی بمانیم. ما مسئولیت و افتخار خود را ایفای نقش بهعنوان بخشی از سازمان سیاسی جامعهی مدنی ایران میدانیم و در این مسیر با ایمان به قدرت لایزال الهی و با اعتقاد راسخ به شعار «ایران برای همهی ایرانیان» در حد وسع و توان خود برای منافع ملی و تأمین حقوق ملت، به کنشگری فعالانه خود ادامه خواهیم داد.»