دیپلماتها
اتهامزنی فرانسه به ایران
کاترین کولونا دیروز گفت: «پاریس به همراه متحدانش تدابیری را جهت پایان دادن به حملات یمنیها در دریای سرخ اتخاذ خواهند کرد.» به گزارش ایرنا، خبرگزاری رویترز از پاریس گزارش داد، وزیر خارجه فرانسه در جریان دیدار با دیوید کامرون، رئیس دستگاه دیپلماسی انگلیس، مدعی شد: «میدانیم که حوثیها معمولاً از جانب ایران حمایت میشوند.» وی افزود: «در هماهنگی با متحدانمان تدابیری اتخاذ خواهد شد و لازم است که توانمندی عملیاتی خود را در این ناحیه (دریای سرخ) تقویت کنیم تا به این حملات پایان دهیم.» این اظهارات وزیر خارجه فرانسه در حالی مطرح شده است که وزیر دفاع آمریکا بامداد دیروز اعلام کرده بود که یک ائتلاف چندملیتی برای مقابله با عملیات ارتش یمن در دریای سرخ تشکیل شده است. به گفته لوید آستین، علاوه بر آمریکا، انگلیس، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، نروژ، هلند، کانادا، بحرین و سیشل اعضای این ائتلاف هستند و اقدام به گشتزنی مشترک در جنوب دریای سرخ و خلیج عدن میکنند.
آمریکا مسئول وضع فعلی برجام
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران به سازمان ملل متحد، امیرسعید ایروانی، در نشست شورای امنیت سازمان ملل تحت عنوان «عدم اشاعه: اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت (۲۰۱۵)» طی سخنانی گفت: «از زمان نشست قبلی شورا، جمهوری اسلامی ایران بهطور مداوم برای احیای برجام تلاش کرده است. با این وجود، بهرغم حسننیت و تلاش ما، طرفهای دیگر تاکنون هیچگام ملموسی برنداشتهاند.» ایروانی با ذکر این نکته که طرفی که از برجام خارج شد، آمریکاست، نه ایران، خاطرنشان کرد: «برخلاف عواقب غیرقابل برگشت اقدامات غیرقانونی ایالات متحده، همه اقدامات ما به محض برداشته شدن همه تحریمها به شیوهای قابل راستیآزمایی قابل برگشت هستند. بنابراین، مسئولیت وضعیت فعلی برجام بهطور مستقیم و کامل بر عهده ایالات متحده و سپس اتحادیه اروپا(E3) به دلیل موارد متعدد «عدم اجرای قابل توجه» تعهداتشان تحت برجام و همچنین نقض مستمر و سیستماتیک تعهدات حقوقی صریح براساس قطعنامه ۲۲۳۱ است. علاوه بر این، بنبست در مذاکرات وین صرفاً ناشی از فقدان اراده سیاسی از سوی ایالات متحده و E3 است که ناشی از ملاحظات سیاسی داخلی آنهاست.»
دیدار با وزیر خارجه ژاپن
علی باقری، معاون سیاسی وزارت امور خارجه که بهمنظور برگزاری کمیته مشورتی معاونین وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و ژاپن به توکیو سفر کرده، روز گذشته با «کامیکاوا» وزیر امور خارجه این کشور ملاقات کرد. در این دیدار آخرین وضعیت روابط دوجانبه، موضوعات منطقهای و بینالمللی مورد گفتوگو و تبادل نظر قرار گرفت. کامیکاوا ضمن استقبال از سفر وی، بر اهمیت برگزاری نشست معاونین وزرای خارجه به منظور ارتقاء مناسبات دوستانه دو کشور تاکید کرد. باقری در این دیدار خواستار پایان دادن فوری به جنایات جنگی و نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه شد. وزیر خارجه ژاپن نیز بر ضرورت ارسال فوری کمکهای بشردوستانه به غزه تاکید کرد و خوستار همکاری آحاد جامعه بینالمللی برای توقف بحران و جلوگیری از گسترش آن شد.