| کد مطلب: ۳۲۶۲۷

بازنشستگان از آخرین وضعیت معیشت و همسان‌سازی حقوق‌هایشان می‌گویند:وعده‌ها به‌طور کامل عملی نشد

در نشست «عدالت سالمندی با تاکید بر مطالبات بازنشستگان»، تعدادی از بازنشستگان و نویسندگان کارزارهای مختلف درباره مطالبات بازنشستگان و از دغدغه‌های‌شان گفتند.

بازنشستگان از آخرین وضعیت معیشت و همسان‌سازی حقوق‌هایشان می‌گویند:وعده‌ها به‌طور کامل عملی نشد

در نشست «عدالت سالمندی با تاکید بر مطالبات بازنشستگان»، تعدادی از بازنشستگان و نویسندگان کارزارهای مختلف درباره مطالبات بازنشستگان و از دغدغه‌های‌شان گفتند.

 ابوالفضل جانفشان، از کارکنان بازنشسته وزارت جهاد کشاورزی و نویسنده کارزاری درباره بیمه‌های تکمیلی بازنشستگان:

بیمه تکمیلی بازنشستگان از آتیه‌سازان به بیمه ملت تغییر پیدا کرد و ما خواستار پوشش بهتر و تغییر بیمه‌ایم، اما متاسفانه در 11 ماه گذشته شاهد این بوده‌ایم که بیمه پوشش بهتری نداشته است و بازنشستگان گله دارند از اینکه میزانی که بابت بیمه‌ها هزینه کرده‌اند پرداخت نشده است، بسیاری هنوز طلبکارند و در درمانگاه‌ها و... به آنها سرویس مناسب داده نشده است. بازنشستگان آخرین رده مصرف دارو هستند که متاسفانه پوششی که هست، چه از طرف بیمه خدمات درمانی و تامین اجتماعی و چه بیمه‌های تکمیلی فاقد امکانات لازم برای این قشر است. امیدواریم با قرارداد بهتر و پوشش بهتر، بشود رضایت قشر بازنشسته را جلب کرد. 

  کریمی، نویسنده کارزار «مطالبات بازنشستگان وزارت بهداشت»:

وزارت بهداشت و صندوق بازنشستگی بسیار به ما کم‌لطفی کرده است، معوقات 15 درصد ما از تاریخ 15 تیرماه 1400 تاکنون پرداخت نشده است، وام‌های ضروری و ازدواج خیلی به‌هم‌ریخته است، رفاهیات آنچنانی نداریم و حق مناطق جنگی برای ما صادر نشده اما برای عده‌ای که در زمان جنگ اساساً وجود نداشته‌اند و از مادر متولد نشده‌اند، حق مناطق جنگی دریافت می‌کنند. حق سختی کار هم بسیار به‌هم‌ریخته است. همچنین اجرای ماده 85 قانون مدیریت خدمات کشور هم از دیگر مطالبات ماست. 

  علی مرادی، بازنشسته کارگران ایران‌خودرو و نویسنده کارزار «برابری عیدی بازنشستگان و شاغلان»:

عنوان شغلی ما کارگر است اما به‌محض اینکه بازنشسته می‌شویم، عیدی‌مان را کارمندی حساب می‌کنند. در کارزار ما 32 هزار امضاء جمع شده و نامه‌اش به دبیرخانه سازمان تامین اجتماعی رفته ولی هیچ اقدامی برای آن صورت نگرفته است. یکی از اشکالات البته خود ما کارگران هستیم چون مطالبه‌گر نیستیم. الان به هرکسی می‌گویی کارزار را امضاء کن، مثل یک کار سخت با آن برخورد می‌کند. ما متولی‌ای نداریم که به ما بگوید مثلاً نتیجه نامه چه می‌شود. خواسته ما این است که این نامه به سرانجام برسد. 

  آب‌نیکی، نویسنده کارزار همسان‌سازی حقوق بازنشستگان بهزیستی:

در ماه‌های گذشته جدولی منتشر شد که قرار بود همه بازنشستگان از افزایش حقوق بهره‌مند شوند. بحث این است که همسان‌سازی باید شامل همه شود. بحث ما این نیست که چرا به دریافتی معلمان بیشتر از ما اضافه شده است، بحث ما این است که چرا به ما به همان اندازه اضافه نشده است؟ الان یک بازنشسته فیزیوتراپیست در سیستم بهزیستی 17 هزار تومان به حقوقش اضافه شده است و به آدمی مشابه آن با همان سابقه کار در وزارت بهداشت، چهار میلیون اضافه شده است، خب دلیل این تفاوت چیست؟

اگر قرار است همسان‌سازی صورت بگیرد، باید شامل همه گروه‌های جامعه هدف باشد. الان بازنشستگان آموزش‌وپرورش و بهداشت و درمان، وضعیت بهتری دارند اما طبق بررسی‌ها، این افزایش حقوق، شامل 16 وزارتخانه نشده است. بحث این است که باید این موضوع به‌شکل منطقی و اصولی پیگیری شود و دید که صندوق بازنشستگی چه کمکی می‌تواند بکند؟ در مدت سه، چهار ماه که احکام صادر شده، چه اتفاقی افتاده است؟ موضوع بعدی، درمان است که از اولی هم مهمتر است. ماده 85 قانون خدمات کشوری 16 سال است که مسکوت مانده است. دولت موظف است در بحث درمان، بازنشستگان را مثل شاغلان، بیمه تکمیلی کند اما این اتفاق نیفتاده است. 

  رستمی، بازنشسته درباره شفافیت احکام بازنشستگان:

احکام ما مشکلات زیادی دارد. چرا در آنها مانند شاغلان امتیازات مختلف نوشته نشده است؟ بیمه آتیه‌سازان نسبت به بیمه ملت کارایی بیشتری داشت. ازطرف‌دیگر، سازمان تامین اجتماعی در هر شهری یک بیمارستان دارد اما چرا صندوق بازنشستگی کشوری یک بیمارستان ندارد که به داد بازنشستگان برسد؟ چرا پاداشی مشابه شاغلان به ما تعلق نمی‌گیرد؟

ما که هزینه‌های بیشتری در زندگی داریم. بالابردن سقف تعداد افراد در وام‌های ضروری هم مسئله دیگری است؛ هم مبلغ وام کم است، هم دوره انتظار زیاد است. باید دو تا سه سال منتظر پرداخت یک وام ضروری باشیم. اگر بانک صادرات از پس این کار برنمی‌آید، بانک‌های دیگر می‌توانند بیشترین امکانات را به بازنشسته‌ها بدهند. نتیجه صدور احکام بازنشستگان نیمه‌دوم سال 1400 و باقی‌مانده پاداش بازنشستگان سال 1402، به کجا رسید؟

  رزاقی‌فرد، عضو کانون کارکنان بازنشسته تامین اجتماعی:

با وجود همه شعارها درباره تکریم بازنشستگان و پیشکسوتان و تصویب سند ملی سالمندی، هنوز هم آنها  در کف هرم مازلو باقی ‌مانده‌اند و در تامین نیازهای معیشتی - درمانی مشکل دارند. بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی تحمیل شده و باعث شده حقوق همکاران ما با تأخیر پرداخت ‌شود. با وجود اینکه سازمان ما اولین سازمان‌ بیمه‌گر کشوری و دومین سازمان متولی درمان است، خودش از بیمه تکمیلی ناکارآمدی که به آنها تحمیل می‌شود، رنج می‌برد. ازطرف‌دیگر با وجود پرداخت بالا از جیب برای درمان، باز هم باید مبلغ زیادی بابت بیمه تکمیلی پرداخت کنند که خدمات ناقصی دارد. 

  حجتی، از بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی تهران:

مشکلات بازنشستگان کادر درمان، در کنار سختی معیشت درمان هم برای بازنشستگان بسیار مهم است. ما که 30 سال برای بیماران کار کردیم، خودمان مانند باقی مردم باید هزینه کنیم تا بتوانیم درمان شویم. این روند عادلانه نیست. 

  محمدی، نماینده کارزار فرهنگیان:

بازنشستگان یکم مهرماه تا 30 بهمن‌ماه سال 1400، ستم‌دیده‌ترین بازنشستگان بودند. در نیمه‌دوم سال 1400 به ما گفتند که اگر امسال خودتان را بازنشسته کنید، متناسب‌سازی برنامه ششم توسعه و قانون رتبه‌بندی شامل شما هم می‌شود؛ اما نه رتبه‌بندی و نه همسان‌سازی به ما تعلق نگرفت. سه سال تمام پیگیری کردیم، اعتراض کردیم، کتک خوردیم، نیروهای امنیتی ما را دستگیر کردند. توانستیم تجمع‌های بزرگ‌تر جلوی مجلس انجام دهیم و درنهایت بودجه ما را مصوب کردند. این بازنشسته‌‌ها حالا دلخوشند که باتوجه به تصویب بودجه آنها، احکام‌شان قبل از عید صادر شود.

دیدگاه

ویژه جامعه
پربازدیدترین
آخرین اخبار