| کد مطلب: ۳۰۴۷۶

مسعود پزشکیان در نشست نهضت توسعه عدالت در فضای آموزشی:خودم در میدان حاضر می‌شوم

رئیس‌جمهور دولت چهاردهم در نشست «نهضت توسعه عدالت در فضای آموزشی با مشارکت مردم» گفت: آموزش و پرورش نیازمند تحولی اساسی است. باید مدارس، روش‌های آموزشی و زیرساخت‌ها را به‌گونه‌ای تغییر دهیم که دانش‌آموزان به انسان‌هایی خلاق، مستقل و پایبند تبدیل شوند. قول می‌دهم که در این مسیر، نه‌تنها نظارت کنم، بلکه خودم نیز در میدان حاضر شوم.

مسعود پزشکیان در نشست نهضت توسعه عدالت در فضای آموزشی:خودم در میدان حاضر می‌شوم

دومین سفر مسعود پزشکیان در کسوت رئیس‌جمهور به خراسان شمالی بود تا علاوه بر دیدار با مردم این خطه از نزدیک در جریان پروژه‌های اقتصادی و مشکلات بر سر راه اتمام آنها و البته معضلات معیشتی مردم این استان قرار گیرد. سفر دوروزه او از ظهر چهارشنبه 5 دی آغاز شد.

او در مدت این سفر استانی از مرکز تشخیصی درمان قلب بجنورد، چهاردهمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی و صنایع وابسته در بجنورد و افتتاح پروژه تصفیه‌خانه و انتقال پساب به مجتمع پتروشیمی خراسان شمالی بازدید و در اختتامیه سی‌ویکمین اجلاس سراسری نماز شرکت کرد.

علاوه بر آن، پزشکیان همچنین با حضور در مراکز نگهداری کودکان بی‌سرپرست در بجنورد و جویا شدن وضعیت تحصیل، بهداشت و درمان و توانمندسازی کودکان بی‌سرپرست، گفت: «کودکان آینده کشور ما هستند و امیدوارم بتوانیم به تربیت، آموزش، شادابی و رشدشان کمک کنیم.»

در پایان این بازدید رئیس‌جمهور همچنین با توجه به استیجاری بودن این مرکز و هزینه بالای اجاره آن، به استاندار دستور داد نسبت به فراهم کردن یک واحد آپارتمانی برای نگهداری از این کودکان اقدام کند. 

کشور متعلق به عده‌ای خاص نیست

او با حضور در سرسرای ورزشی دانشگاه آزاد بجنورد با مردم بجنورد دیدار کرده و با اشاره به اینکه الان در جایگاه حرف زدن نیستم، گفت: «45 سال از پیروزی انقلاب می‌گذرد و مکرر درباره حل مشکلات گفته شده‌ و به آن عمل نشده است، اما ما به امید خدا و با کمک و همراهی شما مشکلات را تا آنجا که بتوانیم حل می‌کنیم. قصد من از حضور در انتخابات این بود که مردم را به پای صندوق‌های رای دعوت کنم تا با هم برای حل مشکلات اقدام کنیم. دشمن مشکلات زیادی برای ما ایجاد کرده تا روی خوش نبینیم و متاسفانه خود ما نیز با وضعیتی که درست کردیم و اختلافات موجود، زمینه را برای سوءاستفاده دشمن ایجاد کرده‌ایم.»

پزشکیان افزود: «اینکه عده‌ای تصور کنند بهتر و برتر از بقیه هستند و بقیه غیرخودی هستند، همین وضعیتی پیش می‌آید که امروز با آن مواجهیم. ما نباید با دنیا دعوا کنیم. قصد تجاوز به خاک دیگران را نداریم و اجازه هم نمی‌دهیم کسی به مرزها یا حقوق ما تعرض کند. حفظ تمامیت کشور برای ما یک اصل است، اما در عین حال، نگاه ما بر صلح و امنیت متمرکز است. با همدلی و انسجام، می‌توانیم مشکلات داخلی خود را حل کنیم. وظیفه دولت این است که مسیر را برای شما مردم باز کند. هر مانعی که بر سر راه شما باشد و در اختیار ما قرار گیرد، برداشته خواهد شد. اما همه ما باید در مصرف منابع مسئولیت‌پذیر باشیم. نمی‌توانیم با این رویه‌های نادرست مصرف، انتظار داشته باشیم که کشور بدون چالش به جلو حرکت کند. امروز بیشترین ذخایر نفت و گاز را داریم، اما مصرف سه‌ یا چهار برابر اروپا، ما را دچار بحران کرده است. قطع برق و گاز نتیجه همین مدیریت نادرست است.»

پزشکیان با اشاره به وظایف دولت در رفع محرومیت‌ها گفت: «ما نمی‌توانیم ادعای مسلمانی کنیم، در حالی که در کشورمان افراد زیادی با مشکلات معیشتی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. نباید کسی از نان شب خود محروم باشد یا فرصت رشد را از دست بدهد. دولت موظف است با برنامه‌ریزی مناسب، این محرومیت‌ها را برطرف کند و مناطق محروم را به سطح استانداردهای توسعه برساند.»

او با تاکید بر همکاری دولت و مردم برای ساختن آینده‌ای بهتر گفت: «هدف ما ساختن کشوری آباد و سرافراز است که در آن همه مردم در امنیت، سلامت و رفاه زندگی کنند. ما خواهان روابط دوستانه با کشورهای منطقه و جهان هستیم و تلاش می‌کنیم صلح و امنیت را در داخل و خارج از کشور برقرار کنیم. با کمک شما و با همکاری و همدلی، ایران را آباد خواهیم کرد.»

در پایان این مراسم، رئیس‌جمهور با اهدای بازوبند پهلوانی به آقای سعید عباسی، قهرمان قهرمانان کشتی باچوخه، از افتخارآفرینی این ورزشکار تقدیر کرد.

نخبه‌بودن و ترک کشور هنر نیست

رئیس‌جمهور بعدازظهر پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ با فرهیختگان و نخبگان خراسان شمالی دیدار کرد و پس از شنیدن مطالبات و مشکلات آنان گفت: «در اوایل انقلاب به دنبال این بودیم که چه کنیم تا عدالت پزشکی در کشور ایجاد شود و برای این اتفاق با درس خواندن تلاش کردیم تا به هدف کاهش رنج مردم در حوزه پزشکی برسیم. در هر جایگاهی به بهتر شدن شرایط فکر می‌کنم. ما باید بستر ماندن نخبگان در وطن را مهیا کنیم. ما مسئولان آماده‌ایم شرایطی را فراهم کنیم که شما بتوانید به توسعه بلندمدت فکر کنید. باید درد و دغدغه این را داشته باشید که چکار کنیم تا در این مملکت سربلند زندگی کنید. یا باید راهی یافت یا راهی ساخت. باید زیرساخت‌ها را بر اساس توانمندی‌ها گسترش دهیم که شرمنده مردم نشویم و برق و گاز را قطع کنیم. هر مسیری که بتواند شما و ما را به اوج عزت برساند، همراهی می‌کنیم و کمک می‌کنیم.»

او با اشاره به اینکه می‌گویند وعده بده، تاکید کرد: «من می‌گویم به عنوان یک پزشک اول درد بیمار را می‌پرسم و بعد راه درمان آن را پیدا می‌کنم. بنده مدت کوتاهی است که در این مسئولیت قرار گرفته‌ام و با مشکلات زیادی مواجه هستیم. نمی‌خواهم بگویم چه کسی مقصر است، اما آنچه مهم است، پذیرش مشکلات و تلاش برای یافتن راه‌حل است.»

رئیس‌جمهوری با تأکید بر ضرورت انتخاب بهترین و شایسته‌ترین افراد برای حل مشکلات، گفت: «هنر این نیست که نخبه باشیم و استان، شهرستان یا کشور خود را ترک کنیم، هنر این است که در همین شرایط موجود، مشکلات را شناسایی کرده و راه‌حل‌هایی پیدا کنیم که موجب شکوفایی توانمندی‌ها و رشد محیط خودمان شود.»

رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت نگاه بلندمدت در برنامه‌ریزی‌های توسعه‌ای افزود: «توسعه واقعی، محاسبات دقیق می‌خواهد، نمی‌توانیم صرفاً چاه‌هایی حفر کنیم که آب آن‌ها روزی تمام شود، بلکه باید به ذخایر زیرزمینی، منابع آسمانی و نحوه مصرف منابع خود توجه کنیم.»

کمبود فضای آموزشی را نمی‌پذیرم

پزشکیان در نشست «نهضت توسعه عدالت در فضای آموزشی با مشارکت مردم» گفت: «دولت حل مشکل کمبود فضای آموزشی به‌ویژه در مناطق محروم در سراسر کشور را در اولویت‌های کاری خود قرار داده و ما بنا داریم در عرض یک سال، هر نقطه‌ای از کشور که مشکل فضای آموزشی دارد، این مشکل را حل کنیم.»

رئیس‌جمهور با اشاره به دوران ریاستش در دانشگاه استان آذربایجان شرقی و ساخت و افتتاح 600 خانه بهداشت در مدت 6 ماه، تاکید کرد: «در آن زمان ما قدرتی نداشتیم، اما امروز بنده رئیس‌جمهور هستم و همه امکانات دستگاه‌های اجرایی در کنار بسیج و دیگر نهادهای کشور برای اجرای این پروژه به کار گرفته خواهند شد. استانداران با مشارکت و همکاری سایر بخش‌ها موظف به برنامه‌ریزی برای اجرای این پروژه در مدت‌زمان تعیین‌شده هستند. بنده سال آینده نمی‌پذیرم که بگویند ما همچنان در بخش آموزش کشور با کمبود فضای آموزشی مواجهیم. این مشکل باید در این یک سال به طور کامل حل شود.»

او در ادامه بر ضرورت مشارکت و نقش‌آفرینی مردم برای تحقق و اجرای این پروژه بزرگ ملی تاکید کرد و افزود: «باید با مردم صحبت کنیم که بنا داریم برای فرزندان‌شان نه‌تنها مدرسه، بلکه فضاهای ورزشی و تفریحی برای فوق‌برنامه‌های آموزشی بسازیم، تا آنها نیز در زمینه‌های مختلف به دولت کمک کنند و اگر مردم ببینند ما در صحنه‌ایم با تمام وجود به میدان می آیند. بنا داریم روش آموزش در مدارس دولتی آموزش و پرورش را به کلی تغییر دهیم، بنده قبول ندارم که دانش‌آموزان مدارس دولتی در مناطق کم‌برخوردار آموزش خوب نبینند، اما با دانش‌آموزان مدارس غیرانتفاعی که از بهترین آموزش‌ها برخوردارند، رقابت کند. آموزش و پرورش نیازمند تحولی اساسی است. باید مدارس، روش‌های آموزشی و زیرساخت‌ها را به‌گونه‌ای تغییر دهیم که دانش‌آموزان به انسان‌هایی خلاق، مستقل و پایبند تبدیل شوند. قول می‌دهم که در این مسیر، نه‌تنها نظارت کنم، بلکه خودم نیز در میدان حاضر شوم.»

مصرف 35 میلیارد دلار گاز در کشور

رئیس‌جمهور در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان، با انتقاد از مصرف معادل ۳۵ میلیارد دلار گاز در کشور با بیان اینکه با یک میلیارد دلار تمام مشکلات خراسان شمالی حل می‌شود، گفت: «وقتی از لزوم صرفه‌جویی در مصرف گاز صحبت می‌کنیم، بعضی اعتراض می‌کنند. مصرف برق کشور می‌تواند به اندازه یک‌چهارم میزان کنونی باشد، اما به مصرف و مدیریت بدعادت کرده‌ایم. اگر کشور خراب شود، ما آن را تخریب کرده‌ایم، آمریکا و بیگانگان نمی‌توانند کشور ما را تخریب کنند. ما باید شیوه عملکرد خود را تغییر دهیم، این ما هستیم که می‌توانیم رشد، توسعه و آینده کشور را محقق کنیم بنابراین باید به شیوه‌ای دیگر عمل کرده و انرژی را درست مصرف کنیم. می‌توانیم در مدیریت خود به بهره‌وری بیشتری برسیم، کافی است به گونه‌ای مدیریت کنیم که با هزینه کمتر، اثربخشی‌ بیشتری ایجاد کنیم.»

پزشکیان با بیان اینکه من تا جایی که بتوانم برای عزت و سربلندی این کشور تلاش می‌کنم، افزود: «مقام معظم رهبری در سند چشم‌انداز کشور اشاره داشتند که ایران کشوری توسعه‌یافته و در جایگاه اول در اقتصاد علم، فناوری و تکنولوژی و الهام‌بخش در مدیریت باشد، اما سوال این است که چرا به این جایگاه نرسیدیم؟ چرا نباید بهترین و الهام‌بخش شویم؟ چرا به بهترین روش ممکن مدیریت نمی‌کنیم؟ چرا برای بهتر شدن تلاش نمی‌کنیم؟ این دغدغه باید در وجود همه باشد، تا به سند چشم‌اندازی که مقام معظم رهبری ترسیم کرده‌اند، دست یابیم، نه اینکه بعد از ۲۰ سال از اهداف خود عقب مانده باشیم.» 

مصوبات جلسه شورای برنامه‌ریزی

در نهایت این سفر با دستورات رئیس‌جمهور که در جلسه شورای برنامه‌ریزی استان حضور پیدا کرده بود به پایان رسید. یکی از دستورات تخصیص قریب به ۳۵ هزار میلیارد تومان اعتبار جهت پیگیری پروژه‌های اولویت‌دار این استان تا پایان سال آینده بود. پزشکیان درباره این مصوبات تاکید کرد: «بر اساس مصوبات جلسه شورای برنامه‌ریزی استان خراسان شمالی، مقرر شد که نزدیک به ۷ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از بودجه عمومی به پروژه‌های مختلف راه، کشاورزی، بهداشت و درمان، آموزش و پرورش و مسائل فرهنگی استان تخصیص داده شود. همچنین بانک‌ها نیز نزدیک به ۲۰ هزار میلیارد تومان تعهد کردند تا برای توسعه تجارت و صنعت و بخش خصوصی اعتبار اختصاص دهند. همچنین مقرر شد تا شرکت‌های دولتی و نیمه‌دولتی و غیرخصوصی نزدیک به ۶ هزار میلیارد تومان در استان سرمایه‌گذاری کنند. ۲ هزار میلیارد تومان نیز برای پروژه بزرگ آبرسانی از سرانی به کل استان تخصیص یافت؛ پروژه سرانی یک پروژه بسیار مهم و بزرگی است که بر اساس گفته کارشناسان مشکل آب کل استان را با این پروژه می‌توان حل کرد. جمعاً نزدیک به ۳۴ هزار میلیارد تومان تا سال آینده به استان خراسان شمالی و پروژه‌های این استان تخصیص خواهد یافت.

هماهنگی‌های لازم انجام شد تا در خصوص مسیر راه‌آهن بجنورد به مشهد، دولت نیز همراهی لازم را داشته باشد. همچنین درباره پروژه پتروشیمی نیز قرار شد که ما کمک کنیم و آنها نیز اعتباری تخصیص دهند تا این پروژه راه‌اندازی شود. یکی از مباحث مهمی که در این سفر درباره آموزش و پرورش تصمیم گرفتیم این بود که تلاش کنیم بدون تخصیص اعتبار اضافی و با اعتبارات موجود و با مشارکت مردم، تمام مشکلاتی را که از نظر فضا برای آموزش و پرورش در استان خراسان شمالی با آنها مواجه هستیم، تا سال آینده برطرف نماییم و دیگر مشکلی در زمینه فضای آموزشی برای سال ۱۴۰۵ باقی نماند.»

رئیس‌جمهور همچنین در پاسخ به پرسشی درباره ظرفیت‌های تجاری استان گفت: «یکی از مصوبات جلسات امروز این بود که از طریق وزارت خارجه و رهبر ترکمنستان پیگیری کنیم تا بتوانیم مسیر بازرگانی و بازارچه مرزی با این کشور داشته باشیم. برای رشد استان از هر آنچه که از دست‌مان برمی‌آید، کوتاهی نخواهیم کرد. آنچه که از مدیران استان بر می‌آید این است که باید نوع نگرش و رفتارشان را تغییر دهند.»

دیدگاه

ویژه تیتر یک
پربازدیدترین
آخرین اخبار