| کد مطلب: ۲۴۸۳۴

پزشکیان: برای حق و عدالت باید اصلاحات کنیم

پزشکیان: برای حق و عدالت باید اصلاحات کنیم

پزشکیان در آئین تجلیل از فعالان طرح جهش تولید در دیم‌زارها گفت: «بنده در جریان تبلیغات انتخاباتی به گروه‌های سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا عرض کردم که به شدت به اصولی پایبند و معتقدم که آن اصول حق و عدالت است و تا امروز هم سعی کرده‌ام بر این اصول پایبند باشم چراکه برای مردم مفهوم حکومت اسلامی یعنی حکومت حق و عدالت.»

گروه خبر: آئین تجلیل از فعالان طرح جهش تولید در دیم‌زارها صبح روز گذشته با حضور رئیس‌جمهور، رئیس دفتر مقام معظم رهبری، وزیر کشاورزی و رئیس ستاد اجرایی فرمان امام در وزارت کشاورزی برگزار شد.

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشورمان در جریان سخنرانی خود در این مراسم، به تشریح وضعیت اقتصادی کشور، لزوم توجه به شرایط جنگ اقتصادی و ضرورت انجام اصلاحات برای پیشبرد امور پرداخت. در پایان این مراسم از کشاورزان نمونه کشوری در تولید محصولات دیم و چند تن از مدیران ستاد اجرایی فرمان امام و وزارت جهاد کشاورزی تجلیل به عمل آمد. رئیس‌جمهور بر این موضوع تاکید کرد که برای تحقق حق و عدالت باید اصلاحات کنیم. 

جنگ تمام‌عیار اقتصادی

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، مسعود پزشکیان ضمن قدردانی از تلاش‌ها و زحمات همه کشاورزان و دست‌اندرکاران این طرح، به پرداخت همه مطالبات گندم‌کاران با مساعدت مقام رهبری اشاره کرد و گفت‌: «در ابتدای آغاز به کار دولت به‌دلیل عدم پیش‌بینی کافی منابع مورد نیاز برای پرداخت مطالبات گندم‌کاران با مشکلاتی مواجه بودیم که خوشبختانه این مسئله با هماهنگی‌های صورت‌گرفته و اذن و مساعدت رهبری معظم انقلاب مرتفع شد.»

پزشکیان در ادامه پرتکرارترین توصیه به وزرا و مدیران دولت را تلاش برای جلب رضایتمندی مردم عنوان کرد و افزود: «ما در دولت در حال تلاش هستیم که تا جایی که امکان آن وجود داشته باشد مسائل و مشکلات مردم از جمله کشاورزان عزیز و زحمت‌کش را حل کنیم.»

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه ما امروز با یک جنگ تمام‌عیار اقتصادی مواجه هستیم، تصریح کرد‌: «ما با توجه به توان و قدرت نظامی کشور از جنگ نظامی ضربه نخواهیم خورد و آنها هم می‌دانند که در این عرصه نمی‌توانند ما را زمین‌گیر کنند اما اگر از جنگ اقتصادی غفلت کنیم ممکن است در این زمینه با مشکل مواجه شویم، لذا ضروریست با تقویت بنیه اقتصادی کشور و افزایش تولید داخل در جنگ اقتصادی نیز مشت محکمی بر دهان دشمنان بکوبیم.»

پزشکیان در ادامه بر ضرورت استفاده بهینه از منابع و ظرفیت‌های موجود کشور در جهت افزایش بیشتر و بهتر تولید تأکید کرد و گفت‌: «ما باید ببینیم که آیا محصولی که تولید می‌کنیم برازنده این زمین و منابع آبی مصرف‌شده است یا بهتر از این محصول نیز می‌توان تولید کرد.»

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در تولید باید برای ما «بهترین» در اولویت باشد نه «بیشترین»، افزود: «آنچه که ما باید به‌دنبال آن باشیم دستیابی به بهترین‌هاست که این امر نیز نیازمند آموزش و تغییر در رفتارها و نگرش‌ها است.»

پزشکیان در ادامه گفت: «بنده در جریان تبلیغات انتخاباتی به گروه‌های سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا عرض کردم که به شدت به اصولی پایبند و معتقدم که آن اصول حق و عدالت است و تا امروز هم سعی کرده‌ام بر این اصول پایبند باشم چراکه برای مردم مفهوم حکومت اسلامی یعنی حکومت حق و عدالت.»

رئیس‌جمهور در ادامه دلیل عدول از حق و عدالت را جناحی و گروهی عمل کردن عنوان کرد و افزود: ‌«ما برای تحقق حق و عدالت لاجرم باید اصلاحات کنیم چراکه اگر بخواهیم به همین روش و نگاه پیش برویم تصور ایجاد تغییر تصوری واهی است.»

پزشکیان با بیان اینکه امروز باید ببینیم با سند چشم‌انداز ترسیم‌شده از سوی رهبری چقدر فاصله داریم، تصریح کرد‌: «ما باید راهی که درست می‌کنیم و ساختاری که ایجاد می‌کنیم در منطقه بهترین باشد و اگر اینگونه عمل کنیم، می‌توانیم به دهان دشمنان مشت بکوبیم، نه اینکه در جامعه اسلامی مردم برای امرار معاش خود نیز با مشکل مواجه باشند.»

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه هیچ فریضه الهی بالاتر از پایبندی به عهد و پیمان نیست، از برخی رویه‌های موجود در ساختار نظام اجرایی کشور انتقاد کرد و گفت‌: «بعضاً مشاهده می‌شود که با پیمانکار قرارداد می‌بندند اما بعد از دو سال به جای پرداخت مطالبات به آن اوراق می‌دهند، چرا به اندازه منابع مالی که در اختیار داریم قرارداد نمی‌بندیم که بعداً مردم را با مشکلات مواجه نکنیم؟»

پزشکیان در ادامه ضمن توصیه وزارت جهاد کشاورزی به حمایت و پشتیبانی از کشاورزان تصریح کرد‌: «یکی از مشکلات امروز کشاورزان این است که ما با فشار برای آنان قیمت تعیین می‌کنیم اما به شبکه دلالی که زحمت یکساله کشاورز را به ثمن بخس می‌خرد کاری نداریم، این مشکلات باید حل شود و ما آماده‌ایم که به شما خدمت کنیم نه اینکه بر شما امر و نهی کنیم.»

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه جنگ امروز برای ما نه جنگ بمب و موشک بلکه جنگ اقتصادی است، تصریح کرد‌: «ما موشک داریم برای اینکه از خود دفاع کنیم و دشمنان جرأت تعرض به خاک ما را نداشته باشند نه اینکه به دیگر کشور‌ها حمله کنیم.»

پزشکیان با اشاره به جنایات بی‌شرمانه رژیم صهیونیستی بر علیه مردم غزه و لبنان، گفت: «اینکه آنها پس از یک سال جنایت مستمر بر علیه مردم مظلوم غزه به‌دلیل ایستادگی و پایمردی مردم این منطقه نتوانسته‌اند به اهداف خود برسند، نشانه عزت و عظمت این مردم مقاوم است، اما عجیب آن است که این رژیم و حامیانش دم از حقوق بشر می‌زنند اما در پس چهره به ظاهر شیک و کراوات‌زده آنها، «خشونت» و «نسل‌کشی» و «جنایت» و «قتل» است.»

رئیس‌جمهور همچنین به رویکرد ریاکارانه برخی کشورهای غربی در مسئله حقوق بشر اشاره کرد و افزود: «وقتی در کشور ما فردی که ده‌ها نفر را به خاک و خون کشیده [جمشید شارمهد] اعدام می‌شود، ما را متهم به نقض حقوق بشر می‌کنند درحالی‌که خودشان بمب‌های شیمیایی برای قتل عام مردم تولید می‌کردند و امروز نیز از کسانی که زنان و کودکان را به خاک و خون می‌کشند و راه غذا و آب و دارو را بر روی آنان می‌بندند، حمایت می‌کنند.»

در ادامه این مراسم در حضور رئیس‌جمهور و رئیس دفتر مقام معظم رهبری تفاهم‌نامه اجرای مرحله دوم طرح جهش تولید در دیم‌زارها به مدت 5 سال توسط  نوری‌قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی و پرویز فتاح، رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) به امضا رسید.

در قالب این طرح بیش از 20 هزار روستا و 510 هزار کشاورز در 25 استان کشور در امر تولید دیم فعال خواهند شد. در این مراسم از شمسی بابایی، احمد کوشکی، یعقوب بوذری، محمدابراهیم ریاحی، منصور بنی‌اردلان و سهراب زارعی به‌عنوان کشاورزان نمونه کشوری در تولید محصولات دیم و چند تن از مدیران ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و وزارت جهاد کشاورزی تجلیل به عمل آمد.

اصلاحات یعنی تبعیض‌زدایی

Noorani Nezhad - Hossein_Setareh Kazemi

حسین نورانی‌نژاد، قائم‌مقام دبیرکل حزب اتحاد ملت درباره اصلاحات مدنظر رئیس‌جمهور پزشکیان به هم‌میهن گفت: «می‌شود ساعت‌ها درباره اصلاحاتی که رئیس‌جمهور امروز به آن اشاره کرد، گفت‌وگو کنیم. کوتاهش این است که این اصلاحات را می‌توانیم به عنوان تبعیض‌زدایی معنا کنیم. امروز مادر تبعیض‌ها در ایران، تبعیض سیاسی است. به میزانی که در عمل به شعار ایران برای همه ایرانیان و برابری حقوقی شهروندان با هر نگرش، جنسیت و قومیتی نزدیک شویم، به تحقق حق و عدالت هم نزدیک‌تر می‌شویم. با این نگاه بسیاری از شکاف‌های موجود در جامعه می‌تواند کاهش پیدا کند.»

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در پاسخ به این سوال که آیا انتصاب‌هایی مثل استاندار سیستان و بلوچستان را می‌توان نمادی از این نگاه دانست؟ خاطرنشان کرد: این دست انتصاب‌ها، یک نمونه است. برخی می‌گویند نمادین است. حتی اگر این کار را نمادین در نظر بگیریم، گام‌های نمادین هم می‌توانند تاثیر عملی داشته باشند. به نظرم انتخاب استاندار بلوچ اهل سنت در سیستان و بلوچستان خیلی مهم بود. اما فراتر از این انتخاب، من خواهشی از مجموعه دولت و آقای پزشکیان دارم که برای موفقیت این افراد مثل استانداران سیستان و بلوچستان، خوزستان و کردستان که این روزها مورد توجه هستند، تلاش کنند.

برای موفقیت وزیر و مقاماتی که از زنان انتخاب شدند، تلاش کنند. اینکه صرفاً این انتخاب‌ها انجام شود، کافی نیست. باید بدانند همان عواملی که تاکنون باعث عدم عملی شدن انتصاباتی از این دست بودند، امروز هم می‌توانند مانع موفقیت آن‌ها شوند. دولت باید برای اینکه اقدام خود را تکمیل کند، برنامه داشته باشد و کمک کند تا این مدیران موفق شوند.

ماجرای قرارداد گازی با ترکمنستان چه بود؟

بخشی از اظهارات پزشکیان در مراسم روز دوشنبه، در شبکه‌های اجتماعی فراگیر شد که او از امتناع کشور ترکمنستان برای انعقاد قرارداد با ایران خبر داد. به گزارش ایلنا، پزشکیان در این خصوص گفت: «من دیروز (یکشنبه) در سازمان برنامه و بودجه بودم و همکاران می‌گفتند ترکمنستان حاضر نیست با دولت ما قرارداد گازی ببندد. می‌گویم چرا می‌گویند دولت پول ما را نمی‌دهد. می‌گویند ما با دولتی که پول ما را نمی‌دهد قرارداد نمی‌بندیم برای همین با خصوصی‌ها می‌بندیم. ما دولتی‌ها فکر می‌کنیم دیگران(خارجی‌ها) مثل خودمان هستند که با پیمانکار قرارداد ببندیم و دو سال پولش را ندهیم به اندازه‌ای که پول دارید قرارداد ببندید چه کسی به شما گفته قرارداد ببندید و به وعده‌های خود عمل نکنید.»

سیدمهدی طباطبایی، معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهور ساعاتی بعد، با اشاره به اینکه برداشت‌های نادرستی از صحبت‌های رئیس‌جمهور شده است، در توئیتر نوشت: «از اظهارات رئیس‌جمهور پزشکیان در جلسه امروز در وزارت جهاد کشاورزی برداشت نادقیقی صورت گرفته است. این اظهارات در ادامه الزام آقای رئیس‌جمهور به پیگیری هر چه سریع‌تر اجرا و تکمیل توافقات خارجی از سوی دستگاه‌های مسئول بوده است.»

خبرگزاری فارس عصر روز گذشته گزارش داد: «صبح امروز [دوشنبه] پزشکیان گفته بود در قرارداد گازی دولت ایران و ترکمنستان مشکلاتی ایجاد شده. بنابر اطلاع خبرنگار فارس، صحبت پیرامون مسئله گاز ترکمنستان در جلسه شورای اقتصاد ۱۴ آبان امسال مطرح شده و وزارت‌خانه‌های نفت و خارجه مکلف شدند با بهره‌گیری از ظرفیت‌های خود و برخورداری از دیپلماسی فعال زمینه لازم برای از سرگیری واردات گاز طبیعی از ترکمنستان را فراهم کنند.

در جلسه شورای اقتصاد ابتدا گزارش سازمان برنامه‌وبودجه در خصوص راهکارهای اضطراری و کوتاه‌مدت برای کاهش ناترازی گاز طبیعی در ماه‌های سرد سال و رفع ناترازی تولید و مصرف گاز طبیعی مطرح و سپس علاوه‌بر مسئله واردات گاز از ترکمنستان ۸ محور دیگر نیز بررسی شد.

بر این اساس، وضع تعرفه‌گذاری جدید گاز بخش خانگی با هدف جلوگیری از مصارف نامتعارف و غیرضرور مشترکان توسط وزارت نفت مطرح شد. در نهایت نیز براساس موارد طرح‌شده در جلسه، وزارت نفت مکلف به انجام اقدامات به‌منظور واردات نفت‌گاز (گازوئیل) شده است.»

اخبار مرتبط
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدها
وبگردی