قانون هوای پاک قابلیت اجرا ندارد
مشاور پیشین رئیس سازمان محیطزیست کشور گفته است که قانون هوای پاک از آنجا که بدون در نظر گرفتن واقعیتهای جامعه و تامین بودجه لازم تصویب شده است، قابلیت اجرا ندارد.
مشاور پیشین رئیس سازمان محیطزیست کشور گفته است که قانون هوای پاک از آنجا که بدون در نظر گرفتن واقعیتهای جامعه و تامین بودجه لازم تصویب شده است، قابلیت اجرا ندارد. به گزارش ایرنا، اسماعیل کهرم در این باره گفت: «اگر این قانون اجرا شود، فعالیت بسیاری از صنایع و کارخانهها متوقف خواهد شد.» قانون هوای پاک از سال ۹۶ جایگزین قانون «نحوه جلوگیری از آلودگی هوا» شد. این قانون در ۳۴ ماده و ۳۹ تبصره تصویب و حدود ۱۷۶ «تکلیف - دستگاه» احصا شده است.
این قانون ۲۱ دستگاه اجرایی ازجمله وزارت کشور، وزارت نفت، وزارت نیرو، نیروی انتظامی، شهرداری و صداوسیما را مکلف کرده است که هر یک به تناسب وظایف خود، اقداماتی را برای کنترل آلودگی هوا در کشور اجرایی کنند. کهرم در این باره گفته است: «عدهای پشت درهای بسته نشستند و این قانون را تصویب کردند ولی در عمل دیدند در صورت اجرای این قانون، تمام صنایع آلودهکننده از کارخانههای بزرگ جاده کرج گرفته تا یک دکان رنگرزی و چاپ کوچک و مطبهای دندانپزشکی بهخاطر استفاده از فلزات سنگین، باید بسته شوند. از این رو، قانون برای صنایع و کسبوکارها اجرا نشد و بدترین چیز در دنیا هم قانون غیرقابل اجراست.»