حمایت قوه قضائیه از گزارشگران فساد
در پاسخ به هممیهن اعلام شد:
در پاسخ به هممیهن اعلام شد:
مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری صبح روز گذشته با بیان اینکه هفته گذشته حکم پرونده رستمیصفا به سرانجام رسید، گفت: «این امر بیانگر این موضوع است که قوه قضائیه هیچگونه مسامحهای با فساد ندارد. همچنین رئیس دستگاه قضا بر برخورد ضابطین با نظارت دادستانها با جرائم مشهود از جمله بیحجابی با استفاده از ظرفیت قانونی فعلی تا به سرانجام رسیدن قانون جدید تاکید کرده است.» او افزود: «براساس تاکید رئیس قوه قضائیه مستمراً گفته شده در حوزه حجاب قانون وجود دارد و بیحجابی جرم مشهود است و کیفیت جرم مشهود در قانون بیان شده و ضابطان موظف به برخورد با جرم مشهود هستند.»
او در پاسخ به سوال خبرنگار هممیهن مبنی بر اینکه براساس نگاه قوه قضائیه آیا افشاکنندگان مفاسد اخلاقی و اقتصادی باید تحت پیگرد قرار گیرند یا خیر؟ گفت: «نگاه قوه قضائیه حمایت از گزارشگران فساد اقتصادی است. ما این افراد را کمکحال خود میدانیم در امر مبارزه با فساد. برای گزارشگری فساد سامانه طراحی کردهایم که کاربران بدون امکان شناسایی یا گمنامسازی به این سامانه متصل و اطلاعات خود را به سازمان بازرسی کل کشور که در مقام نظارت و بازرسی است و قوه قضائیه، اعلام کنند. موارد اعلامی ثبت میشود. اما اگر افرادی خودشان بخواهند به صورت افتخاری با نام خود گزارش فساد را بدهند و گزارش ثبت شود ما موضوع را تا حصول نتیجه به صورت مجدانه پیگیری و نتیجه را به عزیزان اعلام میکنیم.» او ادامه داد:«درباره جرایم مشهود رئیس قوه قضائیه در نشست دادستانهای کل کشور تاکید کردند ضابطین موظفند درباره جرایم مشهود مطابق موازین قانونی عمل کنند و این مسیر مورد حمایت قوه قضائیه است. در نظر داشته باشید که افشاگری فساد نباید باعث اشاعه فساد شود و این جنبه باید با حساسیت و دقت مورد نظر تمام مجریان واقع شود.» سخنگوی دستگاه قضایی کشور با اشاره به
لایحه حمایت از گزارشگران فساد، عنوان کرد:«قوه قضائیه در قالب پیشنویس در تدوین این لایحه کمک کرده که در حال حاضر در مجلس در حال رسیدگی است. این لایحه دارای ویژگیهایی درباره نحوه حمایت از افشاگران اقتصادی است. حتی در کنوانسیون مبارزه با فساد نیز بر حمایت و ایجاد تسهیلات برای افشاگران فساد تاکید شده است.»
او درباره آخرین وضعیت پرونده حمله تروریستی به شاهچراغ و نیز گزارش وزارت اطلاعات مبنی بر دستگیری ۲۰۰ تن از اعضای داعش و رژیم صهیونیستی، ضمن تایید این خبر بیان کرد: «اقدامات موسعی از سوی ضابطین و قوه قضائیه صورت گرفته و پروندههای متعددی تشکیل شده است که تا حصول نتیجه و رای نهایی آنها را با قاطعیت و مبتنی بر موازین قانونی پیگیری میکنیم. بارها تاکید کردیم که هیچگونه تعارفی با کسانی که برهمزننده امینت عمومی و روان مردم هستند، نداریم و چنانچه مستقیم یا غیرمستقیم با سرویسهای خرابکار جاسوسی رژیم صهیونیستی یا غرب ارتباط داشته باشند، برخورد میکنیم.» ستایشی با تاکید براینکه تعداد متهمان بازداشتشده در ارتباط با پرونده حمله دوم به حرم شاهچراغ و نحوه بازداشت آنها دقیقاً مشخص است، اضافه کرد:«ولی از آنجایی که این پرونده در مرحله تحقیقات ابتدایی است نمیتوان جزئیات بیشتری را گفت. اما این افراد شامل متهمانی هستند که قصد فعالیت خرابکاری و تروریستی در نقاط مختلف کشور در اربعین حسینی و قبل و پس از این ایام را داشتند. ۱۹۶ نفر از اینها مربوط به پرونده حمله اول هستند که در استانهای مختلف کشور دستگیر شدند و برای برخی حکم
صادر شده و برخی در مرحله تکمیلی است و پروندههایی هم در حوزههای مختلف کشور به اقتضای شرایط رسیدگی خواهد شد. همچنین کیفرخواست متهمان در پرونده حمله دوم هم صادر شده است. برخورد با این افراد عبرتآموز و متقن است و در تاریخ خواهد ماند.»
سخنگوی قوه قضائیه همچنین درباره اینکه با توجه به مباحث مطرح شده مبنی بر دادن اطلاعات محرمانه به صندوق بینالمللی پول از سوی رئیس اسبق بانک مرکزی در دولت گذشته، آیا دستگاه قضایی بهعنوان مدعیالعموم در این زمینه ورود داشته یا شکایتی را دریافت کرده است؟ عنوان کرد: «تا این لحظه گزارشی که مبتنی بر این باشد که از ناحیه فرد موردنظر صورت گرفته باشد، واصل نشده و اگر چیزی برسد اطلاعرسانی میکنیم. این اطمینان را داشته باشید دستگاه قضایی با تمسک به موازین قانونی و شرع مقدس، آنچه که بهدستش برسد که مبتنی بر تضییع حقوق عمومی است، کوتاه نمیآید و مسامحه ندارد و با قاطعیت برخورد میکند.»