قبل از فاجعه کاری کنید/درباره ناترازیها، عملکرد وزارت نیرو و مسئولیت رئیسجمهور
آقای پزشکیان اگر بیش از این دست روی دست بگذارید و فکر عاجلی برای وزارت و وزیر ناکارآمد نیرو نکنید؛ ناترازی برق، اوضاع نابسامان آب و بیعدالتی در توزیع، فاجعه بزرگی به بار میآورد.

آقای پزشکیان اگر بیش از این دست روی دست بگذارید و فکر عاجلی برای وزارت و وزیر ناکارآمد نیرو نکنید؛ ناترازی برق، اوضاع نابسامان آب و بیعدالتی در توزیع، فاجعه بزرگی به بار میآورد. خشکسالی سالهای اخیر کاملاً ضعفهای مدیریتی در برنامهریزی، توزیع و مدیریت انرژی بهخصوص آب و برق را عیان کرده است، تاکنون مصرف ما در این دو حوزه بر مبنای تزریق حداکثری منابع بوده است؛ بهگونهای که با تخلیه کامل منابع اکنون به آخر خط رسیدهایم. وزارت نیرو هم در زمینه آب و هم برق هیچ برنامه مشخص و مدونی برای تولید و بازآفرینی منابع برق و آب نداشته و همه توان آن صرف مدیریت مصرف شده است.
این مدیریتها و این شیوه کار دیگر پاسخگو نیست. انتخابهای غلط که اغلب رفاقتی یا معاملهگری در سطوح سیاسی و حزبی است و عنصر تخصص و برنامه در آن کمرنگ و بیاثر است، ضعفهای ما را آشکار کرده است. انتخاب آقای علیآبادی بهعنوان وزیر نیرو که در سالهای نهچندان دور در شرکت مپنا و در ساخت نیروگاههای کوچک برق بسیار موفق بود؛ هم ظلم به خودش بود و هم جفا به دولت و مردم.
تجربه همین چند ماهه نشان میدهد که ایشان در این جایگاه فاقد خلاقیت و مدیریت است. رودربایستی در مدیریت و در زمان بحران کار دولت را سخت میکند. باید بپذیریم که غلبه بر بحران کنونی نیازمند یک مدیریت جهادی و فعال و استفاده از کارشناسان کاربلد است. وقت را تلف نکنید و چارهای بیاندیشید.
تولید برق و میزان مصرف نرمال کشور فاصله زیادی با هم ندارد؛ اما اینهمه ناترازی از جاهای دیگر ریشه میگیرد. بیش از این مردم را تحت فشار قرار ندهید. با قطع روزانه چندین ساعت برق آنهم با یک برنامه ناعادلانه مشکل ناترازی حل نمیشود. مشکل را صادقانه با مردم در میان بگذارید؛ و الا مطمئن باشید که حتی حامیان پروپاقرص دولت هم مجبور به اعتراض به این رویههای غلط، تعلل و توجیهات نادرست میشوند. قبل از وقوع فاجعه کاری کنید که مردم امیدوار شوند که دولتی مقتدر پای کار است.