| کد مطلب: ۳۲۳۱۲

همراهی پزشکیان با موضع رهبری درباره ترامپ/رئیس جمهور ایران دعوت رئیس جمهور آمریکا به مذاکره هم زمان با امضای یادداشت اجرایی فشار حد اکثری را زیر سوال برد

مراسم گرامیداشت چهل‌وششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی صبح دیروز در سراسر کشور برگزار شد. مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشورمان دیروز برای نخستین بار در این جایگاه پشت تریبون رفت و به سخنرانی در مراسم ۲۲ بهمن پرداخت.

همراهی پزشکیان با موضع رهبری درباره ترامپ/رئیس جمهور ایران دعوت رئیس جمهور آمریکا به مذاکره هم زمان با امضای یادداشت اجرایی فشار حد اکثری را زیر سوال برد

مراسم گرامیداشت چهل‌وششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی صبح دیروز در سراسر کشور برگزار شد. مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشورمان دیروز برای نخستین بار در این جایگاه پشت تریبون رفت و به سخنرانی در مراسم ۲۲ بهمن پرداخت. طیف مختلفی از سیاستمداران و مسئولان لشکری و کشوری همراه با سران قوا در تهران و شهرهای مختلف در این راهپیمایی شرکت کردند. نکته جالب توجه در چهل‌و‌ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، حضور بسیار کمرنگ اما پرحاشیه گروه فشار با پلاکاردهایی علیه محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس‌جمهور بود. 

پزشکیان محور صحبت‌های خود را واکنش به اظهارنظرهای اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا قرار داد. ترامپ هفته گذشته همزمان با ادعای اینکه دنبال توافق با ایران است، با امضای یک یادداشت ریاست‌جمهوری سیاست فشار حداکثری که در دولت اول خود علیه ایران اعمال کرده بود را از سر گرفت. پزشکیان دیروز در میدان آزادی در حالی به مرور بدعهدی‌ها و جنایات آمریکا پرداخت که مقام رهبری روز جمعه ۱۹ بهمن در جریان دیدار با همافران و فرماندهان نیروی هوایی موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال دولت جدید آمریکا را مشخص کردند. 

آمریکا خواب زانو زدن ایران را ببیند

پزشکیان پس از تشریح تجربیات ملت ایران در مواجهه با توطئه‌های مختلف از سال‌های ابتدایی انقلاب به بعد، با بیان اینکه ایران و رهبری انقلاب با تمام قدرت در مقابل زورگویی‌ها و قلدری‌ها ایستاده، خاطرنشان کرد: «ما با هدایت رهبری عزیز انقلاب اسلامی تلاش می‌کنیم که در مقابل تمام توطئه‌هایی که می‌خواهند مردم ایران را ناامید کرده و به اختلاف و تفرقه بکشانند، بایستیم.»

رئیس‌جمهور با بیان اینکه آن‌ها تروریست هستند، اما ما را به تروریسم متهم می‌کنند، اظهار داشت: «بیایند آمار و ارقام را ببینند تا متوجه شوند که چه کسانی تروریست هستند؛ ما قربانیان ترور هستم، از رهبر معظم انقلاب اسلامی، تا رئیس‌جمهور و امامان جمعه و مردم عادی. حتی دانشمندان ما را ترور کردند.» پزشکیان با اشاره به مواضع اخیر ترامپ گفت: «او می‌گوید ما می‌خواهیم گفت‌وگو کنیم، بعد همان‌جا که می‌گوید می‌خواهیم گفت‌وگو کنیم، تمام توطئه‌های ممکن برای به زانو درآوردن این انقلاب را امضا و اعلام می‌کند و بعد ادعا می‌کند که اهل گفت‌وگو هستیم. او ادعا می‌کند که ایران منطقه را برهم زده است، در صورتی که این رژیم صهیونیستی است که با پشتیبانی آمریکا مردم مظلوم غزه، لبنان، سوریه و فلسطین را و هر جا را که می‌خواهد بمباران کرده و می‌کند.»

رئیس‌جمهور تاکید کرد: «رئیس‌جمهور آمریکا ادعا می‌کند به دنبال صلح و آرامش است، اما از جنایتکارانی که دادگاه بین‌المللی لاهه آنها را به اتهام نسل‌کشی محکوم و علیه آنان اعلام جرم کرده، حمایت می‌کند؛ آرامش منطقه را چه کسی برهم زده و چه کسانی باعث ناآرامی و کشتار شده‌اند. کدام انسان آزاده و عاقلی می‌پذیرد که کسی که زنان و کودکان را با بمب‌های چند تنی می‌کشد، دم از صلح هم بزند.»

پزشکیان با اشاره به اینکه از ابتدا اعلام کردیم دنبال وحدت و انسجام در کشور هستیم، تصریح کرد: «باور عمیق دارم که اگر دست به دست هم دهیم و با هم باشیم، قادریم تمام مشکلات کشور را با کمک و پشتیبانی مردم حل کنیم و آمریکا باید خواب این را ببیند که با توطئه‌هایش بتواند این ملت و نظام را به زانو درآورد. می‌گویند اهل مذاکره هستیم و می‌خواهیم مذاکره کنیم؛ اگر اهل مذاکره بودید چرا این غلط‌ها را ‌کردید! می‌گوید دلم نمی‌خواهد، اما می‌خواهد تمام راه‌ها را در تمام زمینه‌ها از دارو و غذا و آب ببندد، غافل از اینکه یک عمر است دارد از این کارها می‌کند و اگر می‌توانستند تا حالا کرده بودند.»

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه ما به دنبال جنگ نیستیم اما هیچ‌وقت در مقابل بیگانگان هم سر خم نخواهیم کرد افزود: «آنها بودند که در اولین روز آغاز به کار دولت، شهید هنیه را در تهران ترور کردند چراکه از وحدت و انسجام ما ملت ایران می‌ترسیدند و به دنبال تفرقه، درگیری و دعوا هستند اما اگر ما دست به دست هم بدهیم قطع و یقین بدانید همه مشکلاتی که وجود دارد را حل خواهیم کرد.»

پزشکیان تصریح کرد: «من به شما قول می‌دهم با وحدت و انسجام خواهیم توانست تمام مشکلات موجود را یک به یک مرتفع کنیم، این در شرایطی است که دشمنان در تلاشند مانع وحدت ما شوند و تمام برنامه‌ها و نقشه‌های آنان در راستای ایجاد تفرقه و چنددستگی در ایران و سپس موج‌سواری و پیاده کردن توطئه‌های پلیدشان است. اما ما چنین اجازه‌ای به آنها نخواهیم داد و با پشتیبانی و هدایت‌های داهیانه مقام معظم رهبری در مسیری که ایشان ترسیم کرده‌اند با قدرت قدم برخواهیم داشت و تلاش خواهیم کرد که با همسایگان این سرزمین و این منطقه با برادری و با احترام متقابل زندگی کنیم.»

پزشکیان در ادامه تلاش برای ایران‌هراسی و معرفی کشورمان به عنوان مسئول ناامنی در منطقه را رویکرد آمریکا و هم‌پیمانانش توصیف کرد و افزود: «ما به دنبال برادری در منطقه هستیم و می‌دانیم که در جنگ و دعوا توسعه بی‌معنی است و رشد امکان‌پذیر نیست، آنها هستند که نمی‌خواهند ما در صلح بمانیم تا مردم عزیز کشورمان لذت توسعه و راحتی را بچشند، دائم می‌خواهند ما را در جنگ درگیر کنند تا نتوانیم به مشکلات موجود در کشور رسیدگی کنیم. این نقشه آنهاست که می‌خواهند ما مسلمان‌ها با هم بجنگیم تا آنها بتوانند هر کاری دلشان خواست بکنند.»

پزشکیان در ادامه تلاش برای تطمیع یا ترور دانشمندان کشورمان را بخش دیگری از توطئه‌های دشمن علیه کشورمان برشمرد و افزود: «آنها به شدت در تلاشند تا به نخبگان ما اینگونه القا کنند که ایران جای ماندن نیست و از سوی دیگر آن سوی مرزها برایشان فرش قرمز پهن کرده‌اند، درحالی‌که بودند کسانی که به کشورشان باور داشتند، ماندند و اجازه ندادند توطئه‌های بدخواهان این سرزمین محقق شود.»

پزشکیان در ادامه با بیان اینکه آنها با ترور، ایجاد اختلاف و درگیری، تحریم به دنبال القای ضعیف شدن ایران هستند، تصریح کرد: «ما قوی هستیم و با همت و پشتیبانی مردم عزیز قوی خواهیم ماند، ما خودمان را خدمتگزار شما مردم می‌دانیم، ما کلام و پیام رهبری معظم انقلاب را فصل‌الخطاب و نصب‌العین رفتار و عملکرد و سیاست‌های خود می‌دانیم.» پزشکیان با بیان اینکه ما در یک جنگ تمام‌عیار اقتصادی هستیم ضمن مقاومت در این جنگ مراقب باشیم که عده‌ای با احتکار و به‌هم‌ریختن بازار، ذهنیت مردم را نسبت به انقلاب، مدیران عالی کشور و رهبری معظم انقلاب خدشه‌دار نکنند، اظهار داشت: «ما با کمک شما و با دوراندیشی و هماهنگی به حول قوه خدا از این بحران‌ها با قدرت خارج خواهیم شد.»

حاضران و غایبان در راهپیمایی

به غیر از پزشکیان که در تهران حضور داشت، غلامحسین محسنی‌اژه‌ای رئیس قوه قضائیه نیز در پایتخت به راهپیمایی پیوست. اما محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس به آذربایجان غربی رفت و در راهپیمایی مردم ارومیه شرکت کرد. به غیر از مسئولین دولت، وزرا و فرماندهان نظامی و مدیران ارشد نهادهای مختلف، چهره‌های مختلف سیاسی در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال شرکت کردند و غیبت برخی از آنان نیز به چشم آمد. 

حسن روحانی رئیس‌جمهور اسبق کشورمان شاخص‌ترین چهره‌ای بود که حضورش در رسانه‌های اجتماعی واکنش‌برانگیز شد. شرکت محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس‌جمهور نیز در شبکه‌های اجتماعی واکنش‌هایی به دنبال داشت. علی‌اکبر ناطق‌نوری سیاستمدار اصولگرا، مصطفی پورمحمدی دبیرکل جامعه روحانیت مبارز، علی شمخانی مشاور مقام رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت، محمود واعظی قائم مقام حزب اعتدال و توسعه، علی مطهری نماینده ادوار مجلس و غلامعلی حدادعادل رئیس پیشین مجلس از جمله حاضران در راهپیمایی ۲۲ بهمن بودند. محمود احمدی‌نژاد، رئیس دولت‌های نهم و دهم شاخص‌ترین سیاستمداری بود که غیبتش در مراسم چهل‌وششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به چشم آمد. 

موضع واحد در قبال مذاکره با ترامپ

غلامحسین محسنی‌‌اژه‌ای، رئیس دستگاه قضا نیز اظهار داشت: «مردم غیور و شهیدپرور ما نیز که طلایه‌دار مقاومت هستند، با این تهدیدات و لفاظی‌ها و تبلیغات، نه می‌هراسند، نه فریفته می‌شوند و نه عقب‌نشینی می‌کنند و استوارتر از همیشه در میدان دفاع از نظام و انقلاب حضور می‌یابند. شیاطین و در رأس آنها آمریکایی‌ها، از پشتیبانی مردمی از انقلاب اسلامی واهمه دارند. مواضع خصمانه اخیر سردمداران آمریکا، مردم ما را به حضور پرشورتر و پرمعناتر در راهپیمایی امروز ترغیب کرد. این حضور مردمی، اقدامات و دسیسه‌های نرم و سخت آمریکایی‌ها را خنثی می‌کند.»

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس که سخنران اصلی مراسم ۲۲ بهمن در ارومیه بود، در بخشی از صحبت‌های خود گفت: «امروز ما معنی واقعی کلمه یک ملت را درک می‌کنیم. امروز این انسجام و مردانگی و در صحنه بودن را بعد از 46 سال با همه فرازونشیب‌ها و همه سختی‌ها می‌بینیم. همگان باید بدانیم هرکسی با هرکاری و با هرسخنی بخواهد این امر ملی، وحدت ملی، انسجام ملی و یکپارچگی ملت را مخدوش کند، قطعاً کاری خلاف و حرام سیاسی انجام داده است. ما باید منسجم و محکم و با اهداف مشخص حرکت کنیم.» او ادامه داد: «بر این باوریم که پیروزی‌ها و موفقیت خود را مدیون حضور مردم در عرصه‌های مختلف و گوناگون هستیم و این مردم هستند که می‌توانند کارآمدی لازم را رقم بزنند. این انقلاب با حضور مردم به موفقیت رسید و ما مسئولان باید توجه کنیم هر کجا برای حضور مردم بستر فراهم نکردیم، در آن کارها موفق نبوده‌ایم.»

سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در حاشیه حضور در جمع مردم تهران، با تأکید بر آمادگی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: «وضعیت آمادگی نیرو‌های مسلح از همیشه بهتر است و آماده پاسخ به هرگونه تهدیدی هستند.» رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح همچنین با اشاره به مباحث مطرح‌شده درباره مذاکره میان ایران و آمریکا گفت: «رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی اخیرشان، موضع جمهوری اسلامی ایران را بیان کردند.»

اسکندر مومنی، وزیر کشور که به استان البرز رفته بود، درباره موضع‌گیری ترامپ گفت: «آنها در حرف و گفتار اعلام کردند که ما طرفدار مردم ایران هستیم و بیایید مذاکره کنیم تا زندگی بهتری داشته باشید. اما به‌صورت هم‌زمان دستورالعمل اجرایی تشدید تحریم‌ها علیه مردم ایران و خلع سلاح این ملت را صادر کردند و حرف از مذاکره زدند. هدف آنها چیزی جز ایجاد شکاف و نشانه گرفتن وحدت و همبستگی ملت ایران نیست. امروز مردم غیور این کشور نشان دادند که فریب لبخند‌ها و سخنان زیبا برخلاف اقدام و عمل دشمنان را نخواهند خورد، زیرا تجربه تاریخ و چند سال اخیر مقابل چشم ماست. بدون تردید اتحاد، همبستگی و وحدت ملت ایران حول محور آرمان‌های امام راحل و تدابیر و رهنمود‌های مقام معظم رهبری، همه توطئه‌ها را خنثی خواهد کرد.»

سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه که در جمع مردم همدان حاضر شده بود به ایراد سخنرانی در مراسم بزرگداشت ۲۲ بهمن پرداخت. رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با اشاره به اینکه منظور مذاکره ترامپ و آمریکا مذاکره‌ی تسلیم است، گفت: «ملت ایران هرگز زیر بار تسلیم نخواهد رفت؛ ترامپ به سیاست فشار حداکثری علیه مردم ایران بازگشته است؛ ترامپ سندی را امضا می‌کند تا بزرگ‌ترین فشار را بر ملت ایران وارد کند، ولی همزمان برای فریب‌کاری از مذاکره و آمادگی برای مذاکره حرف می‌زند؛ چرا باید تحت فشار با آمریکا مذاکره کنیم؟ کدام انسان آزاده‌ای قبول می‌کند تحت فشار و زور وارد مذاکره شود؟»

عراقچی تصریح کرد: «سخنان رهبر انقلاب درباره مذاکره کاملاً هوشمندانه و از روی منطق است؛ ما هیچ اعتمادی به مذاکره نداریم؛ ایران با حسن‌نیت مذاکره و توافق کرد، اما نتیجه آن غیر از عمل‌نکردن طرف مقابل به تعهدات و خروج از توافق چه بود؟ هیچ کشوری زیر فشار و زور مذاکره نمی‌کند، مگر اینکه قصد تسلیم داشته باشد؛ به‌ویژه اینکه ما یک سابقه بدعهدی از طرف مقابل به‌یاد داریم؛ وقتی آن‌ها غیر از تهدید و تحریم‌های بیشتر کاری نمی‌کنند، ما چرا باید به آن‌ها اعتماد کنیم؟»

سیدمحمدحسن ابوترابی فرد، امام جمعه موقت تهران که در جمع مردم یزد حاضر شده بود، بر لزوم وحدت داخلی تاکید کرد و گفت: «کسانی که امروز در مسیر اختلاف گام برمی‌دارند در مسیر مخالف مقام معظم رهبری هستند و باید از این اختلاف و تفرقه پرهیز کرد. ما باید دستان‌مان در دستان یکدیگر باشد و نباید اجازه دهیم کسی از کاروان انقلاب پیاده شود، باید برای انسجام و وحدت ملی تلاش کنیم و در حول مواضع روشن و شفاف مقام معظم رهبری حرکت کنیم؛ این مطالبه ملت ما از مسئولان است.»

پرویز فتاح، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام نیز در حاشیه راهپیمایی گفت: «همه ماهواره‌های دنیا و استکبار جهانی امروز نظاره‌گر این حرکت مردم هستند، به نظر بنده مؤثرتر از همه موشک‌ها، مؤثرتر از همه اقداماتی که نظام اسلامی در راه حفاظت از این نظام انجام داده، این حضور مردم در ۲۲ بهمن است و این پیام از همه موشک‌ها کوبنده‌تر است چراکه به دل‌ها و اذهان دشمنان این پیام را می‌دهد که نمی‌توانند با مردم ایران رویارویی کنند.»

دیدگاه

ویژه تیتر یک
پربازدیدترین
وب گردی
آخرین اخبار