| کد مطلب: ۳۱۲۴۴

تاکید مجدد رئیس‌جمهور بر عدالت آموزشی در جمع استانداران و مقامات آموزش و پرورش: مسئولان نباید خواب‌شان ببرد

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، در جدیدترین سخنان خود باز هم بر موضوع «ضرورت اجرای عدالت آموزشی در سراسر کشور» تاکید کرد.

تاکید مجدد رئیس‌جمهور بر عدالت آموزشی در جمع استانداران و مقامات آموزش و پرورش: مسئولان نباید خواب‌شان ببرد

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، در جدیدترین سخنان خود باز هم بر موضوع «ضرورت اجرای عدالت آموزشی در سراسر کشور» تاکید کرد. درست است که پزشکیان با شعارهایی همچون مانند «عدالت اجتماعی»، «رفع فیلترینگ» و «عدم برخورد سلبی با زنان بی‌حجاب» وارد گود انتخابات ریاست‌جمهوری شد و تلاش خود را برای تحقق شعارهای خود کرد اما به محض آنکه به ریاست قوه اجرایی کشور رسید، موضوع عدالت آموزشی را مطرح و به صورت جدی دنبال کرد.

او در اولین نشست خبری خود (26شهریورماه) درباره عدالت آموزشی و ایجاد توازن بین مدارس دولتی و خصوصی، به‌صراحت اعلام کرد: «قابل قبول نیست که افراد مناطق محروم نتوانند رشد کنند و به دانشگاه بروند و افرادی که با پول و مدارس ویژه بالا می‌آیند، تمام کرسی‌ها را بگیرند.» و قول داد که «با همراهی قرارگاه خاتم، بنیاد مستضعفان و چند نهاد زیر نظر مقام معظم رهبری، با حرکت بسیجی برای تمام شهرهایی که منطقه محروم هستند و مدرسه ندارند برنامه‌ریزی کنند و ظرف یک‌سال این مشکل را حل کنیم.»

تضمین آینده با رفع بی‌عدالتی آموزشی

پزشکیان اما روز دوشنبه نیز با حضور در مراسم گرامیداشت سی‌ویکمین سالروز تصویب قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش که با حضور وزیر و مدیران کل آموزش و پرورش، ائمه جمعه و جماعات، خیرین مدرسه‌ساز، استانداران و نمایندگان مجلس در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار شد، بار دیگر بر ضرورت اجرای عدالت آموزشی تاکید کرد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه «ما برای اجرای برنامه‌های خود در زمینه تحول نظام آموزشی با هدف اجرای عدالت، در نظر داشتیم شورایی ایجاد کنیم که با وجود این شوراها دیگر نیازی به ایجاد شورای جدید نیست»، به سالروز ولادت امام‌علی(ع) اشاره کرد و افزود: «ما اگر مدعی هستیم که راه امام و کتاب راه صحیح و مسیر سعادت است، باید مطابق دستورات آن قدم برداریم؛ مدیران و مسئولان هیچ وظیفه‌ای ندارند جز اینکه به کتاب عمل کنند، به عدالت عمل کنند و به راه و روش حق حرکت کنند. حق را جست‌وجو و پیاده کنند. امام به مراعات انصاف و محبت و لطف در حق مردم امر می‌کنند. اینها دستورات و توصیه‌های امامی است که ما مدعی هستیم شیعه و رهرو او هستیم.»

پزشکیان تاکید کرد: «ما ‌در جایی مدرسه نداریم، در جایی چند مدرسه داریم، در جایی مدرسه داریم امکانات نداریم، در جایی مدرسه با امکانات عالی داریم؛ ما شیعه علی هستیم؟ ما عدالت را پیاده کرده‌ایم؟ آیا این انصاف است؟ آیا می‌توان این وضعیت را پذیرفت؟ نمی‌توان عدالت را در جامعه پیاده کرد، در حالی که در حوزه آموزش این‌چنین تبعیض‌هایی وجود داشته باشد. اکنون کسانی که در دانشگاه وارد می‌شوند از یک‌سری مدارس خاص هستند، این عدالت است؟ این را باید به هم بزنیم. من اعتقادم بر این است که ما مقصریم. به هر شکلی که هست نباید اجازه دهیم این بی‌عدالتی در کشور ما به وجود بیاید. اراده و عمل شماست که می‌تواند مشکلات را حل کند. این بچه‌ها همان‌طور که آموزش داده می‌شوند، همان‌گونه رشد خواهند کرد. اگر مسیری که می‌رویم به نتیجه نمی‌رسد، مقصر ما هستیم، نه آن‌ها. ما نتوانسته‌ایم به درستی آموزش بدهیم و در کلاس، مدرسه، محله یا حتی رسانه‌ها و تبلیغات درست عمل کنیم. اگر دیگران اثرگذاری کرده‌اند، نشان می‌دهد که ما نتوانسته‌ایم به وظیفه خود عمل کنیم.»

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه «من تصور می‌کنم که مسئولان وقتی چنین بی‌عدالتی‌ای را می‌بینند، نباید خواب‌شان ببرد»، گفت: «استانداران و شوراها هرچقدر وقت بگذارید باز هم کم است. آموزش و سلامت قابل واگذاری به بازار نیست، حق مردم است. اگر می‌خواهیم آینده کشورمان تضمین شود، اگر می‌خواهیم به چشم‌انداز مورد نظر مقام معظم رهبری برسیم، باید این بی‌عدالتی و بی‌انصافی در حوزه آموزش و سلامت را از بین ببریم.»

پزشکیان خطاب به مدیران آموزش و پرورش و استانداران نیز تاکید کرد: «استانداران‌ و وزیر کشور باید هر هفته جلساتی برگزار کنند. با شوراها، ائمه جمعه و جماعات، خیرین و تمام کسانی که می‌توانند کمک کنند، باید دست به دست هم بدهند و کمبودهای محله به محله را شناسایی و رفع کنند. ما نیز هر چه در توان داریم، برای این هدف خواهیم گذاشت و از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد. شما وارد میدان شوید، مردم همکاری خواهند کرد. نباید اجازه دهیم تبعیض و بی‌عدالتی در جامعه رخ دهد. با شعاردادن مشکل حل نمی‌شود. ما موظفیم تا جایی که می‌توانیم تلاش کنیم. همه باید تلاش کنند تا مشکلات آموزشی در فضا، تجهیزات، امکانات و کیفیت از بین برود.»

رئیس‌جمهور رو به استانداران گفت: «استانداران باید هر هفته برای جاهایی که کمبود هست، محله به محله جلسه بگذارند و هر جا که کمبود داریم باید بتوانند حلش کنند. ما نباید اجازه دهیم یک سال هم طول بکشد باید این مشکلات حل شود. تمام خیرین، مردم و نهادهای مختلف باید همه وارد کار شوند و مشکل را حل کنید. اراده کنید تا انصاف و عدالت را پیاده کنید. وضعیت کنونی آموزش و سلامت در شأن ایرانیان نیست و باید ایرانی بسازیم که در شأن مردم باشد. ما می‌توانیم و باید این مسیر را پیش برویم. باید آموزش و پرورش را در جایگاهی قرار دهیم که شایسته عزت و مقام ایران با تمدن چندین‌هزارساله باشد.»

دیدار با کودکان بی‌سرپرست

اما فراتر از مسئله آموزش‌وپرورش، موضوع کودکان و نوجوانان آنقدر برای رئیس‌جمهور مهم است که شب ولادت حضرت علی (ع) را مهمان کودکان و نوجوانان بی‎بضاعت جنوب تهران بود. او با همراهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان بهزیستی ضمن بازدید از دو مرکز نگهداری کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست در جنوب تهران، در فضایی صمیمی ساعتی را با این عزیزان به گفت‌وگو نشست‌.

رئیس‌جمهور در جریان بازدید از خانه بهشت ویژه کودکان زیر 15سال که توسط خانواده معظم شهدا اداره می‌شود و مرکز توانمند‌سازی و کارآفرینی دعوت ویژه نوجوانان 15تا 18سال، در جریان وضعیت تحصیل و بهداشت و درمان آنان قرار گرفت. تامین هزینه‌های توانمندسازی، آموزش‌های اشتغال، کارآفرینی و امور رفاهی و همچنین تجهیز و تعمیرات ساختمان محل نگهداری این کودکان و نوجوانان از جمله درخواست‌های مطرح‌شده از سوی مسئولان این دو مرکز بود که پزشکیان نیز به وزیر کار و رئیس سازمان بهزیستی دستور پیگیری داد. کودکان و نوجوانان این دو مرکز نیز با تبریک روز پدر به دکتر پزشکیان و خواندن سرودی به مناسب ولادت حضرت علی(ع)، تعدادی از آثار هنری خود را به رئیس‌جمهور هدیه دادند و با شیرینی‌هایی که خود تهیه کرده بودند از ایشان و همراهان پذیرایی کردند.

عکس: مرضیه سلیمانی، ایرنا

دیدگاه

ویژه تیتر یک
آخرین اخبار