| کد مطلب: ۹۷۸۶

رویداد

انتقاد «کلیسای ارتدوکس اورشلیم» و «سازمان یادبود هولوکاست» از اقدامات اسرائیل

انتقاد «کلیسای ارتدوکس اورشلیم» و «سازمان یادبود هولوکاست» از اقدامات اسرائیل

پاتریارک کلیسای ارتدوکس اورشلیم اسرائیل را مقصر حمله شبانگاهی به مرکز فرهنگی این کلیسا در شهر غزه خوانده و این «حمله مستقیم و غیرموجه» را محکوم کرد. این کلیسا در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این حمله نمایشی از تجسم عیان عزم ناموجه اسرائیل است، برای نابودکردن زیرساخت‌های مدنی و مراکز خدمات اجتماعی و نیز پناهگاه‌های غیرنظامیانی که در این منطقه محاصره‌شده به دام افتاده‌اند.»
دیروز همچنین رئیس «ید وشم» سازمان یادبود هولوکاست اسرائیل از سفیر اسرائیل در سازمان ملل انتقاد کرد. گیلعاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل و هیئت نمایندگی اسرائیل، در جلسه‌ای در شورای امنیت سازمان ملل متحد که برای بررسی وضعیت انسانی در غزه برگزار شده بود، نشان ستاره داوود زرد به کت‌هایشان زده بودند. دنی دایان، رئیس ید وشم در انتقاد از این اقدام گفت: «این نشان زرد نماد ناتوانی مردم یهودی است، زمانی که سرنوشت‌شان دست دیگران بود.» او اضافه کرد، اقدام هیئت نمایندگی اسرائیل، «هم قربانیان هولوکاست و هم کشور اسرائیل را تحقیر می‌کند.» اردان گفته بود او این نشان را تا زمانی که شورای امنیت، حمله ۷ اکتبر حماس را محکوم کند خواهد پوشید. هیئت نمایندگی اسرائیل و بسیاری از سخنگویان و حامیان اسرائیل به خاطر انتقادات و اعتراضات به رویکرد اسرائیل مدعی شده‌اند وضعیت آن‌ها قابل‌مقایسه با وضعیت یهودیانی است که هدف جنایات آلمان نازی قرار گرفته بودند.
از سوی دیگر، سخنگوی وزارت داخله غزه اعلام کرد، نیروهای اسرائیلی در نفوذ زمینی خود به غزه در حال قطع ارتباطات جاده‌ای هستند. ایاد البزم گفت: «نیروهای اشغالگر به دنبال جداکردن شمال نوار غزه از جنوب آن هستند.» روز گذشته ویدئویی از حمله یک تانک اسرائیلی به یک ماشین غیرنظامی در فضای شبکه‌های اجتماعی دیده شد. در این ویدئو که سرنشینان یک خودروی دیگر آن را ضبط کرده‌اند، خودروی حامل یک خانواده در میان جاده درحالی‌که پس از دیدن تانک اسرائیلی در حال دورزدن است، توسط تانک هدف قرار می‌گیرد. گزارش‌ها حاکی است، جاده محل وقوع این حادثه یکی از جاده‌هایی است که طبق دستور اسرائیلی‌ها برای رفتن اهالی شمال غزه به جنوب آن، بناست باز باشد. پیشتر و قبل از شروع نفوذ زمینی نیروهای اسرائیلی نیز گزارش‌هایی از بمباران جاده‌های شمال به جنوب در غزه توسط نیروهای اسرائیلی رسیده بود.
عفو بین‌الملل نیز اعلام کرد اسرائیل در جنوب لبنان هم از فسفر سفید استفاده کرده است. تحقیقات تازه از سوی این نهاد بین‌المللی مستقر در بریتانیا نشان داده است، «ارتش اسرائیل، ۱۶ اکتبر بدون تمایز بین اهداف و در نتیجه، غیرقانونی، از فسفر سفید در حملات در داریه، جنوب لبنان استفاده کرده است. این حمله باید به‌عنوان یک جنایت جنگی مورد تحقیقات قرار بگیرد.» پیشتر نهادها و رسانه‌های مختلفی از استفاده اسرائیل از فسفر سفید در غزه خبر داده بودند.
مصر نیز به یک ایده اسرائیلی‌ها درباره سرنوشت مردم غزه واکنش نشان داد. مصطفی مدبولی، نخست‌وزیر مصر پس از افشای طرح‌های منتسب به اسرائیل شامل جابه‌جایی فلسطینی‌ها به صحرای سینا، تاکید کرد که تهدید کشورش و تلاش برای آسیب‌رساندن به امنیت آن در طول تاریخ از این منطقه نشأت گرفته است. طبق گزارش پایگاه اینترنتی شبکه «العربیه»، مدبولی در یک کنفرانس مطبوعاتی از شمال سینا هشدار داد که مصر آماده است جان میلیون‌ها نفر را قربانی کند اما کسی به هیچ دانه شنی در این منطقه نزدیک نشود. نخست‌وزیر مصر ساعاتی پیش، از گردان ۱۰۱ ارتش این کشور در مرز فلسطین، واقع در صحرای سینا نیز بازدید کرد. نخست‌وزیر مصر همچنین تصریح کرد: ما هرگز اجازه نخواهیم داد که هیچ وضعیتی بر ما تحمیل شود؛ قاهره حاضر به حل مسائل منطقه‌ای به قیمت امنیت کشورش نخواهد بود. پیشتر روزنامه بریتانیایی فایننشال‌تایمز به نقل از منابعی آگاه فاش کرده بود که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، تلاش کرده تا رهبران کشورهای اروپایی را متقاعد کند به مصر فشار بیاورند تا پناهجویان از نوار غزه را بپذیرد. پایگاه خبری «میدل‌ایست‌آی» به‌ نقل از روزنامه اسرائیلی «یدیعوت آحارونوت» نیز گزارش داده بود که یکی از پیشنهادهای اسرائیل برای مصر جهت پذیرش آوارگان جنگ غزه، کنار گذاشته‌شدن بخش اصلی بدهی‌های قاهره به بانک جهانی است.
آمار قربانیان حملات اسرائیل در غزه از ۷ اکتبر تا دیروز به ۸ هزار و ۵۲۵ نفر رسید که ۳ هزار ۵۴۲ نفرشان کودکان بوده‌اند.

دیدگاه

ویژه بین‌الملل
پربازدیدترین
آخرین اخبار