| کد مطلب: ۹۵۹۱
رویداد

رویداد

آمریکا به اسرائیل: حمله زمینی نکنید تا ما برسیم

biden net

آمریکا به اسرائیل: حمله زمینی نکنید تا ما برسیم

رادیو ارتش اسرائیل اعلام کرد، این رژیم با درخواست واشنگتن برای به تأخیر انداختن حمله زمینی به غزه تا زمان رسیدن نیروهای آمریکایی اضافی موافقت کرده است. پیشتر روزنامه نیویورک‌تایمز آمریکا نیز اعلام کرده بود، کاخ سفید به اسرائیل پیشنهاد داد که برای به‌دست‌آوردن زمان بیشتر برای مذاکره درباره آزادی اسرائیلی‌هایی که حماس گروگان گرفته است و اجازه‌دادن به ورود کمک‌های بشردوستانه بیشتر به غزه، حمله زمینی را به تأخیر بیندازد. این روزنامه نوشت، آمریکا هدف دیگری نیز از به تأخیر انداختن حمله زمینی اسرائیل به غزه دارد و آن آمادگی برای مقابله با حملات گروه‌های مقاومت علیه اهداف آمریکا در خاورمیانه است. این روزنامه در ادامه نوشت، آمریکا همچنان از حمله زمینی به غزه حمایت می‌کند. آزادی جودت و ناتالی رعنان، دو آمریکایی که توسط حماس گروگان گرفته شده بودند، باعث شد تا آمریکا بر اسرائیل برای به‌تأخیرانداختن حمله زمینی فشار بیاورد. این در حالی است که اخیراً خبر رسید، حماس پیشنهاد آزادی دو گروگان را به طرف اسرائیلی داده است، اما اسرائیل آن را به عنوان «تبلیغات» نپذیرفته است.
وزارت خارجه ایالات متحده در عین حال با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد، شهروندان آمریکایی که تمایل دارند لبنان را ترک کنند اکنون این کار را انجام دهند چراکه اوضاع امنیتی غیرقابل پیش‌بینی است. این وزارتخانه همچنین به شهروندانش که قصد ندارد لبنان را ترک کنند توصیه کرد که برنامه‌هایی را برای شرایط اضطراری آماده کنند. لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا نیز در گفت‌وگویی با شبکه خبری ای‌بی‌سی گفت: ما نگران تنش بالقوه هستیم. در حقیقت، آنچه ما می‌بینیم چشم‌انداز تشدید قابل توجه حملات به سربازان و اتباع آمریکایی در سراسر منطقه است. برای همین هم آنچه را که لازم است انجام می‌دهیم تا مطمئن شویم که سربازان‌مان در منطقه در موقعیت درستی هستند، از آنها حفاظت می‌شود و ما قابلیت واکنش را داریم.
این در حالی است که منابع رسانه‌ای از ورود محموله دیگری از کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل خبر دادند. رسانه‌های اسرائیلی در این باره اعلام کردند که یک هواپیمای آمریکایی در فرودگاه «رامون» در نزدیکی شهر «ایلات» در جنوب اراضی اشغالی فرود آمد. طبق این گزارش، این هواپیما حامل تجهیزات نظامی آمریکا برای تحویل به اسرائیل است. طی روزهای گذشته نیز چند محموله کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل تحویل داده شده بود. پیشتر رسانه‌های اسرائیل اعلام کرده بودند که جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا از کنگره مبلغ 3/14میلیارد دلار را جهت کمک به این رژیم خواستار شد که ۷۰ درصد از این مبلغ برای اهداف نظامی و مابقی برای اهداف غیرنظامی است.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در سخنانی تأکید کرد: ما وضعیت غزه را بررسی می‌کنیم و اولویت‌های ما ورود کمک‌های بشردوستانه است. باید سوخت و لوازم مورد نیاز برای فعالیت بیمارستان‌ها در غزه را وارد کرد. وی گفت: باید به‌دنبال یک راهکار سیاسی برای حل نزاع میان فلسطین و اسرائیل باشیم اما اولویت ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه است. باید به فکر فلسطینی‌های بی‌گناهی که کشته می‌شوند باشیم چراکه آن‌ها قربانی هستند. ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن در تماس تلفنی با بورل بر لزوم متمرکز شدن بر توقف جنگ در غزه و حمایت از غیرنظامیان و رساندن کمک‌های بشردوستانه به غزه تأکید کرد. الصفدی هشدار داد که ادامه این جنگ و عدم درخواست بین‌المللی برای توقف آن، این فکر را در میان ملت‌ها ایجاد می‌کند که این یک جنگ غربی-عربی اسلامی است.
در سمت مقابل، یحیی رسول، سخنگوی فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق اعلام کرد که برای اولین بار، دو فروند هواپیمای حامل کمک‌های بشردوستانه از این کشور به مقصد نوار غزه به پرواز درآمدند. به گفته یحیی رسول این محموله شامل ۱۸ تن کمک‌های بشردوستانه و امدادهای مردم عراق است. روز یکشنبه نیز ۱۵ دستگاه کامیون حامل کمک‌ها که اجازه عبور به آنها داده نمی‌شد، از گذرگاه رفح در شمال سینا وارد غزه شدند. روز شنبه نیز ۲۰ دستگاه کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه که شامل دارو، تجهیزات پزشکی و غذا بود، وارد نوار غزه شد و هلال‌احمر مصر آنها را به هلال احمر فلسطین تحویل داد. گروه‌های حامی مردم غزه می‌گویند، این میزان کمک‌ها برای جمعیت بیش از ۲ میلیون نفر که زیر آتش بمباران هستند، ناچیز است.

دیدگاه

ویژه بین‌الملل
پربازدیدترین
آخرین اخبار