| کد مطلب: ۹۳۸۱
رویداد

رویداد

ادامه بمباران غزه تعویق عملیات زمینی اسرائیل

gaza

ادامه بمباران غزه تعویق عملیات زمینی اسرائیل

نیویورک‌تایمز از تعویق موعد آغاز عملیات زمینی ارتش اسرائیل علیه نوار غزه خبر داد. برخی منابع اسرائیلی نیز از اختلاف‌نظر میان طبقه سیاسی و نظامی این رژیم درباره هدف چنین عملیاتی نوشته‌اند. روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در این باره اعلام کرد که ارتش اسرائیل اجرای تصمیم خود مبنی بر آغاز عملیات زمینی علیه نوار غزه را به تعویق انداخته است. نیویورک‌تایمز نوشت: ابتدا مقرر شده بود که عملیات زمینی یکشنبه آغاز شود اما دست‌کم به مدت چند روز به تعویق افتاده است. این رسانه درباره دلایل این تصمیم اعلام کرد: این تصمیم به دلیل شرایط جوی نامناسب اتخاذ شده است؛ چراکه در شرایط جوی فعلی در صورت آغاز عملیات زمینی خلبانان کار دشواری را برای پشتیبانی عملیات زمینی خواهند داشت. در عین حال یک رسانه‌ اسرائیلی از اختلاف‌نظر میان طبقه سیاسی و نظامی اسرائیل و عدم توافق بر سر اهداف این عملیات خبر داده است. آویتان کوهن، کارشناس مسائل سیاسی روزنامه «یسرائیل هیوم» در گزارشی در این باره نوشت: کابینه امنیتی اسرائیل با عملیات زمینی درصدد تضعیف توانایی‌ها و اقتدار نظامی حماس است، درحالی‌که سخنگوی ارتش اعلام کرده است که نهاد نظامی هدف متفاوتی را دنبال می‌کند و درصدد شکست حماس و ترور همه مقاماتی است که در نبرد «طوفان‌الاقصی» دخیل بوده‌اند. وی افزود: «این شکاف‌ها میان ارتش و سطح سیاسی طی هفته گذشته بارها مطرح شد و هدف شکست حماس که توسط سخنگوی ارتش اعلام شده است، به‌هیچ‌‌وجه هدف مورد توافق کابینه نیست.» کابینه امنیتی اسرائیل اخیراً با ادامه عملیات «طوفان‌الاقصی» انجام عملیات زمینی در نوار غزه را تصویب کرد. در عین حال بمباران نوار غزه تشدید شده و پس از درخواست تخلیه مناطق در شمال نوار غزه، درخواست تخلیه بیمارستان‌ها را نیز داده‌اند؛ کارشناسان و نهادهای بین‌المللی این اقدام را منجر به فاجعه انسانی و بهداشتی در غزه خوانده‌اند و اعلام شده بخش بهداشت فلسطین هم نمی‌تواند آن را تحمل کند. تعداد قربانیان در غزه به ۲۳۲۹ نفر رسیده و ۹۰۲۴ نفر نیز مجروح شده‌اند.
در همین رابطه، سازمان عفو بین‌الملل، شواهد مبنی بر استفاده رژیم صهیونیستی از بمب‌های ممنوعه «فسفر سفید» علیه غیرنظامیان در نوار غزه را تایید کرد. سازمان عفو بین‌الملل با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد، آزمایشگاه، مدارک و شواهدی را جمع‌آوری کرده که نشان می‌دهد یگان‌های نظامی اسرائیل در بمباران نوار غزه از بمب‌های حاوی فسفر سفید استفاده کرده‌اند. در بیانیه مذکور همچنین آمده است، ویدیوها و تصاویر حاکی از استفاده از توپ‌های M825 و M825A است که با نشان D528 شناخته می‌شوند. طبق این گزارش، این نام رمز شناسایی وزارت دفاع آمریکا برای بمب‌های حاوی فسفر سفید است.
از سوی دیگر، درحالی‌که اسرائیل تصمیم خود را برای بمباران و حمله اعلام کرده بود، مردم شمال غزه برای درامان‌ماندن از حملات باید به سمت جنوب بروند، خبر از بمباران مسیرهای حرکتی خروج از مناطق شمالی توسط نیروهای اسرائیل رسید. در عین حال، با محدودیت‌های تحمیلی محاصره مشکلات اضافی از جمله کمبود آب و مواد غذایی نیز به مسائلی مثل کمبود برق و قطعی اینترنت در این مناطق اضافه شده است. وزارت بهداشت فلسطین نیز گفته است: هزاران نفر در نوار غزه در صورت عدم ارائه کمک‌های پزشکی لازم، در معرض خطر مرگ هستند. یک مقام سازمان ملل نیز هشدار داد که فلسطینی‌ها در معرض «پاکسازی قومی جمعی» هستند. «فرانچسکا آلبانیز» گزارشگر مستقل سازمان ملل درخصوص وضعیت حقوق بشر در اراضی اشغالی فلسطین، با هشدار در این باره در بیانیه‌ای اعلام کرد: این خطر جدی وجود دارد که آنچه ما شاهد آن هستیم تکرار «نکبت» در سال ۱۹۴۸ و فاجعه سال ۱۹۶۷ باشد، اما در مقیاس بزرگتر. جامعه بین‌الملل باید هر کاری می‌تواند انجام دهد تا از تکرار این اتفاق جلوگیری کند. مدیر برنامه جهانی غذا در منطقه نیز اعلام کرده است: ذخیره مواد غذایی ما در غزه رو به اتمام است و دیگر نمی‌توانیم غذای بیشتری وارد کنیم. ما در مرزها مواد غذایی برای 3/1 میلیون نفر داریم اما نیاز به گذرگاه‌های امن برای وارد کردن آن داریم.

دیدگاه

ویژه بین‌الملل
پربازدیدترین
آخرین اخبار