| کد مطلب: ۹۳۵۰
رویداد

رویداد

شمار شهدای غزه فراتر از ۲۲۰۰ نفر

gaza

شمار شهدای غزه فراتر از 2200 نفر

وزارت بهداشت نوار غزه در هشتمین روز عملیات طوفان‌الاقصی، با اشاره به اینکه 66 درصد قربانیان حملات رژیم صهیونیستی زنان و کودکان هستند، اعلام کرد شمار شهدا به 2215 نفر افزایش یافته است. وزارت بهداشت نوار غزه در بیانیه‌ای خبر داد ۲۲۱۵ شهروند فلسطینی از جمله ۷۲۴ کودک در حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده‌اند و ۸۷۱۴ تن دیگر از آغاز تجاوزات به نوار غزه مجروح شده‌اند. سفارت روسیه در تل‌آویو به خبرگزاری «اسپوتنیک» خبر داد در جریان درگیری‌ها در فلسطین اشغالی، ۱۶ روس با تابعیت دوم اسرائیلی کشته شدند. نمایندگی روسیه افزود: «هشت روس مفقود هستند و دست‌کم یک نفر که تابعیت اسرائیلی نیز دارد در فهرست اسرای حماس در نوار غزه است.» شبکه خبری المیادین نیز به نقل از القسام گزارش داد، این اسرای اسرائیلی در حملات هوایی رژیم صهیونیستی کشته شده‌اند و چهار نفر از آنان، غیرصهیونیست هستند. کتائب شهید «عزالدین القسام» شاخه نظامی جنبش حماس، اعلام کرد که در پاسخ به اقدام اشغالگران در هدف قرار دادن غیرنظامیان فلسطینی و به شهادت رساندن ده‌ها نفر از آن‌ها، مواضع دشمن اشغالگر را در نزدیکی کیبوتس «نیریم» با موشک و خمپاره هدف قرار داده است. شاخه نظامی حماس، همچنین اعلام کرد که دیروز، «عسقلان» اشغالی را هدف قرار داده است و علاوه بر آن مواضع اشغالگران صهیونیست را در «بئر السبع» و «النقب» واقع در اراضی اشغالی ۱۹۴۸، موشک‌باران کرده است.
از سوی دیگر آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (آنروا) روز گذشته خبر داد که در یک هفته گذشته در پی حملات هوایی و توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی نزدیک به یک میلیون نفر از ساکنان غزه از خانه خود آواره شده‌اند. غزه طبق آمار سال ۲۰۲۰ میلادی 048/2 میلیون جمعیت دارد که تعداد افراد آواره‌شده نیمی از این جمعیت را نشان می‌دهد. آنروا همچنین اعلام کرد آب شرب دو میلیون تن در نوار غزه رو به اتمام است و این مسئله مرگ و زندگی است. آواره شدن این تعداد افراد در شرایطی است که طبق گفته سازمان ملل ۵۵۴۵ واحد مسکونی در یک هفته گذشته به‌طور کامل ویران شده و حدود ۳۷۵۰ واحد مسکونی دیگر خسارات غیرقابل جبرانی دیدند؛ به‌طوری‌که دیگر قابل سکونت نیستند. روزنامه «هاآرتص» نیز فاش کرد، شکستی که رژیم صهیونیستی در عملیات طوفان الاقصی متحمل شد، هزاران بار بدتر از جنگ اکتبر ۱۹۷۳ است. این روزنامه همچنین نوشت، هشدارهایی از سوی نهاد امنیتی و نظامی درخصوص عملیات نفوذ به شهرک‌ها وجود داشت. طبق نوشته این روزنامه، رئیس ستاد ارتش رژیم اسرائیل و رئیس شعبه «امان» در جریان این هشدارها درباره عملیات فلسطینیان بودند اما بنیامین نتانیاهو نسبت به اوضاع امنیتی خوشبین بود و به این خوشبینی ادامه می‌داد. اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در پیام فوری به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل به تجاوزات وحشیانه و خشونت‌های هولناک ارتش اشغالگر اشاره کرد که براساس کنوانسیون‌ چهارم ژنو، به سطح جنایت جنگی می‌رسد. همچنین سخنان وزیر جنگ این رژیم که تاکید کرده است ارتش محاصره‌ای را بر غیرنظامیان بی‌دفاع در غزه از طریق ممانعت از ورود نیازهای اساسی ساکنان از جمله نیازهای پزشکی و غذایی و سوخت اجرا کرده است. هنیه از گوترش خواست تا مسئولان رژیم صهیونیستی را به‌عنوان قدرت نظامی اشغالگر مجبور به توقف فوری این جنایت‌ها و احترام به تعهدات قانون انسانی بین‌المللی کند.
وی بر ادامه حق مردم فلسطین برای مبارزه تا زمان آزادی و استقلال و تشکیل کشور مستقل فلسطین با پایتختی قدس براساس قطعنامه‌های بین‌المللی ذی‌ربط تاکید کرد. فیصل بن‌فرحان، وزیر خارجه عربستان در دیدار با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در ریاض بر لزوم تحقق آتش‌بس در غزه و تلاش برای تضمین ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه تأکید کرد. وی گفت: «ما به تلاش جمعی برای توقف خشونت نیاز داریم.» سازمان همکاری اسلامی روز گذشته اعلام کرد که نشست اضطراری وزارتی کمیته اجرایی این سازمان برای بررسی پیامدهای جنگ در غزه برگزار می‌شود. این سازمان در سایت رسمی خود اعلام کرد: «بنا به دعوت عربستان؛ رئیس سازمان اسلامی در دوره کنونی‌ و رئیس کمیته اجرایی سازمان همکاری اسلامی، کمیته اجرایی این سازمان نشست اضطراری و فوق‌العاده‌ای را در سطح وزراء به منظور بررسی تشدید شرایط نظامی در غزه و اطراف آن و وخامت اوضاع که تهدیدی علیه غیرنظامیان و امنیت و ثبات منطقه است، برگزار خواهد شد.»

دیدگاه

ویژه بین‌الملل
پربازدیدترین
آخرین اخبار