| کد مطلب: ۹۲۰۲
سیاستمداران

سیاستمداران

حمایت جوخه از فلسطین

Alexandria Ocasio Cortez1

حمایت جوخه از فلسطین

تعدادی از نمایندگان دموکرات‌ آمریکا که شش عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در گروه «جوخه» را هم شامل می‌شود، ساعاتی پس از آن‌که درگیری‌های بین حماس و رژیم صهیونیستی در غزه آغاز شد، تصریح کردند که روز یکشنبه، تجمعی را در حمایت از آرمان فلسطین برگزار خواهند کرد و در این تجمع از حقوق ملت فلسطین دفاع می‌کنند. در میان سوسیالیست‌های دموکرات آمریکا، هر چهار نماینده چپ‌گرای زن عضو گروه «اسکوآد» یا همان «جوخه» هم حضور دارند. «الکساندریا اوکاسیو-کورتز» از ایالت نیویورک، «رشیده طلیب» از میشیگان، «کوری بوش» از میزوری و «ایلهان عمر» از مینه‌سوتا به همراه نمایندگان دیگری مانند «جمال بومان» از نیویورک و «گرگ کاسار» از تگزاس برای برگزاری این راهپیمایی اعلام آمادگی کرده‌اند. برخی از منتقدان و مخالفان این شش نماینده سوسیالیست‌ دموکرات آمریکا، وابستگی قانون‌گذاران آمریکایی به آن‌ها را نمود بارزی از یهودی‌ستیزی آشکار می‎دانند. در همین رابطه، ایلهان‌عمر در ماه فوریه به دلیل اظهارات بی‌سابقه ضدیهودی‌اش از سمت خود در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا کنار گذاشته شد.

Mark Esper

پیامد شکست اطلاعاتی

وزیر دفاع اسبق آمریکا عملیات برق‌آسای فلسطینی‌ها علیه رژیم صهیونیستی را یک شکست اطلاعاتی خوانده و پیش‌بینی کرد که این اتفاق پیامدهای دامنه‌دار پایداری خواهد داشت. مارک اسپر، وزیر دفاع اسبق آمریکا در مصاحبه‌ با شبکه فاکس‌نیوز گفت: «این یک اتفاق غافلگیرکننده بود که کاملاً اسرائیلی‌ها را غافلگیر ساخت. شما هیچ‌چیز نمی‌توانید بگویید اما این یک شکست اطلاعاتی بود.» مارک اسپر اضافه کرد: «فکر می‌کنم در عرصه میدانی با یک وضعیت تاکتیکی که هم برای شهروندان اسرائیلی و هم برای ارتش اسرائیل غم‌انگیز و وحشتناک است، سر و کار داریم. اما چنین شکستی تاثیراتی دامنه‌دار را در چندین جهت خواهد داشت.» وزیر دفاع اسبق آمریکا همچنین گفت، اینکه رخداد اخیر باعث شود اسرائیلی‌ها رو به حمایت از بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بیاورند یا فروپاشی دولت او را موجب شود، نامشخص است. اسپر اظهار کرد: «این هم یکی از تاثیرات این اتفاق است که تاکنون مورد بحث قرار نگرفته است.»

Ilham Aliyev

گفت‌وگو در گرجستان

رئیس‌جمهوری آذربایجان دیروز گفت که ممکن است نشست‌هایی دوجانبه یا سه‌جانبه در گرجستان برگزار شود که محوریت آن‌ها عادی‌سازی روابط باکو و ایروان خواهد بود. الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان در نشست خبری مشترک با ایراکلی غاریباشویلی، نخست‌وزیر گرجستان در تفلیس گفت: اگر توافق شود، نمایندگان ساختارهای مربوطه می‌توانند به گرجستان آمده و نشستی دوجانبه یا سه‌جانبه با محوریت عادی‌سازی روابط باکو و ایروان داشته باشند. علی‌اف در حالی از احتمال گفتگوی سه‌جانبه با ارمنستان و گرجستان سخن گفت که رسانه دولتی جمهوری آذربایجان هفته گذشته اعلام کرد، او تصمیم گرفته در نشستی که با میانجی‌گری اتحادیه اروپا در اسپانیا برگزار می‌شود، شرکت نکند؛ جایی که علی‌اف در آن می‌توانست درباره تازه‌ترین تنش‌ها در مناقشه قره‌باغ با نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان گفت‌وگو کند.

دیدگاه

ویژه بین‌الملل
پربازدیدترین
آخرین اخبار