سیاستمداران
دیدار بایدن و شی
دیدار بایدن و شی
رسانههای آمریکایی از جمله واشنگتنپست و سی.ان.ان به نقل از منابع آگاه وابسته به دولت آمریکا گزارش کردند، کاخ سفید در تدارک است تا نشستی را در ماه نوامبر بین جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا و شیجینپینگ، همتای چینی او در حاشیه اجلاس سازمان همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه در شهر سانفرانسیسکو ترتیب دهد. روزنامه «واشنگتنپست» نوشت، یک مقام ارشد دولت آمریکا که نامش را فاش نکرد، گفت: «تقریباً مسجل است که نشستی برگزار خواهد شد. ما فرآیند برنامهریزی آن را شروع کردهایم.» یک مقام ارشد دیگر دولت آمریکا نیز به واشنگتنپست گفت، جو بایدن چشم به برگزاری نشستی با شیجینپینگ دارد؛ اما «هنوز هیچ چیز تایید نشده است.» مقامهای مطلع آمریکایی گفتند، برنامه دیدار احتمالی جو بایدن و شیجینپینگ بعد از سفر وانگیی، وزیر امور خارجه چین در هفتههای آتی به واشنگتن قطعیت پیدا خواهد کرد. آخرین باری که رؤسایجمهور آمریکا و چین، دو اقتصاد بزرگ اول جهان با یکدیگر دیدار کردند، ماه نوامبر گذشته در حاشیه اجلاس گروه ۲۰ در شهر بالی اندونزی بود.
احتمال تحریم باکو
اعضای پارلمان اروپا روز پنجشنبه قطعنامهای را تصویب کردند که در آن از کشورهای اتحادیه اروپا خواسته شده تا تحریمهایی را علیه جمهوری آذربایجان به دلیل وضعیت قرهباغ اعمال کنند و همچنین روابط با باکو را بررسی کرده و وابستگی به واردات گاز از این کشور را کاهش دهند. ۴۹۱ قانونگذار اتحادیه اروپا به این قطعنامه رای مثبت دادند، ۹ تن مخالفت کرده و ۳۶ تن دیگر رای ممتنع دادند. قطعنامههای پارلمان اروپا در مورد روابط خارجی از نظر قانونی الزامآور نیستند، اما سایر نهادهای اتحادیه اروپا باید نظرات این پارلمان را در نظر بگیرند. این سند از اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن میخواهد تا تحریمهای هدفمندی را علیه افرادی در دولت جمهوری آذربایجان که مسئول نقضهای متعدد آتشبس و نقض حقوق بشر در قرهباغ هستند، اتخاذ کنند.
جهان درحال فروپاشی است
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان عدم اقدام در رابطه با تغییرات اقلیمی و سبک زندگی «غیرمسئولانه» غرب را به باد انتقاد گرفت. پاپ در سندی که روز چهارشنبه منتشر کرد آورده که از سال ۲۰۱۵ تا به امروز پیشرفت بسیار کمی در رابطه با مباحثی که درخصوص آنها نوشته بود، حاصل شده است. پاپ در این سند آورده است: جهانی که در آن زندگی میکنیم در حال نابودی است و در آستانه فروپاشی قرار دارد. وی عنوان کرد که بحران اقلیمی حال حاضر «شأن زندگی انسانی» را به خطر میاندازد. پاپ بیان کرد که دیگر درنظر نگرفتن عواقب شرایط، به شدت سخت شده چراکه «وقایع آبوهوایی شدید، خشکسالی و گرمای غیرطبیعی بهطور مکرر» رخ میدهد. به گفته پاپ، این تصور که کشورهای فقیر عمدتاً مسئول گرمایش زمین هستند «سفسطهآمیز» است.