سیاستمداران
به جنگ چریکی ادامه میدهیم
به جنگ چریکی ادامه میدهیم
احمدمسعود گفت: با طالبان درباره سازش، گفتوگویی نداریم و به جنگ چریکی برای آوردن این گروه بر سر میز مذاکره ادامه میدهیم. رهبر در تبعید جبهه مقاومت ملی افغانستان در مصاحبهای در پاریس گفت، تنها راه برای طالبان بهمنظور دستیابی به مشروعیت این است که انتخابات برگزار کند اما درحال حاضر دورنمایی برای چنین اقدامی دیده نمیشود. وی ادامه داد: طالبان از هرگونه مذاکره برای گفتوگو امتناع میکند و فقط از جهان و مردم افغانستان میخواهد تا بپذیرند این تنها روش رو به جلوست. وی با اشاره به رشد تعداد نیروهای جبهه مقاومت ملی افغانستان از ۱۲۰۰ به ۴۰۰۰ نفر گفت: ما سال گذشته میلادی یک رویکرد عملیتر را انتخاب کردیم که همان جنگ چریکی است. برای همین است که میبینید با این تعداد کم تاثیر بیشتری داشتهایم.
از سوریه خارج نمیشویم
وزیر دفاع ترکیه بار دیگر اعلام کرد که نیروهای این کشور از مناطق تحت کنترل خود در شمال سوریه خارج نمیشوند. یاشار گولر، بر موضع کشورش در مخالفت با خروج از شمال سوریه تاکید کرد و این طرح را «غیرمنطقی» خواند. گولر ادعا کرد: ما همواره برای دیدار و گفتوگو آماده هستیم؛ اما خواستههای سوریه چیزی نیست که بتوان آنها را فوراً پذیرفت، آنها میخواهند ترکیه از خاک سوریه خارج شود؛ اما ترکیه چرا باید خارج شود؟ وزیر دفاع ترکیه در ادامه نیز گفت: دمشق به ترکیه که برای بازگشت سوریها به کشورشان در تلاش است و اقدامات گستردهای را در این چارچوب انجام میدهد، میگوید از سوریه خارج شوید، اما این را به حزب کارگران کردستان، داعش و یا آمریکا نمیگوید، این را از ترکیهای میخواهد که سالهاست بیش از سه میلیون سوری را پناه داده است. وزیر دفاع ترکیه خطاب به دمشق گفت: به ما میگویید (از سوریه) خارج شوید، چرا ما برویم؟ ما بعد از تامین امنیت مرزها، تسهیل دوباره بازگشت سوریها و ایجاد جوی از آرامش خواهیم رفت، ترکیه هیچ امید و آرزویی در خاک دیگر کشورها ندارد.
اسرائیل به انپیتی بپیوندد
قطر خواستار تشدید تلاشهای بینالمللی برای پیوستن اسرائیل به معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای شد و اینکه همه تأسیسات هستهای این رژیم مشمول تضمینهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی بشوند. این موضوع در بیانیهای از سوی قطر پیش از کنفرانس سالانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی که هماکنون در وین در حال برگزاری است، آمده است. عبدالعزیز سالمین الجابری، رئیس کمیته ملی کنترل تسلیحات قطر گفت: قطعنامههایی از ۵۰ سال پیش از جمله قطعنامههای مجمع عمومی سازمان ملل مصوب سال ۱۹۷۴، قطعنامه ۴۸۷ شورای امنیت سال ۱۹۸۱ و قطعنامه ۶۸۷ سال ۱۹۹۱ و قطعنامههای آژانس بینالمللی انرژی اتمی و کنفرانس پیمان عدم انتشار تسلیحات هستهای خاورمیانه برای سال ۱۹۹۵ بر این درخواست تاکید دارند. این کشور معتقد است که این کار شرط اصلی برای ایجاد یک منطقه بدون سلاحهای هستهای در خاورمیانه است.