رویداد
بعد از بمبارانها
بعد از بمبارانها
محاصره زمینی بیمارستانها در شمال غزه
در ادامه حملات هوایی و بمباران، بیمارستانها در شمال غزه در محاصره نیروهای زمینی اسرائیل هم قرار گرفتند. الجزیره به نقل از یکی از جراحان بیمارستان الشفا نوشت، نیروهای خدمات درمانی و بیماران «در میانه منطقه جنگی» قرار گرفتهاند. در پی محاصره زمینی بیمارستانها، گزارشهایی هم از هدفقرارگرفتن مردم و نیروهای خدمات درمانی که از بیمارستان خارج شدهاند، رسیده است. در یک نمونه، مهندسی که برای تعمیر ژنراتور ازکارافتاده رفته است، هدف گلوله تکتیرانداز قرار گرفته و از دست و پا فلج شده است. براساس تازهترین گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد، اوسیاچاِی، از ۴ بیمارستان شمال غزه فقط یک بیمارستان برق دارد. بیمارستانهای شفا و اندونزیایی به دلیل اتمام سوخت ژنراتورها بدون برق هستند و بیمارستان قدس به دلیل آسیبدیدن ژنراتورها و بمباران برق ندارد. بیمارستان تعمیدی الاهلی عربی تنها بیمارستان در شمال غزه است که هنوز برق دارد. گزارشها همچنین از تعطیلی بخش انآیسییو در بیمارستان شفا به دلیل قطعی برق خبر داده است که به معنای بهخطرافتادن جان نوزادان بیمار است. براساس این گزارش اوسیاچاِی، از ۳۹ نوزادی که در
بیمارستان شفا در انکوباتورها بودند، ۲ نوزاد فوت کردهاند و ۳۷ نوزاد دیگر هم به دلیل از کار افتادن دستگاه اکسیژن در معرض مخاطره مرگ قرار دارند. احمدالمخلاتی، دکتر جراح بیمارستان شفا به الجزیره گفته است، ادعای ارتش اسرائیل مبنی بر اینکه خروجی شرقی بیمارستان برای عبور و مرور امن است، یک «دروغ بزرگ» است. به گفته وی اکنون تمامی نوزادان درون انکوباتورها و ۶۳ بیمار آیسییو به اتاق جراحی مرکزی منتقل شدهاند تا از اندک انرژی برق باقیمانده بهرهمند شوند. این در حالی است که آمار کل قربانیان در غزه در دور تازه درگیریها، از مرز ۱۱ هزار نفر نیز گذشته است که بیش از ۴ هزار نفر آن، کودکان هستند. در کرانه باختری نیز با ادامه حملات شهرکنشینان با حمایت سربازان و نیروهای پلیس اسرائیل و فشار برای تخلیه شهرها و روستاها در این منطقه، از ۷ اکتبر به بعد، به ۱۸۵ نفر رسید، درحالیکه ۲ هزار و ۵۰۰ نفر فلسطینی نیز بازداشت شدهاند.
تدروس ادهانوم قبریسوس، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت، در واکنش به اخبار تازه از غزه در توئیتر نوشت: «عمیقاً نگرانکننده و دهشتناک: همزمان با گزارشهایی در مورد حملات مکرر به بیمارستان شفا در غزه، سازمان جهانی بهداشت تماساش را با معتمدین در بیمارستان از دست دادهاست. گزارشهایی وجود دارد که به برخی افراد که قصد داشتند از بیمارستان بیرون بروند، شلیک شده و کشته یا زخمی شدهاند. آخرین گزارشها حاکی از این است که بیمارستان توسط تانکها محاصره شدهاست. سازمان جهانی بهداشت به شدت نگران امنیت کارکنان سلامت و صدها بیمار و مجروح از جمله کودکانی که به دستگاه وصل هستند و شهروندان بیجاشدهای که در بیمارستان پناه گرفتهاند، است. سازمان جهانی بهداشت بار دیگر درخواست خود را برای آتشبس فوری بشردوستانه در غزه بهعنوان تنها راه نجات زندگی افراد و کاهش رنج در سطح دهشتناک فعلی، تکرار میکند. سازمان جهانی بهداشت همچنین خواستار تخلیه پزشکی بیماران و مجروحان جدی به شکل مستمر، منظم، بدون مانع و ایمن است. همه اسرا باید مراقبتهای پزشکی مناسب دریافت کنند و بدون پیششرط آزاد شوند.» نهادهای بینالمللی، بهخصوص زیرمجموعههای سازمان ملل
متحد، در هفتههای گذشته بارها با گزارشها و هشدارهای مشابه، خواستار آتشبس و توقف حملات شدهاند. دهها نفر از کارکنان این سازمانها در غزه نیز در حملات اسرائیل جان خود را از دست دادهاند.
اعتراضات مردمی نیز در کشورهای مختلف به حملات و اقدامات اسرائیل ادامه دارد. به گزارش الجزیره، نیویورک، لندن، ملبورن، پاریس، بغداد، کراچی، برلین و ادینبورو تازهترین نمونههای اعتراضات گسترده بودهاند که در شهرهایی مثل لندن در صدها هزار نفر جمعیت داشتهاند. در هفتههای گذشته، درحالیکه دولتهای ایالات متحده و برخی متحدانش از جمله آلمان، همچنان به حمایت کامل از اقدامات اسرائیل ادامه دادهاند، کلمبیا و الجزایر به دنبال تنظیم شکایت از اسرائیل در دیوان کیفری بینالمللی، به اتهام ارتکاب جنایت جنگی رفتهاند. در پارلمان ایرلند نیز قرار است طرحی به این منظور و نیز به منظور اخراج سفیر اسرائیل، به رأی گذاشته شود.