| کد مطلب: ۳۳۰۶۸

لو رفتن محل اختفای حسین فاطمی

سیدحسین فاطمی فقط وزیر امور خارجه دولت دکتر مصدق نبود بلکه مهمترین سخنگوی آن در عرصه عمومی نیز بود و باتوجه به نگرش نقادانه‌ای که نسبت به دربار و خانواده سلطنتی داشت، در روزهای بین کودتای اول و دوم مردادماه ۱۳۳۲، نیز مواضعی تند نسبت به شاه ابراز کرد.

لو رفتن محل اختفای حسین فاطمی

سیدحسین فاطمی فقط وزیر امور خارجه دولت دکتر مصدق نبود بلکه مهمترین سخنگوی آن در عرصه عمومی نیز بود و باتوجه به نگرش نقادانه‌ای که نسبت به دربار و خانواده سلطنتی داشت، در روزهای بین کودتای اول و دوم مردادماه 1332، نیز مواضعی تند نسبت به شاه ابراز کرد. او البته در شب 24 مردادماه دستگیر شده بود اما با شکست کودتای نخست همان شب آزاد شد و در سه روز منتهی به کودتا در مقالات تندش با قاطعیت از حذف سلطنت و خاندان پهلوی نوشت.

بدین‌ترتیب دور از انتظار نبود که در صبح روز ۲۸ مردادماه ۱۳۳۲ کودتاچیان هم دفتر روزنامه «باختر امروز» را تخریب کنند و هم به جست‌وجوی او درآیند و او را به قتل برسانند. با این تفاسیر، فاطمی از 28 مردادماه زندگی مخفیانه‌ای را آغاز کرد و حکومت نیز در مقابل برای دستگیری او جوایزی تعیین کرد. درنهایت روز 6 اسفندماه در خانه دکتر محسنی که داروساز بود، دکتر فاطمی دستگیر شد و  نعمت‌الله نصیری، فرمانده نظامی تهران پس از این فتح‌الفتوح با ماشین، فاطمی را به کاخ سلطنتی برد تا به شاه این خبر را بدهد.

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه بیست‌و‌چهار ساعت
سرمقاله
پربازدیدترین