| کد مطلب: ۲۷۷۷۲
مدال جهانی زیر سایه پناهندگی

بررسی دو اتفاق مهم در ورزش تنیس روی میز ایران در گفت‏‌وگو با بنیامین فرجی و بهنام حبیب‌‏زاده

مدال جهانی زیر سایه پناهندگی

اولین‌ها همیشه جذاب و به‌یادماندنی است حتی اگر در رشته پینگ‌پنگی باشد که اصولاً موفقیت‌هایش آنطور که باید، رسانه‌ای نمی‌شود.

اولین‌ها همیشه جذاب و به‌یادماندنی است حتی اگر در رشته پینگ‌پنگی باشد که اصولاً موفقیت‌هایش آنطور که باید، رسانه‌ای نمی‌شود. اما بنیامین فرجی کاری کرد که رسانه‌های دنیا را شگفت‌زده کرد. نوجوان 14 ساله ایرانی برای اولین‌بار در تاریخ پینگ‌پنگ ایران موفق شد یک مدال جهانی کسب کند. هرچند بنیامین فرجی در دیدار نیمه‌نهایی مغلوب حریف قدرتمند چینی شد اما با کسب مدال برنز افتخار بزرگی را برای کشور ایران به ارمغان آورد.

در روز افتخارآفرینی بنیامین فرجی که تاریخ‌سازی کم‌نظیری را ثبت کرد، باران ارجمند دیگر پینگ‌پنگ‌باز زیر 15 سال ایران البته در بخش زنان، در راه بازگشت به ایران، در فرودگاه دانمارک، خودش را به پلیس این کشور معرفی و اعلام پناهندگی کرد تا دو اتفاق عجیب در یک‌روز برای ورزش ایران رقم خورده باشد.

باران ارجمند copy

در این گزارش علاوه بر گفت‌وگو با بنیامین فرجی درخصوص شاهکاری که به خرج داده، با بهنام حبیب‌زاده، نایب‌رئیس فدراسیون تنیس روی میز نیز مصاحبه‌ای ترتیب دادیم تا آخرین وضعیت باران ارجمند و راهکار فدراسیون بعد از چنین رخدادی را جویا شویم.

رکوردشکنی به سبک فرجی

در تاریخ تنیس روی میز ایران تا به حال رخ نداده بود در رده سنی نوجوانان، ورزشکار ایرانی مدال جهانی کسب کند اما بنیامین فرجی به این مهم دست یافت. فرجی پیش از رسیدن به نیمه‌نهایی، حریفان قدرتمندی از سوئد، ژاپن و چین‌تایپه را شکست داده بود و به نیمه‌نهایی صعود کرده بود. این‌ نخستین مدال تاریخ پینگ‌پنگ ایران در رقابت‌های جهانی در رده سنی نوجوانان است. هدایت تیم ملی تنیس روی میز نوجوانان ایران برعهده مهران احدی بود. مسابقات تنیس روی میز قهرمانی نوجوانان و جوانان جهان با حضور برترین پینگ‌پنگ‌بازان دنیا از دو تا ۱۰ آذرماه در شهر هلسینبورگ سوئد برگزار شد.

 فرجی در گفت‌وگو با «هم‌میهن» درخصوص کیفیت مسابقات و درنهایت مدالی که کسب کرد، گفت: «مسابقات خیلی سختی بود. خوشحالم که درنهایت توانستم مقام سوم را کسب کنم و برای کشورم افتخارآفرینی داشته باشم. در رده زیر 15 سال، بازیکنان بزرگی حضور داشتند که در رده جوانان نیز دارای مقام جهانی بودند ولی برنامه‌ریزی که داشتیم درنهایت منجر به موفقیت ما شد».

بنیامین فرجی همچنین درخصوص اردوهای شبانه‌روزی پیش از شروع مسابقات جهانی در کشور سوئد گفت: «ما شبانه‌روزی در اردوی تیم ملی بودیم و 100 درصد توانم را برای آماده‌سازی مسابقات گذاشتم. به لحاظ بدنی، تکنیکی و ذهنی کاملاً آماده بودم تا بتوانم موفق شوم. نقش خانواده‌ام در موفقیت من بسیار پررنگ بود و همیشه مدیون زحمات خانواده عزیزم هستم.»

ظهور یک نخبه

نام بنیامین فرجی را اما فقط به‌واسطه کسب مدال برنز مسابقات جهانی نشنیده بودیم، بلکه او در مسابقات انتخابی قهرمانی جهان در بخش تیمی موفق به شکست مرد شماره یک تنیس روی میز جهان از چین در رده بزرگسالان شده بود. شاگردان لطف‌الله نسبی در مصاف با رنکینگ اول تیمی دنیا در یک بازی نزدیک با نتیجه سه بر یک شکست خوردند و برای کسب مقام پنجم تا هشتم به مصاف حریفان خود خواهند رفت.

اما در همان اولین بازی رو در رو، یک اتفاق بزرگ و غیرمنتظره رخ داد. بنیامین فرجی، نوجوان ۱۴ ساله پینگ‌پنگ ایران دست به شگفتی بزرگی زد و در مصاف با وانگ چوکین، نفر اول رنکینگ دنیا و دارنده چندین مدال طلای جهان و المپیک، با حساب سه بر دو به برتری دست یافت و ایران را یک بر صفر پیش انداخت.

فرجی که در سال‌های اخیر خودش را در قامت یک اعجوبه مطرح کرده و رنک یک زیر 15 سال دنیا را در اختیار دارد، در بازی هیجان‌انگیز مقابل قهرمان المپیک پاریس به برتری رسید تا نشان دهد در سال‌های آتی، توانایی شکست چینی‌ها و گرفتن قهرمانی از آن‌ها را دارد.  درحالی‌که با پیروزی فرجی، تیم ملی ایران می‌توانست از سد چین عبور کند اما در بازی دوم نوشاد عالمیان کاپیتان تیم ملی، مقابل رقیب خود که رنک سوم دنیا را در اختیار داشت، شکست را پذیرا شد تا روند آن مسابقه تغییر کند.

بنیامین فرجی در ادامه مصاحبه‌اش با «هم‌میهن» می‌گوید، هدف اصلی‌اش موفقیت در المپیک 2028 است اما قبل از آن باید در مسابقات جهانی نیز خودش را بار دیگر نشان دهد: «هدف من المپیک 2028 است و امیدوارم بعد از کسب سهمیه در این المپیک پیش‌رو بتوانم مدال‌آفرین باشم. البته قبل از آن باید در مسابقات جهانی و آسیایی نیز شرکت و موفق شوم.»

پناهندگی دختر 14 ساله

کسب مدال برنز توسط بنیامین فرجی در مسابقات قهرمانی جهان، با پناهندگی باران ارجمند دیگر عضو تیم ملی تنیس روی میز ایران، رنگ و بوی دیگری گرفت. ارجمند، یکی از دو عضو تیم تنیس روی میز نوجوانان دختر بود که سوم آذرماه همراه با وانیا یاوری هم‌تیمی و مریم معظمی مربی‌اش راهی سوئد شد تا در رقابت‌های جهانی این رده سنی شرکت کند.

باتوجه به رنکینگ قابل توجهی که ارجمند داشت، موفق شد سهمیه حضور در مسابقات جهانی را کسب کند تا برای نخستین‌بار یک دختر ایرانی جواز حضور در مسابقات جهانی را به‌دست آورده باشد. باران ارجمند اما در هر دو بخش دوبل و انفرادی با شکست مقابل رقبای خود از رسیدن به جمع چهار تیم برتر دنیا و قطعی شدن مدال برنز بازماند تا در اولین تجربه جهانی دستش از رسیدن به مدال کوتاه مانده باشد.

یکی از سوالاتی که طی 24 ساعت اخیر مطرح می‌شود این است که باتوجه به برگزاری مسابقات جهانی در کشور سوئد، چطور باران ارجمند در کشور دانمارک اعلام پناهندگی کرده است؟  با پیگیری خبرنگار روزنامه هم‌میهن مشخص شد که کاروان ایران باید به کشور دانمارک سفر می‌کرده تا از فرودگاه شهر کپنهاگ به استانبول و بعد تهران بازگردند که در این مسیر و حتی بعد از دریافت کارت پرواز، باران ارجمند از اعضای کادر فنی جدا می‌شود.

او سریعاً خودش را به پلیس کشور دانمارک معرفی و اعلام درخواست پناهندگی می‌کند. این دختر نوجوان تنیس روی میز، خود را به پلیس کپنهاگ معرفی کرده و این موضوع را به خانواده‌اش در ایران هم اطلاع‌رسانی کرده است اما این تنها خبر دریافتی از وضعیت او است. هرچند بعد از انتشار این خبر فدراسیون تنیس روی میز با انتشار بیانیه‌ای تاکید کرد که اقدامات لازم برای کسب اطلاع از وضعیت او در جریان است اما گویا ارجمند از پلیس دانمارک خواسته تا برای جلوگیری از بازگشت‌اش به ایران کمک‌حالش باشند.

تلاش بی‌سرانجام فدراسیون تنیس روی میز

باتوجه به تجارب قبلی از اعلام پناهندگی ورزشکاران ایرانی به کشورهای مختلف، خیلی بعید به‌نظر می‌رسد که باران ارجمند راضی به بازگشت شود اما فدراسیون تنیس روی میز نهایت تلاشش را می‌کند تا در وهله نخست از شرایط باران ارجمند اطلاع کسب کند و در گام دوم با رایزنی‌های ممکن، ارجمند را از تصمیمی که گرفته منصرف کنند.

بهنام حبیب‌زاده، نایب‌رئیس فدراسیون تنیس روی میز ایران در گفت‌وگو با هم‌میهن معتقد است، مشاوره‌های اشتباه برخی از افراد به باران ارجمند قطعاً روی ذهن او تاثیر گذاشته تا او در سن 14 سالگی درحالی‌که عضو تیم ملی بوده و اتفاقاً آینده درخشانی داشته، دست به چنین اقدامی بزند. حبیب‌زاده در ادامه می‌گوید، فدراسیون تنیس روی میز ایران نهایت تلاشش را می‌کند تا بتواند با گفت‌وگو، این سرمایه ملی را به کشور برگرداند تا بیش از پیش شاهد موفقیت‌اش در کنار سایر ورزشکاران ایرانی باشد.

دیدگاه

ویژه بیست‌و‌چهار ساعت
یادداشت
آخرین اخبار